Cum țin companiile pasul cu noile generații în procesul de recrutare în 2017?

by | May 26, 2017 | Articole

Ceasul generațiilor bate într-un ritm alert, aducând multe provocări pentru companiile din ziua de azi. Fiecare generație e atât de diferită, cu așteptări atât de bine conturate asupra traseului profesional, încât nu mai știm cum să le abordăm și cum să comunicăm cu fiecare în parte. Dar provocările sunt cele care fac diferența; ele ne ajută să rămânem pe poziții  într-o societate aflată permanent în dezvoltare. Întrebarea este cum atragi oamenii potriviți care vor contribui în mod profesional la dezvoltarea afacerii tale și a viitorului companiei?

Ajungem și la asta, dar acum să începem cu începutul ?

Generații și generații.… Să ne uităm puțin la generațiile Y și Z care ies din tipar datorită conectării permanente la noile tehnologii și a perspectivei lor. Ei își doresc flexibilitate, provocări din care să aibă posibilitatea de a învața si de a se dezvolta.

Companiile s-au văzut nevoite să-și adapteze campaniile de recrutare și pachetele de beneficii pentru aceste generații prin employer branding, astfel încât să atragă cei mai buni angajați.

Gândește-te la employer branding ca la o carte de vizită. El transmite prin campanii de comunicare online viziunea și valorile companiei și oferă informații  despre  oportunităţile de carieră și dezvoltarea profesională continuă. Exemple de astfel de campanii sunt cele de outdoor și de social media. În cartea de vizită se pune accent și pe confortul angajaţilor, valoarea fiecărei persoane, motivarea lor prin facilități precum: activități sportive, zile tematice.

În Cluj-Napoca, companiile investesc în employer branding, pentru a atrage atenția angajaților din generațiile Y și Z. Un exemplu relevant ar fi Bombardier Transportation, centrul de operațiuni și servicii în continuă expansiune, care și-a început activitatea în 2009 și în prezent deține 3 departamente funcționale: Financiar, Resurse Umane şi Achiziţii.

Când ne gândim la Bombardier, ne vin în minte campaniile de recrutare out of the box, care au știut cum să comunice cu aceste generații. Billboard-urile realizate au combinat viziunea, misiunea, valorile şi perspectivele companiei cu oportunităţile de carieră și programele de formare profesională continuă.   Compania și-a pus cărțile pe față și a evidențiat suportul pe care-l oferă angajaților săi. Cum altfel decât prin billboard-urile amplasate în Cluj, în care au apărut angajații Bombardier, așa cum sunt ei în viața reală, cu pasiunile care îi definesc.

Și asta e doar începutul, am auzit că Bombardier pregătește multe alte noutăți și vor să ne surprindă… Bine, ştiu că aştepți acum să îți dezvălui câte una alta, dar să le luăm pe rând, toate la timpul lor…

Până una alta, să știi că aceștia angajează absolvenți pentru roluri în departamentul de Achiziții, dar și HR și Financiar. Sunt așteptați candidați determinați să dea curs unei cariere înfloritoare, pasionați de activitatea deprinsă prin munca de zi cu zi. Colaborarea cu cei de la Bombardier va oferi mediul propice unei dezvoltări profesionale accelerate și prin prisma interacțiunii cu alți colegi cu un nivel ridicat de expertiză la nivel internațional.

Te lăsăm să răsfoiești și tu, dacă nu ai avut ocazia să admiri billboard-urile sau ad-urile din campanie și pregătește-te pentru că Bombardier vine cu alte noutăți pentru tine!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This