Cum a fost la concertul Depeche Mode pe Cluj Arena

Home $ Articole $ Cum a fost la concertul Depeche Mode pe Cluj Arena

by | Jul 24, 2017 | Articole, Cum a fost la

Aseară a avut loc pe Cluj Arena concertul celor de la Depeche Mode și o să vă zic tot adevărul, așa cum e el. Cap-coadă. Promit să nu omit nimic, chiar dacă pe alocuri o să vă uitați pieziș la mine și poate o să mă considerați ”de pe altă planetă”. De la început țin să vă anunț că articolul de față nu prezintă perspectiva unei fane înrăite, ci doar a unui simplu observator.

Povestea cu Depeche Mode a început acum câteva luni, într-o scurtă vizită acasă. Din vorbă-n vorbă, fața mamei se luminează instant și începe să-mi povestească cum a auzit la radio că trupa vine la Cluj și că poate-poate ar putea și ea să-și găsească locul în mulțime. Eu, ca o fiică cu inima rece și neimpresionabilă ce sunt, i-o tai scurt și-i zic că are lucruri mai bune de făcut decât să meargă la concertul unei formații de care nu știe nimeni (a se citi: ”de care nu știu eu”).

Sincer vă scriu, auzisem că există, auzisem maxim două melodii de a lor, și asta-i tot. Ce-i drept, stilul muzical abordat de ei nu face parte din topul preferințelor mele. Dacă am o zi tristă, nu prea se întâmplă niciodată să dau play la niște synthpop. Vedeam că-i mare zbucium cu venirea lor, mi-am dat seama că sunt apreciați de oameni și au foarte mulți fani, mă rodea curiozitatea, de asta m-am și prezentat la intrare pe Cluj Arena ieri în jurul orei 20.00. Da, a venit și mama.

Come crashing in Into my little world #DepecheModeInCluj #clujlife

A post shared by Emagic Romania (@emagic_romania) on

M-a întâmpinat o mare de oameni și o coadă ce se întindea de la porțile de acces pe stadion până în Parcul Central. ”Hm, e mai aglomerat decât credeam”, mi-am zis și mi-am văzut de drum. După jumătate de oră, când am intrat pe Cluj Arena, am realizat că nu-i de glumă, nu e un ”mic concert”, și nicidecum nu au venit ”maxim 200 de oameni”, așa cum preconizasem eu când tot râdeam de dorința arzătoare a mamei. Btw, au fost ~40.000. Mi-a plăcut atmosfera și mi-a plăcut să văd și un altfel de public, unul care știe să se distreze și să se bucure de moment fără a deranja cinci persoane în jurul lui. Cred că am fost mai captivată de acest aspect decât de show-ul în sine, mai ales că am tot bătut stadionul în lung și lat pentru că în fața scenei nu aveam semnal și nu puteam lăsa acel #ClujLife Instagram Takeover pe contul Emagic de capul lui. Și așa am aflat eu că te poți simți foarte bine și fără să fii o pacoste pentru ceilalți. Știați? Nu știați.

#depechemode #clujarena #ig_daily #igers #insta #instalike #mik #moments

A post shared by Gabika (@gabikagabyka) on

Ah, da, trupa. Cred că le-a plăcut la noi. Am mai dat câteva click-uri pe YouTube, să-i văd cum se manifestă în general și n-au avut nicio reținere de la nimic. S-au simțit ”în elementul lor”. Dave, bineînțeles, a dominat scena (care arăta foarte bine la vârsta lui, apropo) și ne-a arătat toate mișcările lui celebre. Au intitulat piese de pe noul lor album, concertul de ieri marcând încheierea primei părți pentru Global Spirit Tour. În plus, au cântat și câteva din piesele lor celebre, și doar așa am putut fredona și eu câteva versuri alături de ceilalți. Am avut noroc că am avut și alte griji, altfel în capul meu ar fi fost doar un la-la-la continuu timp de 3 ore. Printre acele preocupări se numără și studierea vizualurilor care, dacă vă interesează, au fost chiar on point. Mi-au captat atenția, mi-au transmis ceva, mi-au plăcut.

Hello ? #depechemodeincluj #clujlife photo credit: @gabrielaldea

A post shared by Emagic Romania (@emagic_romania) on

Pentru cei care sunt #fanidemici, a fost un adevărat spectacol. Și nu vorbesc aici doar de al meu drag părinte, ci de foartă multă lume pe care am văzut-o savurând din plin clipa și intonând cu mâinile în aer cântec dupâ cântec. Din partea lor vom auzi doar #amazing, #orgasmic, #fantastic. Mai ales dacă ne amintim de momentul când întreg stadionul a cântat “Happy Birthday Martin!”

Distracția nu a fost oprită de câțiva stropi de ploaie, care și-au făcut apariția în jurul orei 22. Dar nu despre ploaie vreau să vorbesc acum, ci despre ce mi-a transmis această formație. Până la urmă, vorbim despre artă, and art it is supposed to make you feel something. La un moment dat, când am simțit că se apropie cu pași repezi finalul, trupa ieșise deja de pe scenă, dar a fost adusă înapoi cu țipete susținute și probabil antrenate, începusem să-mi trasez în minte deja niște linii mari pentru articolul acesta. Și constatasem că în ciuda faptului că mi-au plăcut și artiștii, și publicul, și organizatorii care au făcut o treabă excelentă, nu am simțit the thrill.

Cinci minute mai târziu am realizat că aveam un zâmbet larg pe față, fredonam o melodie pe care o prinsesem din mers și nici nu observasem că nu mai picura, ci ploua de-a binelea.

Voi urmați. Cum a fost la concertul Depeche Mode?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!