Arta stradală din Cluj în 20 de poze de pe Instagram

Home $ Articole $ Arta stradală din Cluj în 20 de poze de pe Instagram

by | Jul 31, 2017 | Articole, Descoperă Clujul

Din când în când e bine să vorbim și despre artă. Stradală. Ce-i drept, am fost ușor stârniți de cei din Sibiu, care organizează singurul Tur de Artă Stradală care cuprinde peste 3500 de metri pătrați de picturi murale pe școli și licee. Festivalul Sibiu International Street ART a ajuns de curând la finalul celei de-a treia ediții și a demonstrat, încă o dată, că locuri banale pot deveni excepționale și greu de trecut cu vederea.

#streetart #stencil #clujnapoca #cluj #artist #work

A post shared by ClujStreetArt (@clujstreetart) on

Are și Clujul arta lui și cel mai bine vedem asta, dacă nu am observat-o pe stradă, pe contul acesta de Instagram. Nu vrem să spunem că suntem băgăcioși, poate doar extrem de curioși, motiv pentru care am vorbit cu cel din spatele acestui profil și l-am întrebat câte ceva despre el și despre legătura cu street art-ul, bineînțeles.

Am studiat pictura în perioada gimnaziului, dar nu am urmat o carieră în acest sent. Cu toate acestea, am rămas interesat de artă, atât de cea clasică, cât și de cea contemporană. Uneori fac recenzii pentru un blog diferitelor evenimente artistice.

În Cluj, street art-ul l-am remarcat, în primul rând, datorită stencil-urilor (se intâmpla prin 2011) și am început să colectez imagini cu acestea. Mi-au atras atenția pentru că transmiteau un mesaj: unele erau amuzante, altele inteligente, cu subiecte diverse, de la social la politic. Grafitti-urile au apărut mai tarziu. Am început să le “valorific” la sfârșitul anului trecut, deoarece pur și simplu nu a făcut nimeni lucrul acesta. Am văzut această nișă și am intrat pe ea. Am ales Instagram pentru că este metoda cea mai convenabilă și cu cea mai mare expunere. Contează puterea imaginilor. Am vrut o denumire simplă, dar cu localizare geografică.

Street art-ul este în creștere în Cluj, dar cred că s-ar putea mai mult. Sunt multe zone care au rămas sumbre, triste, gri. Dacă e să ne uităm la ce se întâmplă în Sibiu, de exemplu, vedem că lucrurile merg mai bine, a existat un festival anul acesta, în care artiștii au creat lucruri frumoase. Lucrările mele preferate din Cluj sunt cele ale lui KERO, se pot vedea la Samsara, Dorobanților, la podul din Măraști (alături de lucrările Timaf), precum și la H33 pe Horea (muralul se numește MicroMacro și este făcut în colaborare cu Ocu la deschiderea acestui spațiu).

Să vedem ce găsim la noi în oraș:

#streetart #stencil #graffiti #citate #quotes #clujlife #cluj #corect #gramatica #limbaromana #inspiration

A post shared by ClujStreetArt (@clujstreetart) on

By kero #streetart #graffiti #contemporaryart #clujnapoca #cluj #clujlife #blue #romania

A post shared by ClujStreetArt (@clujstreetart) on

By kero #streetart #graffiti #clujnapoca #cluj

A post shared by ClujStreetArt (@clujstreetart) on

Sigur ați dat și voi de câteva capodopere prin oraș… În secțiunea de comentarii puteți lăsa link-uri către operele voastre preferate din Cluj ?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!