Opțiuni de cazare la Smida Jazz Festival

Home $ Articole $ Opțiuni de cazare la Smida Jazz Festival

by | Jun 13, 2017 | Articole

Spre finalul verii, mai exact în perioada 25-27 august va avea loc a doua ediție Smida Jazz Festival. Despre festival am vorbit de curând cu directorul executiv, iar cum timpul trece, ne-am gândit să vedem ce opțiuni pentru cazare avem în vârf de Apuseni.

La fel ca în ediția-pilot, se vor desfășura diverse activități în aer liber și vor fi amenajate zone de restaurante, baruri, parcare și camping cu facilități. Camping-ul va fi amenajat în apropierea zonei de desfășurare a festivalului și va avea pază, iluminat, toalete, spălătoare și, news flash (față de anul trecut), dușuri.

Alternativa e constituită de pensiunile din zonă. Cele mai apropiate sunt: Pensiunea Alex (0728 095 872) și Satul de Vacanță Ic Ponor-Padiș (0744 272 465). Apoi, mai sunt Pensiunea Larix (0744 653 294), Pensiunea Șușman (0729 066 466), Pensiunea Dariana (0729016278) și Pensiunea Maria (0728 267 335) – în Răchițele și Scrind Frăsinet sunt acestea. Recomandarea noastră este să vă rezervați locurile din timp dacă preferați varianta asta, căci nu prea sunt alternative.

Pe Airbnb am găsit o singura listare, pentru Pensiunea Agroturistica Alexandra care poate acomoda până la 8 persoane. În schimb, aceeași listare pe Booking apare ca fiind sold out. După scum spuneam, alternative nu prea sunt în apropiere, dar pe o rază de 10-20km veți mai putea găsi câteva variante.

Totuși, Smida Jazz Festival este genul de eveniment pe care merită să-l experimentezi la cort. Nu o spunem noi, ci alții care au fost anul trecut:

Smida Jazz Festival mi-a încântat ochii și urechile prin muzica bună și peisajul minunat. Zona este superbă, aș recomanda camparea sub cerul înstelat acolo oricând, concertele și oamenii faini pe care îi întâlnești fiind motive în plus să îți iei cortul și cățelul la plimbare și să poposești la Smida – Gabi

Cum betoanele din București devin uneori insuportabile, am pornit anul trecut într-o călătorie-sacrificiu cu CFR-ul spre Cluj, pentru ediția-pilot a Smida Jazz Festival din Parcul Natural Apuseni. Trecând la subiect, deși numele vă spune esența, în satul cu sub 50 de locuitori am ascultat timp de 3 zile muzică de o complexitate aparte din sfera jazz-ului contemporan internațional, într-un cadru natural încântător, ferit de intervenții umane distructive (în condiții de camping ireproșabile). Probabil experiența trăită la Smida pe durata festivalului de anul trecut diferă în fucție de așteptărie personale ale fiecărui participant, însă recomand tuturor să încerce o astfel de evadare, într-un echilibru remarcabil dintre natură, muzică și oameni. Anul acesta și cu Bugge Wesseltoft. – Cami

poză primită de la Cami

În prezent, pot fi cumpărate abonamente pentru camping, online prin Eventbook, Biletmaster, Eventim și partenerii lor, la prețul de 35 de lei/3 nopți/persoană. Dacă vă gândiți să mergeți doar o zi la festival, aflați că sunt disponibile one day tickets la prețul de 45 Lei (pot fi cumpărate online), iar pentru camping la fel se va putea plăti pentru o singură innoptare, la intrare (prețul urmează a fi anunțat).

#Concurs: Spune-ne într-un comentariu (mai jos) ce lucru nu o să-ți lipsească din bagaj atunci când o să ți-l pregătești special pentru Smida Jazz Festival? ?️
Ținând cont de perioada și locația festivalului, chiar trebuie să fii pregătit. Până la apariția regulamentului de anul acesta, te poți inspira din cel de anul trecut.

Suntem curioși cum vă pregătiți voi pentru weekend-ul 25-27 august și oferim un abonament la Smida Jazz Festival, dar și acces în camping pe parcursul celor trei zile. Deși accesul în camping se plătește pentru fiecare persoană, nu pe cort, premiul concursului îți oferă acces camping 1+1, ca să-ți poți invita un/o prieten(ă) 🙂

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți și anunțat pe 26 iunie.
Update: Felicitări, Ioana Truşcan!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!