6 evenimente de neratat în iulie la Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 6 evenimente de neratat în iulie la Cluj

by | Jun 30, 2017 | Recomandări

Iulie, da? Am scris bine. A şaptea lună din an. Aparent, avem un număr destul de mic de evenimente pe lista aceasta, dar asta pentru că nu aveţi nicio scuză să lipsiţi la niciunul.

Iulie începe cum nu se putea mai bine, cu o nouă ediţie Opera Aperta, care ne invită din nou pe una dintre cele mai neconvenţionale scene ale oraşului – cea din stradă. Cele două spectacole care vor avea loc în aer liber, în încheierea Stagiunii lirice 2016 – 2017, vor avea loc în Piaţa Unirii weekend-ul acesta, 1 şi 2 iulie, începând cu ora 21.30. În prima zi ne vom bucura de capodopera „La Traviata”, de Giuseppe Verdi, iar a doua zi scena va fi preluată de spectacolul de balet „Zorba”. Intrarea la ambele evenimente este liberă. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi aici.

This is #cluj! #operaaperta #event #viataincluj #opera

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Expoziţia Absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca are loc în perioada 2-6 iulie la Expo Transilvania şi debutează cu un vernisaj care va avea loc la ora 18.00. Locaţia va fi pentru câteva zile un centru de artă contemporană, care va pune în lumină tinerii absolvenţi şi creaţiile acestora. Vom avea practic în faţa ochilor, viziunea artistică a unei întregi generaţii de artişti. Programul de vizită este de la ora 10.00 la 21.00.

În perioada 29 iulie – 2 iulie are loc cea de-a doua ediţie e competiţiei internaţionale Salina Equines Horse Trophy. Aceasta se va desfăşura la Centrul de Echitaţie Salina Equines, ce are o suprafaţă de două hectare. Pasionaţii de călărie şi iubitorii evenimentelor sportive în aer liber se pot bucura de trei zile de competiţie intensă, care va cuprinde trei categorii de probe: obstacole, atelaje şi anduranţă. Mai mult, vor exista şi diverse show-uri de dresaj şi cascadorie, acrobaţii şi muzică. Preţul biletelor pentru acces probe este de 5 lei / zi, iar pentru spectacolele anterior menţionate, costul este între 50 şi 150 lei.

Probabil v-aţi dat seama, ori ne-am dat noi de gol. Aşteptăm Street Food Festival încă de când s-a terminat şi a fost tot mai greu să-i vedem cum se plimbă prin Sibiu, Arad, Oradea, Iaşi şi parcă numai la noi nu mai ajungeau odată! Ne-au avertizat că vin mai pregătiţi ca niciodată, şi ne-am putut face o idee în legătură cu ce ne-au pregătit trăgând cu ochiul la ce-au făcut anul acesta prin alte părţi. Totuşi, suntem siguri că au ceva pregătit doar pentru noi, că doar aici e acasă. Eu una nici nu ştiu la ce să mă aştept, ştiu doar că vor fi atât de multe opţiuni, atât de multe food truck-uri, atâtea delicatese şi aşa un vibe fain, încât mă gândesc că rezolv în 3 zile tot ce-am dat jos în 3 luni. Şi sincer, abia aştept! Ne vedem acolo!

Ediţia de anul acesta a festivalului Electric Castle se anunţă a fi una legendară. Mai ceva ca cele anterioare. Şi nu mă refer că va ploua mai tare, cu toate că vă puteţi da cu părerea aici despre cum va fi vremea şi să oferiţi o şansă la educaţie unor copii, pentru că anul acesta organizatorii au făcut campania asta foarte #cool. Festivalul va fi mai mare ca niciodată, şi ca suprafaţă, şi ca line-up, şi ca tot. Ştiaţi că va fi construit la Bonţida un adevărat oraş? Eu nici nu ştiu ce aştept mai mult. Pe Deadmau5, Paul van Dyk, Franz Ferdinand şi mulţi alţii care mă vor face să mă uit urât la program pentru că nu reuşesc să mă clonez şi să fiu la două scene deodată, ar fi una din variante. Atmosfera de Electric, atât de specifică festivalului, care nu poate fi descrisă în cuvinte, ci doar simţită la faţa locului, ar fi alta. În ultimă instanţă, cred că suspin după sentimentul de libertate pe care mi-l oferă festivalul, locaţia excelentă şi oamenii faini pe care-i voi întâlni. See you there, folks! And… just in case, bring your electric equipment.”  

În data de 23 iulie, Depeche Mode ajung la Cluj, în cadrul unui nou turneu mondial, oraşul nostru fiind gazda ultimului show din cadrul acestei aventuri a faimoasei trupe. Sunt aşteptaţi de către fani de toate vârstele, graţiei influenţei pe care au avut-o asupra generaţiilor, ei fiind consideraţi a fi „din ce în ce mai semnificativi odată cu trecerea timpului”. Dave Gahan, Martin Gore şi Andy Fletcher vor concerta pe Cluj Arena, care îşi va deschide porţile la ora 17.30. Preţul unui bilet variază între 131 şi 487 lei. Mai multe amănunte puteţi citi aici.

După ce toată săptămâna ne-am perindat prin diversele locaţii Jazz in the Park (apropo, voi la care aţi ajuns?), propun să încheiem weekend-ul în parc, chill, în hamace, înconjuraţi de prieteni şi muzică bună. În aceste 3 zile care au mai rămas ne întâlnim cu Tatran, Viva Vox, Bogdan Vaida la recitalul de pian de la miezul nopţii, Vintage Trouble şi mulţi alţii, aşa că sper că v-a mai rămas energie şi nu aţi consumat-o pe toată la concertele de la Opera Maghiară, pe Malul Someşului sau la Pata Rât.  Vezi programul complet aici.

#riverstage #today #jazzinthepark #jazzmusic #cluj #greatday

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) pe

Cum am zis deja: ne vedem la toate!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!