Cum se pregătesc Eco Ambasadorii Electric Castle pentru traseul de peste 250km pe bicicletă

by | Jun 23, 2017 | Articole

Pentru al treilea an consecutiv, Electric Castle promovează mersul pe bicicletă ca transport alternativ și își încurajează fanii să folosească acest mijloc de transport. Anul acesta, cicliștii care au acceptat provocarea vor pedala spre festival de la cel puțin 250 de kilometri distanță și vor susține la rândul lor o cauză ecologistă. De asemenea, ei sunt Eco Ambasadorii celei de-a cincea ediții a festivalului, care este și cea mai ambițioasă din punct de vedere al reducerii impactului asupra mediului.

Fiecare echipă are povestea ei, așa că am fost curioși să aflăm mai multe despre cum se pregătesc de acest traseu.

Doi La Pedale vor veni pe o bicicleta tandem, unul dintre membri fiind aproape orb. E o provocare foarte mare, iar cu ocazia asta fac o campanie de crowdfunding pentru cumpărarea unor biciclete tandem. Cine face parte din echipă, vă întrebați?

30 de ani. Căsătorit. Corporativus Hipsterus Maximus. Vederea m-a cam lăsat, moștenire genetică, așa că mă las condus în viață de cei din jur. Hainele, în schimb, mi le aleg singur și nu dau greș niciodată. Pasionat de viniluri și de toată suflarea de muzică indie, nu evit să îl citesc pe Steinhardt și să mă refugiez în poeziile lui Stănescu, în zilele în care reușesc să văd câte ceva. Am studiat în Cluj și am reușit să trăiesc visul american pentru 3 luni. Datorită vederii precare m-am pensionat prematur din ciclism dar, asta nu m-a descurajat și, zi de zi, mă gândesc cum pot ajuta și pe alții aflați în aceeași situație. Aaa, și sunt support engineer la o firma de IT, înca. – Andrei Capitanu-Hategan (Hatze)

29 de ani. Necăsătorit, încă. Corporativus Maximus Ciclistus. Interesat de domeniul ONG din 2007 când, împreună cu o echipă entuziastă, am pus pe picioare EcoPicknic. Avid colecționar de experiențe noi, viața m-a purtat prin toată lumea: am studiat în Letonia, am călătorit prin Europa și am locuit în Columbia. Am fost și recepționer și profesor universitar. Mă atrage diversitatea și bogăția culturală a fiecărei țări și doresc să împărtășesc experiențele mele cu toată lumea. Munții îmi sunt foarte dragi și perioada petrecută ca salvamontist voluntar m-a făcut să apreciez și mai mult frumusețea acestei țări precum și importanța pe care trebuie să o acordăm protecției mediului pentru viitorul tuturor. Momentan sunt project manager într-o corporație. – Andrei Niculescu (Ciudatu)

Totuși, cum se pregătesc și cât timp estimează că vor avea nevoie pentru a ajunge la Cluj?

Hatze a inceput pregatirile alaturi de oamenii de la Bamboo Fitness & Spa, care au fost foarte friendly si deschisi propunerii. Face antrenamente alaturi de doi personal traineri fiindca a cam trecut ceva vreme de cand a miscat un deget, exceptand mouse-ul. “Incălzirea” pe partea de fitness se face sub supravegherea lui Popa Mihai Mitica – Personal Trainer pe aparate TRX, a first pentru al nostru Master of Pedale. Pe partea de indoor cycling se face vinovat Mircea Negrea care are grija ca Hatze sa poata urca pana la Balea Lac dintr-un foc.

În cazul lui Andrei (Ciudatu), el folosește bicicleta zilnic prin București dar chiar și asa, a început activități de indoor cycling și a intensificat frecvența înotului. El e partea mai activă din tandem, fiind sportiv de mic și mergând des la squash, tenis, ski, hiking etc.

Estimează că le va lua două zile jumăte:

Luni – Prima zi: Plecăm dis de dimineață din Curtea de Arges spre Bâlea Lac. Dormim în Balea.
Marti – A doua zi: Balea Lac – Sighișoara sau Târgu Mureș
Miercuri – 1/2 Plecăm din Sighișoara sau Târgu Mureș

Bicicleta este oferită ca împrumut de Asociația Tandem din București și este aceași bicicletă care a ajuns și la Londra la Jocurile Olimpice.

Ștefan, Laurențiu, Nicolae și Andrei formează echipa Mucoșii din Brașov și sunt gata pentru această provocare, au deja stabilit planul de bătaie și vor să parcurgă traseul în două zile. Cel mai lung traseu pe care l-au făcut până acum, ca echipă, a fost de 73km (Făgăraș – Persani), iar majoratul l-au sărbătorit de curând.

Pentru că traseul nu este unul tocmai scurt, noi ne-am propus din start să îl terminăm in 2 zile. Din momentul în care am aflat ca întâmpinarea noastră la Electric Castle va avea loc în dimineața lui 12 iulie, am decis că ar fi mai bine să lăsăm distanța dintre Cluj și festival pe ultima dimineață. În 10 iulie vom pleca în grup spre Cluj având ca țintă pentru prima zi orașul Sighișoara, traseu ce va reprezenta cea mai lungă porțiune din întreaga aventură (nu putem să îi spunem altfel, pentru că și noi avem emoții, nefiind cei mai experimentați cicliști la 18 ani) Ultima seară o vom petrece in Cluj după un traseu mai ușor decât cel anterior ca să ne refacem puterile pentru ultima sută de metri și prima zi de distracție.

Sfatul pe care îl putem da viitorilor ECO ambasadori este să își aleagă o cauză care înseamnă ceva pentru ei; astfel încat toate demersurile proiectului să fie făcute din pasiune, ci nu dintr-un motiv superficial. Un alt lucru important, este modul în care isi planifică drumul pe bicicletă până în zona de festival. Este nevoie de responsabilitate și în primul rând de experiență când vine vorba de distanțe lungi.E foarte ușor să neglijezi aspecte importante pentru siguranța si succesul drumului fără a avea un simț pragmatic (să nu te avânți la drumuri prea lungi dacă condiția fizică nu iti permite).

Mai mult decât atât, sfatul meu pentru viitorii participanți la acest proiect este să reușeasca să formeze un grup unit și cu interese comune pentru promovarea cauzei, pentru a spori impactul inițiativei și implicit ușurarea îndeplinirii scopului proiectului.

De Atelier Pinion poate ați auzit deja, iar dacă nu, vă recomandăm să le faceți o vizită când ajungeți în București. Practic este o cafenea concept: atelier de reparat biciclete si spatiu comunitar pentru iubitorii velo. Militează pentru folosirea bicicletei în centrele urbane ca mijloc de transport alternativ la automobil pentru deplasarea la școală, serviciu, cumpărături sau alte ieșiri pe distante scurte. Vor veni la Cluj pe biciclete Fixed gear (cu o singură viteză) si vor traversa Transfăgărășanul.

Pregătirea a început imediat după momentul în care ne-am hotărat să mergem la EC pe bicicleta iute, undeva în aprilie. Știind că nu va fi deloc usor, fiecare tură pe care am făcut-o de la momentul acela a fost în ideea de pregătire pentru drumul de 4 zile care ne așteaptă la începutul lunii iulie. Bicicleta iute fiind una fixed gear, challenge-ul va fi și tehnic, de găsire a rapoartelor de transmisie care să ne permită să mergem eficient dar să ți putem urca Transfăgărășanul. Noi mergem zilnic cu bicicleta prin oras, dar antrenamentul pe plat nu era suficient pentru ce ne asteaptă, așa că am ieșit si la câteva cățărări pe la munte. Pe de alta parte, antrenamentul urban ne-a format reflexele și calmul, lucru pe care îl recomandăm tuturor celor care ies cu bicicleta în traficul urban, pentru că cel puțin în București lipsește din ambele tabere. Credem și că înțelegerea traficului și mersul cu el și nu impotriva lui ajută în orice tură. Suntem la mai putțin de o lună distanță de plecare și deja când vizualizăm cățărarea de la Cabana Capra la lacul Balea transpirăm. Cred că acea porțiune, alături de ultimii kilometri din traseu sunt porțiunile care ne dau cele mai mari temeri. Dar suntem convinși că vom reuși, pentru că mergem cu toții împreună.

Sperăm să vă inspire poveștile lor și să vă dea curaj pentru anul viitor. Până atunci, vă puteți informa aici despre cum puteți fi un Eco Citizen în regatul Electric.

Ne vedem în perioada 12-17 iulie la Bonțida!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This