Proiecție Cinemobilul / Chuck Norris vs Communism

Home $ Cinema $ Proiecție Cinemobilul / Chuck Norris vs Communism

by | Jun 14, 2017 | Cinema

Joia aceasta, cei cu nostalgii după TIFF sau după o vizionare de film cu prietenii în natură au un motiv de a se bucura împreună de o nouă proiecție de film în aer liber. Caravana de filme Cinemobilul aduce filmul românesc “Chuck Norris vs. Communism” (2015), aflat în selecția oficială de la Sundance (SUA), într-o proiecție unică în poienița din pădurea Hoia, aflată la câțiva pași de Muzeul Etnografic “Romulus Vuia”.

Intrare liberă.

Regizat de Ilinca Călugăreanu, coproducție România / Germania / Marea Britanie, “Chuch Norris vs. Communism” prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist. Ascunsă de ochii vigilenți ai Securitatii, Irina Margareta Nistor a tradus peste 5,000 de filme straine în România comunistă a anilor ‘80, vocea ei devenind un simbol al libertății. Documentarul s-a aflat în secţiunea competiţională “World Cinema Documentary” la SUNDANCE 2015 (USA), un festival recunoscut la nivel mondial, dedicat cinematografiei independente

Filmul are durata de 1h18min. Doritorii sunt rugați să se îmbrace corespunzător pentru o seară mai răcoroasă și să își aducă cu ei câte un izolir sau o pătură.

Accesul se face dinspre șoseaua Tăietura Turcului. Se intră pe Aleea Muzeului Etnografic. Proiecția filmului va avea loc la câțiva pași de parcul etnografic “Romulus Vuia”, la urcarea spre pădure.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!