Cum să petreci o zi în Cluj ca să te relaxezi după o noapte de #ElectricCastle

Home $ Articole $ Recomandări $ Cum să petreci o zi în Cluj ca să te relaxezi după o noapte de #ElectricCastle

by | Jul 13, 2017 | Recomandări

Electric people, sper că v-aţi distrat bine în Day 0 şi v-aţi trezit cu forţe proaspete, pentru că petrecerea abia începe. Până diseară mai aveţi ceva energie de consumat şi cel mai probabil, cei care au venit din alte oraşe explicit pentru festival, îşi doresc să petreacă o zi în Cluj, să vadă cum e oraşul-mamă al evenimentului care ne determină an de an să renunţăm la hainele mai fancy şi să optăm pentru o pereche mişto de cizme de ploaie, asortate cu pelerine galbene, verzi, albastre…

#magical #morning @electriccastle ✨#ec2017 #electriccastle #EC #electriccastle2017 #glassglobe

O postare distribuită de Bogdan Cosma (@zabuggy) pe

So jump in the buses and let’s spend a day in the city!

Dar… înainte de toate, poate ar trebui să aruncaţi o privire pe articolul acesta şi pe acesta. Cel mai bine ar fi să aveţi la îndemână aplicaţiile necesare pentru a nu vă face singuri viaţa mai grea astăzi. Bine, nu e nevoie să le downloadaţi pe toate, că nu vă mutaţi aici de tot, dar unele sunt chiar utile pentru turişti.

Prima oprire: Let’s coffee. Ar trebui să fie ilegal să plecaţi din Cluj fără să încercaţi cafeaua de la ei, plus că nu cred că funcţionaţi fără un boost după ce aţi sărit în sus până la răsărit. Să nu vă așteptați să primiți zahăr la cafea. Poate veţi ridica din sprânceană iniţial, dar am aflat ulterior că aceasta este singurul fel în care ar trebui servită această băutură. Zahărul alterează gustul şi, în plus, vor să respecte întru-totul “cafeaua de specialitate”. Vă povesteşte Vasi mai multe, pe care sigur îl găsiţi acolo. Pe strada Constantin Daicoviciu, nr. 8, mai exact.
Aici aveţi un top al locurilor cu cea mai bună cafea în Cluj.

Sper că nu v-aţi imaginat că vă aduc în oraş ca să vă plimb pe la muzee şi chestii de genul. Eu ştiu că voi aţi venit doar pentru distracţie, mâncare şi încă ceva, nu are sens să ne dăm de gol pe Internet. Bine, acum probabil veţi dori să vă plimbaţi puţin prin centrul Clujului şi chiar vă sfătuiesc să o faceţi. Cât de lungă să fie această expediţie la pas, depinde doar de cât de tare vreţi să vă obosiţi. Puteţi să daţi o tură prin Piaţa Unirii, să intraţi în biserica Sfântul Mihail dacă sunteţi fani ai stilului gotic, şi să admiraţi împrejurimile, pentru că arhitectura este una demnă de studiat. Şi dacă tot sunteţi acolo, traversaţi strada şi exploraţi şi străduţele din Piaţa Muzeului, o să vă placă.

Acum, dacă sunteţi în formă şi plini de chef, puteţi bineînţeles să urcaţi pe Cetăţuie şi să admiraţi oraşul de la înălţime, priveliştea e chiar impresionantă. Puteți să o comparați cu cea de la Bonțida, văzută din Royal Wheel. Iar mai apoi, puteţi să coborâţi alene spre Parcul Central, respiraţi puţin aer proaspăt… şi realizaţi că vi se face foame.

Staţi liniştiţi, tocmai asta era şi ideea, pentru că vă recomandăm să faceţi o vizită unui local foarte drag Clujului: Off the wall, pe Clemenceau, nr. 3. Bănuim că aseară nu v-aţi putut satisface pofta de burgeri în perimetrul festivalului, motiv pentru care ne simţim datori să vi-i recomandăm pe cei mai buni, preparaţi de un chef canadian care s-a mutat în orăşelul nostru pentru a ne face papilele gustative mai fericite. The Brian Burger şi The Tayler-Made Burger sunt deja celebre aici, regula fiind să fie servite alături de bere artizanală. Mereu, fără excepţii. Mai ales că au în meniu Hophead Brewing, o bere artizanală produsă chiar la Cluj. Nu plecaţi nemulţumiţi de acolo, vă garantez eu.

Brian burger ?? ?? ? tandoori sauce ??#burger #pornfood #yummy #cluj #unhealthy

O postare distribuită de Mathieu Pichault (@mrpichault) pe

Dacă nu sunteţi la prima vizită în Cluj, avem o categorie de localuri noi, deschise recent. Asta în cazul în care sunteţi mereu în căutare de altceva.

Cu siguranţă vreţi să vă întoarceţi la Bonţida înainte de lăsarea serii, aşa că vizita nu poate fi foarte lungă. Totuşi, dacă vreţi să daţi startul distracţiei, treceţi pe la Charlie şi gustaţi unul din cocktail-urile lor. Sunt mi-nu-na-te! Nu exagerez. Şi lăsaţi-vă pe mâna barmanilor, căci meniul este prea complex ca să faceţi singuri o alegere care să vă mulţumească. Ei ştiu parcă mai bine ce ne place. O fi un al şase-lea simţ. Piaţa Muzeului, nr. 3.

The rain is gone! Says our weather guy Silviu Radu 🙂 #cocktailbar #bestbars #cluj

O postare distribuită de Charlie Pub (@charliepub) pe

În rest, vreme bună să avem şi chef de dans! Ne vedem!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!