ZAIN – Design Expressions deschide înscrierile pentru ZAIN 2017, a treia ediție a festivalului de design de la Cluj!

Home $ Știri Cluj $ ZAIN – Design Expressions deschide înscrierile pentru ZAIN 2017, a treia ediție a festivalului de design de la Cluj!

by | Jul 24, 2017 | Știri Cluj

ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din Cluj, pregătește cea de-a treia ediție cu sprijinul UniCredit Bank și vine în întâmpinarea designerilor și a publicului iubitor de design, pentru a-i provoca la dialog. Festivalul va avea loc între 18 și 22 octombrie 2017.

Anul acesta, festivalul își propune să deschidă noi dimensiuni. Expoziția Centrală, Meșteșug Contemporan, Fashion Show, Community Events și alte evenimente conexe, vor propune noi experiențe și noi moduri de raportare la ceea ce înseamnă design românesc și… nu numai! La ediția de anul acesta, organizatorii se vor orienta înspre includerea de proiecte internaționale cu scopul de a oferi publicului o experiență cât mai complexă cu privire la ceea ce înseamnă design în 2017.

Categoriile EXPO Central ZAIN 2017:
1. Design de produs
2. Design vestimentar
3. Design de accesorii
4. Arhitectură și design interior
5. Graphic design și ilustrație
6. Experimental

Din dorința de a oferi o platformă reală de promovare și de a prezenta publicului interesat de fenomenul de design lucrări cu însemnătate în lumea designului, expozanții ZAIN 2017 vor trece și anul acesta printr-un proces de selecție, curatoriat de un board creativ, format din specialiști în industriile creative, care vor miza în selecția produselor de design pe câteva criterii clar definite în regulament. Printre aceste criterii enumerăm: concept și conținut remarcabil, originalitatea și inovația soluțiilor propuse, abordarea provocărilor contemporane în procesul de design.

Boardul creativ EXPO Central ZAIN 2017:
● Alex Adam – Arhitect, Co-fondator AA Studio
● Bogdan Brânzaș – Designer și Consultant de brand, Fondator biroul Brânzaș
● Dan Pierșinaru – Artist vizual, Director și fondator AUTOR
● Eliza Yokina – Arhitect, Designer de interior și de obiect, Co-fondator SYAA
● Mihai Gurei – Jurnalist, fondator Showroom Intro, www.hipshops.com
● Noemi Meilman – Fashion PR, Fashion Editor
● Philipp Kandal – Engineering VP Telenav
● Robert Rațiu – editor de modă

Aplicațiile pentru ZAIN 2017 se trimit online, până la data de 1 septembrie 2017, urmând pașii:
1. accesarea site-ului www.zain.ro
2. downloadarea template-ului PDF
3. completarea template-ului cu informatiile proprii
4. trimiterea documentului PDF completat, pe adresa [email protected]

Zain este mai degrabă un moment decât o expoziție, un moment de maximă vizibilitate pentru un designer, pe care acesta trebuie să-l valorifice. Șansa ca munca ta să poată fi văzută și apreciată de cunoscători în domeniu este primul pas către o carieră de succes. În același timp, ZAIN este o invitație la dialog pe marginea proiectelor creative din modă, design și arhitectură, este un prilej de feedback valoros și un debut al unei conversații despre design la timpul prezent. – Robert Rațiu & Noemi Meilman

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!