PostRockNight @ The Shelter

Home $ Articole $ PostRockNight @ The Shelter

by | May 23, 2017 | Articole

Cluj Napoca Rock n’ Roll prezintă un concert audio-video live cu trei formații din Sydney, Australia:

We Lost The Sea –
post-rock, experimental, cinematic music (Sydney – Australia)

Meniscus
post-rock, experimental, cinematic music (Sydney – Australia)

Dumbsaint
post-rock, experimental, ambient, cinematic music (Sydney – Australia)

We Lost The Sea este o trupă de post-rock experimental, din Sydney, care își anunță primul turneu European în lunile mai și iunie 2017, cu ocazia lansării noului album “Departure Songs”.

Dacă nu sunteți familiari cu albumul “Departure Songs, putem spune că este unul încărcat emoțional, deoarece a fost compus într-o perioadă tulbure, după pierderea lui Chris Torpy, astfel concertele live sunt pline de adrenalină și intensitate. Ca tribut la cele întâmplate, We Lost The Sea s-a inspirat din experiențe, evenimente, călătorii și eșecuri, “Departure Songs” este primul album instrumental – cel mai emoțional și experimental album al lor de până acum.

Totuși, membrii formației s-au redescoperit ca grup într-un mod creativ, lucru care e tangibil doar în concertele live și în albumul nou “Departure Songs”. Această nouă călătorie i-a învățat pe toți, că nu trebuie să te temi de trecut pentru a păși curajos spre viitor.

Meniscus au anunțat lansarea unui nou album “Refractions” care va fi urmat de un turneu în Europa, pentru prima oară în 5 ani, alături de Dubsaint și We Lost the Sea.

“Refractions” este cel mai nou material al trupei de la single-ul “DBT” (2014) încoace, acesta având un soundscape epic modelat excepțional care îmbină ambientul, rock-ul experimental cu cinematic music. În concerte, muzica lor este acompaniată de vizuale.

Dumbsaint este prima trupă ce deschide concertul cu We Lost The Sea, o trupă post-rock, cinematic instrumental, care și-au anunțat turneul European pentru a promova noul lor album “Panorama – in ten pieces”, precedat de Something That You Feel Will Find Its Own Form, din 2012.

Albumul “Panorama, in ten pieces” are 55 de minute, a fost produs în timp de peste 1 an, în diferite studiouri, împreună cu producerul Dax Liniere (sleepmakeswave, Solkyri). Ca fiecare release de al lor, “Panorama, in ten pieces” conține câte un clip pentru fiecare din cele 10 piese, care se unesc într-un film de 60 de minute, compus, editat, filmat în totalitate de membrii formației.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!