11 evenimente de neratat în luna iunie la Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 11 evenimente de neratat în luna iunie la Cluj

by | Jun 1, 2017 | Recomandări

Nici nu mai are sens să stau acum să mă gândesc pe unde a trecut timpul, eu unde eram, ce făceam. E iunie, trebuie să acceptăm situaţia şi… să ne bucurăm cât de mult putem pentru că în sfârşit e vară şi mutăm toată distracţia afară!

Să vedem care sunt cele 11 evenimente de la care nu putem lipsi luna aceasta în Cluj.

Chiar azi, de Ziua Copilului, a început Lollyboom, ajuns deja la a treia ediţie. Iniţial, a debutat ca un eveniment dedicat copiilor, însă treptat a ajuns să fie un festival al familiei, unde pot lua parte şi părinţi, şi bunici, fraţi, surori, mătuşi, unchi, ştiţi voi, toată lumea. De ce să mergeţi la Lollyboom? E simplu! De dimineaţa la 10.00 până la 18.00 sunt ateliere, workshop-uri, seminarii ce abordează diverse teme şi la care aveţi acces liber, tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi în prealabil aici. După ora 18.00 vă puteţi bucura de zona de jocuri şi concursuri, iar seara de proiecţii de filme din cadrul TIFF – filme de familie. Pe scenă vor fi fel de fel de spectacole: magie, mimă, teatru de păpuşi, demonstraţii de dans… aşa că cel mai bine ar fi să adunaţi familia şi să vă bucuraţi de această mini-vacanţă afară, în natură, împreună. P.S: Mergeţi şi concuraţi la Family Games,  competiţia între familii. Sunt sigură că va fi o distracţie pe cinste în acel colţ. Şi nu uitaţi să mâncaţi cât de multă îngheţată puteţi.

#lollyboom #yep #funlicious #parculcentralcluj #kidsday #fun #park

O postare distribuită de Yep – it's funlicious (@yep.funlicious) pe

Deja oraşul are un zumzet aparte, se aude încet, dar noi ştim că e acolo, parcă-l simţim mai mult decât îl auzim. E zumzetul pe care doar TIFF îl poate aduce în Cluj, o agitaţie bine venită, o stare euforică continuă, bucuria de a găzdui un eveniment ca acesta chiar aici, acasă. Începe vineri şi se termină duminica viitoare. Cu alte cuvinte, nu aveţi niciun motiv să primiţi „absent” la festival, nici măcar dacă trebuie să predaţi licenţa într-o săptămână. Pe lângă acest aspect, la TIFF mai este destul de clar un lucru: ai de unde alege, însă unele sunt de neratat. Cum ar fi cine-concertul pentru copii Lotte, mon amour, ce va avea loc în data de 1 iunie la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 12.00 şi 19.00, pentru că TIFF-ul începe mai devreme pentru cei mai nerăbdători dintre noi. Tot de neratat este evenimentul de deschidere de vineri, ora 20.45, când va fi proiectată comedia Regele Belgiei. Şi mai e musai de trecut pe la Infini TIFF, cel mai nou program al festivalului, care vă arată cum va fi cinema-ul în viitor. La fosta Casă de Modă, pe Bariţiu, nr. 4-6. Şi dacă tot e mini-vacanţă, aţi putea da o fugă şi până la Bonţida, că doar nu degeaba au o proiecţie specială şi un cine-concert. Cred că va fi destul de aglomerat pe acolo. Sunt multe, extrem de multe, concerte (Loredana, Public Service Broadcasting, Jozef Van Wissen etc), ateliere, workshop-uri, proiecţii speciale, expoziţii, chefi care vă invită la masă, invitaţi de onoare, vă provoc să vă faceţi un program pentru TIFF şi să-l împărtăşiţi cu noi!

Pentru că anul acesta vara începe regulamentar cu o vacanţă, ne-a fost pregătit un Summer Design Pop-up Store între 2 şi 4 iunie la Casino Parcul Central. Cluj Design Resort este eveniment ce reuneşte lucruri create de designeri independenţi şi dorinţa tuturor de a fi pregătiţi de vară. Recunoaşteţi că vreţi alt costum de baie, încă o pereche de ochelari şi mai ales, simţiţi nevoia de a vă relaxa, de a merge la un party cu prietenii, de a mai ieşi în lume. La Cluj Design Resort le faceţi pe toate. Vedeţi programul pe zile aici.

Şi dacă tot ziceam de nevoia unei petreceri, ştim bine că nu se face vară numai cu un Rooftop Daydreaming, aşa că organizatorii nu au aşteptat prea mult şi deja au anunţat-o pe cea de-a doua. Între noi fie vorba, mi se pare şi normal. Acesta va avea loc în data de 9 iunie, tot pe terasa restaurantului Aroma, pentru că pur şi simplu priveliştea de acolo face totul mult prea fain ca să nu mai mergem o dată, de două ori, de câte ori e nevoie… De data aceasta, Maribou State (DJ Set) şi Marwan. See you in the front line!

Daydreaming experience ?

O postare distribuită de Andrei Pastiu ? (@thepasstiusclay) pe

În data de 13 iunie, Al di Meola va urca din nou pe scena din Cluj, la Opera Română, începând cu ora 20.00. Chitarist şi compozitor de jazz-fusion, Al di Meola revine cu cel mai bun concert al său, Music Di Meola, Piazzolla & Lennon Mc-Cartney. Ocupând de patru ori prima poziţie în topul celor mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor, acesta a câştigat aprecierea oamenilor şi şi-a consolidat cariera prin revoluţionarea stilului interpretativ şi prin tehnica lui remarcabilă. Preţul biletelor porneşte de la 149 RON şi ajunge la 298 RON, so grab your as soon as possible!

See you at the @majestictheatredallas tonight! There are still some tickets available! #dallas

O postare distribuită de Al Di Meola (@official_aldimeola) pe

Nu ştiu cât sunteţi de surprinşi, dar echipa naţională a României a ales să joace partida amicală de fotbal România – Chile chiar pe Cluj Arena. Evenimentul este programat pentru data de 13 iunie şi sperăm că nu va fi cu ghinion pentru fotbaliştii români. Le ţinem pumnii şi aşteptăm să vedem un meci frumos!

#HaiRomania

O postare distribuită de Echipa Nationala a Romaniei (@echipanationala) pe

Ne aflăm deja la a treia ediţie a International Tattoo Expo, care va avea loc la Muzeul de Artă între 16 şi 18 iunie. Încă nu a fost anunţat programul pe zile, însă ne putem da seama din afişele lor îndrăzneţe ce anume ne aşteaptă: concursuri de tatuaje, desene şi picturi, trupe şi DJi, Miss Ink şi alte surprize. Nu trebuie să fiţi hipsteri sau rockeri ca să mergeţi la un astfel de eveniment, puteţi să le faceţi o vizită şi din simplă curiozitate. Pe mine m-a stârnit aftermovie-ul lor de la ediţia precedentă.

The #clock is ticking ? #tattooexpo2017 is happening soon. Check out the official website for more details. ? #tattoo #ink #inked #art #creativity

O postare distribuită de Tattoo Expo Cluj-Napoca (@tattoo_expo_cluj_napoca) pe

La începutul lunii mai, când vă povesteam despre o nouă ediţie Atelier Panorama, vă spuneam că nu ştiu dacă e în regulă să spun că a venit în sfârşit soarele şi vremea bună, că nu se ştie niciodată când începe să ningă. Culmea, a început. Aşa că evenimentul a fost bineînţeles reprogramat, vă promit solemn că nu mai ninge de data aceasta, aşa că în 23 iunie ne vedem în Livada Palocsay, începând cu ora 15.00. Ne vedem sus, pe deal?

#atelierpanorama

O postare distribuită de Anamaria Todor (@todoranamaria) pe

Mno, celor de la Atelier Panorama n-am avut ce să le zicem, că nu te pui cu vremea şi evenimentele se mai amână. La fel nu te pui nici cu problemele tehnice care au stat în calea organizării spectacolului lui Horaţiu Mălăele în luna mai, motiv pentru care ne întâlnim cu el în data de 22 iunie, de la ora 19.00, la Cinema Florin Piersic. În caz că aţi uitat ce vă spuneam, acesta este un nou proiect marca Horaţiu Mălăele, maestru ironiei şi al hazului, care va urca pe scenă alături de fiul său, Bogdan Mălăele, şi de muzicianul Radu Captari. Pe lângă momentele delicioase care vor produce în sală lacrimi de râs, recitalul cu noile melodii compuse pe textele artistului, veţi putea viziona proiecţia comediei „Funeralii Fericite”, unde acesta este actor şi regizor. Preţul biletului este de 65 RON.

"People I Know" – Instagram version. Horatiu Malaele

O postare distribuită de Alex Galmeanu (@alexgalmeanu) pe

Prima dată când am auzit de Andrea Bocelli, habar nu aveam ce anume se ascunde în spatele acestui nume. Îi ascultam muzica de pe un CD, la combină, şi mă întrebam constant cum se cheamă ceea ce face el, pentru că era mai mult decât muzică. Acum urcă pe scena de pe Cluj Arena chiar pe 25 iunie, pentru un concert special, în care vom asculta atât repertoriul său de operă, cât şi interpretări unice a celor mai îndrăgite hit-uri ale sale. Vom avea plăcerea de a asculta cântece de pe ultimele sale albume, Cinema şi Romanza – A 20-a ediţie aniversară, cântece prea bine cunoscute de noi toţi, atât de film cât şi melodii precum Vivere, Vivo Per Lei, Miserere şi Romanza. Biletele la preţul de 145 RON s-au terminat, aşa că cel mai mic preţ la care puteţi achiziţiona unul este de 255 RON. Vă sfătuiesc să vă grăbiţi, imediat sunt gata şi acestea.

Time to get back on stage: tomorrow #Panama

O postare distribuită de Andrea Bocelli (@andreabocelliofficial) pe

În 26 iunie începe mult aşteptatul Jazz in the Park, care a crescut aici la noi acasă şi-l vedem acum ajuns la cea de-a cincea ediţie. Multe înainte! Nici nu ştiu cum aş mai putea să vă prezint festivalul acesta, îl cunoaştem atât de bine, este atât de al nostru, parcă totul ar fi în van. Concerte, reprezentaţii stradale, petreceri tematice, natură, prieteni, relaxare, toate acestea mă duc cu gândul la Jazz in the Park. Anul acesta, la Opera Maghiară din Cluj vor avea vor trei concerte inedite, la care intrarea se face pe bază de bilet: Dhafer Youssef, Susana Baca şi Barcelona Gypsy Balkan Orchestra. La fel ca în anii anteriori, o parte importantă a festivalului va avea loc în Parcul Central şi pe malul Someşului, dar nu uitaţi să le vizitaţi şi pe celelalte, facem noi un articol despre ele zilele acestea. So eyes on us and see you at Jazz in the Park!

2016, you've been great! #greatyear #lamultiani #jazzinthepark #cluj

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Cam asta ne aşteaptă. Sună  promiţător, aşa-i?

Brosura “Iunie în Cluj-Napoca”

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!