Cum poți ajunge să cânți pe scena Jazz in the Park? Interviu cu Corina Brândușan, PR Managerul festivalului

Home $ Articole $ Cum poți ajunge să cânți pe scena Jazz in the Park? Interviu cu Corina Brândușan, PR Managerul festivalului

by | May 26, 2017 | Articole, Interviuri | #clujlife

În aproximativ o lună ne vedem la a 5-a ediție Jazz in the Park. Pe lângă artiștii deja anunțați, în curând vom afla și trupele finaliste la Concursul Internațional Jazz in the Park 2017.

Daca nu ai aflat deja, pe lângă concertele din Parcul Central, diverse zone din oraș vor fi activate și ne vom plimba dintr-o parte în altă să prindem toți artiștii faini invitați la această ediție. Pe Plaja din Grigorescu, de exemplu, vom avea ocazia să-i vedem pe new comers, atât artiști locali cât și din alte orașe din țară sau din Europa, și să-i susținem, bineînțeles.

Am fost curioși să aflăm mai multe despre acest concurs, dat fiind faptul ca înscrierile se vor încheia pe 1 iunie, așa că am stat de vorba cu PR Managerul festivalului, Corina Brândușan.

#winners #jazzinthepark #praward #greatday #twoprizes #bogata #fonduljazzinthepark

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Concursul se află deja la a 3-a ediție. Cum a evoluat și ce artiști ați reușit să descoperiți și să susțineți până acum?
Corina: Concursul crește în fiecare an, am descoperit multe trupe promițătoare din țară și străinătate, iar după ediția reușită de anul trecut, ne așteptăm ca acum să avem și mai multe trupe înscrise. Vom avea o scenă specială pentru concurs, pe malul Someșului, unde vom asculta formațiile participante.

În acest moment sunt 16 trupe înscrise, din țară și străinătate: România, Ungaria, Austria, Marea Britanie, Republica Moldova, Italia și Germania.

Mai sunt câteva zile în care formațiile de jazz se pot înscrie în concurs, am prelungit termenul de înscriere până în 1 iunie, după ce am primit multe solicitări în acest sens.

Anul trecut am avut 15 trupe participante, din 29 înscrise în total.

De-a lungul timpului am descoperit mai multe trupe foarte bune printre care Les Nuages, Hot Club de Cluj, C.A.L.I Quartet, Koszika & The HotShots, trupe pe care, după ce au participat la concurs, le-am invitat la festival, pe mainstage și, mai mult, le-am promovat cat de mult am putut și în rândul altor evenimente, unde până la urmă au susținut concerte. Practic, cu trupele promițătoare ne asumăm un rol de reprezentanți informali și îi recomandăm în cadrul altor festivaluri, petreceri sau evenimente care au loc în țară.

De la 17:30 încep concertele. #haipemal #jazzintheparkcluj #jazzcluj #lajazznuploua #cluj #viataincluj

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Trupele care se înscriu nu au nimic de pierdut, dar concret ce au de câștigat?
Corina: Am inițiat Concursul Internațional Jazz in the Park din dorința de a promova trupele aflate la început de drum și de a le susține cât de mult putem, și în cadrul festivalului, dar și în afara lui.

Participarea la concurs le aduce trupelor mai multe beneficii: audiență de mii de persoane la concertele lor, promovare online și offline în cadrul festivalului, șansa de a fi remarcat de nume importante ale jazzului care fac parte din juriu, oportunitatea de a câștiga premiile puse în joc – în total peste 5.000 de euro; premiul I e de 9.000 lei plus șansa de a cânta pe mainstage în Parcul Central anul următor. Asigurăm cazare, masa și transport, astfel încât trupele să poată participa la festival.

Pentru anul acesta s-au inscris si trupe care au fost prezente la editiile precedente?
Corina: Da, sunt câteva astfel de trupe. Asta înseamnă, pentru noi, că le-a plăcut, că au încredere în ceea ce facem și că sunt pregătite să intre din nou în concurs.

Unde și când îi vom putea asculta pe concurenți?
Corina: Vom avea o scenă dedicată concursului, pe malul Someșului, plaja Grigorescu, în zilele de marți, miercuri și joi – 27-29 iunie – în cele trei zile vor fi la concerte de la ora 17 și până la ora 22 pentru a-i asculta pe artiștii înscriși în concurs.

Vor participa și la jam session-uri sau la Jazz in the Street?
Jam Session-urile sunt deschise pentru toți cei care vor fi în Cluj în zilele de festival, de la artiștii din concurs, până la street sau din parc. Am lansat deja invitații către cei care s-au înscris în concurs și am primit multe răspunsuri pozitive. De altfel și anul trecut au fost mulți artiști, dar și clujeni, intersați de aceste sesiuni de improvizație.

Legat de Jazz in the Street, le-am transmis trupelor înscrise la concurs că dezvoltăm o secțiune în stradă, avem deja câteva răspunsuri, așadar împreună cu Dario Rossi, pe străzile din Cluj vom regăsi și participanți de la concurs.

Happy to live in a city in love with art. #ziuaculturii #cluj #jazzinthestreet #jazzinthepark

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Câștigătorii vor fi desemnați doar de către juriu sau poate și publicul să-și susțină favoriții?
Ne dorim ca acest concurs să fie unul de referință pe plan international și facem pași importanți în această direcție. Concursul va fi jurizat de specialiști ai domeniului. E vorba despre Bágyi Balázs, președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Florian Lungu, promotor de jazz, Stefan Vannai, profesor de jazz, Dragoș Bâscă, promotor de jazz, managing partner la Twin Arts și Aranka Takács, managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Cum ați observat pregătirea trupelor noi și cum credeți că le-ați putea ajuta voi pe viitor?
Trupele sunt tot mai interesate să-și prezinte activitatea într-un mod cât mai atractiv: înregistrează videoclipuri, se promovează online și offline, acesta e un plus. Noi le ajutăm să ajungă în acele medii în care pot obține contracte pentru serviciile lor și îi ajutăm să devină cunoscuți: îi recomandăm la alte concerte, îi contactăm pentru evenimentele pe care noi le pregătim, îi susținem și vorbim despre ei în discuțiile noastre cu alți promotori și organizatori.

Ne vedem la Jazz in the Park!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!