Opera Aperta 2017 @ Piața Unirii

Home $ Articole $ Opera Aperta 2017 @ Piața Unirii

by | Jun 21, 2017 | Articole

OPERA APERTA

Fascinație, armonie și unicitate artistică. Opera Națională Română din Cluj-Napoca pășește din nou inovatoare și spectaculoasă pe scena neconvențională a orașului, pregătindu-le clujenilor surpriza a două noi spectacole extraordinare montate în aer liber!

OPERA APERTA revine în stradă, în încheierea Stagiunii lirice 2016-2017, pentru a oferi publicului larg două premiere lirice și coregrafice montate în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, Sâmbătă, 1 iulie și Duminică, 2 iulie 2017, într-o tradiție muzicală unică, apropiată de sufletele clujenilor, reuniți an de an în centrul cetății pentru a celebra cel mai impresionant proiect liric al orașului.

Invitația ediției 2017 adresată de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fundația Culturală ”Simona Noja”, susținute de Primăria și Consiliul Local Cluj, dezvăluie cortina în fața a două spectacole de excepție, montate în aer liber, în premieră națională: „LA TRAVIATA”, de Giuseppe Verdi și „ZORBA”.

LA TRAVIATA”, de Giuseppe Verdi – spectacol extraordinar de operă realizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 21:30
Capodopera verdiană, considerată a fi una dintre cele mai importante creații lirice ale tuturor timpurilor ținând capetele de afiș ale operelor din întreaga lume de peste un secol, aduce la Cluj o montare excepțională și inedită a apreciatei regizoare Nadine Duffaut și a echipei sale artistice, venită din Franța în mod special pentru acest proiect care a deschis Stagiunea teatrului liric clujean, pe data de 1 noiembrie 2016. Opera emblematică va aduce un succes fulminant în Piața Unirii, printr-un spectacol montat în premieră națională pe scena de largă adresabilitate. Alături de titlul de mare rezonanță și echipa regizorală internațională, spectacolul de operă se bucură de prezența invitatului special, tenorul Ștefan Pop, un artist de excepție aclamat pe cele mai mari scene ale lumii, colaborator apropiat de-al maestrului Placido Domingo, câștigător al Concursului internațional Operalia, 2010 și solist colaborator al celor mai importante opere din Europa.

ZORBA” – spectacol extraordinar de balet realizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, duminică, 2 iulie 2017, ora 21:30
Evenimentul cu un fermecător și autentic parfum elen a fost pus în scenă în premieră națională absolută la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe data de 26 mai 2017, continuându-și acum parcursul artistic și în ipostaza unui spectacol montat în aer liber, ce marchează în mod grandios finalul proiectului Opera Aperta 2017 și, astfel, încheierea Stagiunii lirice 2016-2017.
Spectacolul care impresionează prin emoția, energia și prospețimea sa, considerat un „imn al vieții”, este inspirat de cartea lui Nikos Kazantzakis și poartă semnătura coregrafică și de libret a lui Lorca Massine, unul dintre cei mai importanți coregrafi ai lumii, prezent la Cluj atât pentru pregătirile artistice, cât și la spectacolul extraordinar din aer liber. Baletul și-a celebrat premiera internațională în anul 1988, pe Arena di Verona, fiind de atunci a fost prezentat de peste 5000 de ori, cu un mare succes, pe scenele a peste 30 de teatre de pe patru continente.

Intrarea la ambele evenimente este LIBERĂ.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!