Record de participare la conferinta Open Innovation 2.0

Home $ Știri Cluj $ Record de participare la conferinta Open Innovation 2.0

by | Jun 16, 2017 | Știri Cluj

Conferința Open Innovation 2.0 s-a finalizat cu succes la Cluj-Napoca. Aflat la cea de a cincea ediție, evenimentul a atins un record de participare, atât ca număr de înscriși, cât și ca diversitate a țărilor din care au provenit participanții și cei peste 70 de speakeri.

Participanții la conferință au provenit din 20 de țări: Finlanda, Franta, Spania, Luxemburg, Polonia, Belgia, Ungaria, Italia, Irlanda, Suedia, Marea Britanie, Japonia, Bulgaria, Olanda, Austria, Turcia, Israel, Coreea de Sud, Slovacia și România.

Conform datelor statistice din cadrul evenimentului, numărul celor care au participat la lucrările conferinței a fost de 489 de persoane.

Cele mai apreciate sesiuni ale evenimentului au fost sesiunea plenară cu participarea președintelui Comitetului Regiunilor, Markku Markkulla, alături de sesiunea de deschidere a OI 2.0. De asemenea cel mai apreciat subiect a fost cel de ”Block Chain”, precum și cel numit „Jobs and Skills”, sesiunile de ”Worldcafe” și cea de ”National innovation ecosystem”. În ordinea numărului de persoane care au participat la acest eveniment, temele preferate au fost: ”Innovation measurement”, ”VUCA Times”, „Industry Commons”, ”Industrial Transformation”, „Innovative financing resources”, ”Starts”, ”Innovation Modelling and Policy Making”, ”Incubate Innovation”, ”Societal Transformation”, ”H2020 funding opportunities”, ”Ecosystems practice” și ”Placemaking throught science”.

A fost o onoare pentru noi să găzduim acest eveniment și am folosit această oportunitate atât pentru a arăta public la nivel european asumarea dezvoltării orașului pe principiile de smart city, cât și pentru a le oferi clujenilor acces la informațiile și soluțiile cele mai noi, care se dezvoltă și se experimentează în lume. De asemenea, Open Innovation ne-a oferit contextul necesar de a ne confirma faptul că suntem pe direcția potrivită cu noua viziune a dezvoltării orașului și comunității noastre pe termen lung – a declarat primarul Emil Boc.

Clujul a depășit așteptările noastre în ceea ce privește maturitatea colaborării între actorii ecosistemului de inovare deschisă și a stabilit un standard care va fi destul de greu de depășit pentru edițiile următoare. Acest lucru este îmbucurător și se încadrează în viziunea pe care am avut-o atunci când, în urmă cu cinci ani, a demarat acest proiect, care aduce orașele în contact cu conceptele de inovare deschisă – a explicat Bror Salmelin, Director Advisor al DG Connect și creatorului acestui proiect.

Conferința Open Innovation 2.0 a fost organizată de către Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie și Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG), în parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primăria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare în Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard și Primăria Dublin.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!