Ce poți face 3 zile la Smida și prin apropiere

Home $ Articole $ Ce poți face 3 zile la Smida și prin apropiere

by | Aug 1, 2017 | Articole

Știți și voi că nu ne mai despart multă asfințituri până când le vom vedea pe cele mai frumoase, împreună, la Smida Jazz Festival. Nouă ne place să profităm la maximum de orice, de asta ne facem un research temeinic întotdeauna înainte de-a porni spre un festival. Pentru că nu vrem să ratăm nimic. Logic. Și mai ales știind că ne îndreptăm spre așa locație ofertantă. Suntem în Munții Apuseni, nu oriunde, iar 3 zile e exact timpul de care avem nevoie pentru a explora împrejurimile și pentru diverse activități. Desigur că, în cadrul festivalului, pe timpul zilei între orele 10 și 20, vă puteți bucura de workshop-uri, conferințe, exerciții yoga și altele, dar nu vă limitați la acestea.

There is a whole new world waiting for us out there. Let`s go explore!

We miss that healing sunset. #sunset #mountains #pinetrees #forest #nature #freshair

A post shared by Smida Jazz Festival (@smidajazz) on

Mulți aventurieri se vor îndrepta către Smida anul acesta, și sigur vor dori să plece într-o drumeție, pe jos sau cu bicicleta, măcar câteva ore, de aceea am pregătit câteva recomandări care ar putea fi luate în calcul pentru o zi în munți. Circuitul Cetăților Ponorului, marcat cu punct albastru are o lungime de 12 km și se parcurge cam în 5 ore, însă este unul dintre cele mai spectaculoase trasee pe care le puteți urma, însă pe alocuri devine ușor dificil. O altă opțiune ar fi Traversarea platoului Padis, care durează doar 1 oră și 20 de minute, pentru că are o lungime de doar 5 km. Este marcat cu triunghi roșu. Circuitul Lumii Pierdute o să-i atragă pe mulți doar prin denumirea asta, însă veți fi pierduți doar maxim 2h și jumătate, dacă urmați semnul crucii galbene și nu vă abateți de la drum. Aici găsiți mai multe informații despre traseele pe care le puteți urma.

#bihor #csodavar #romania #hiking #padis #cetatileponorului

A post shared by lilla varga (@lilla_varga90) on

Poate că traseele montane nu sunt punctul vostru forte, însă vizitarea unei peșteri care vă surpinde prin frumusețea sa unică, creată de natură, sigur da. Cea mai cunoscută în această zonă este Peștera Ghețarul de la Scărișoara, cel mai probabil pentru că este prima peșteră din România care a fost declarată monument al naturii și pentru că găzduiește cel mai mare bloc de gheață subteran. Din lume. O altă opțiune ar fi Peștera Humpleu, denumită și Peștera Mare din Valea Firii. Până în anul 2009, aici au fost descoperite 22 de săli, 4 dintre ele fiind cele mai mari din România, iar curând va deveni probabil cea mai întinsă cavitate din țară. De asemenea, Peștera Smeilor de la Onceasca sau Peștera cu Oase este faimoasă datorită rămășițelor ursului de peșteră, care au fost descoperite aici, dar și pentru teama indusă localnicilor, care nu știau de unde au apărut acele oseminte de dimensiuni atât de mari. Acest fapt i-a dus cu gândul la zmei probabil. Ce avem în țara asta și eu habar nu aveam. Sper că e de la sine înțeles că nu vă aventurați în peșteri în șlapi și aveți papuci corespunzători pentru zone alunecoase. Just mentioning…. Lista completă de peșteri în care vă puteți pierde pe lângă Smida o găsiți aici.

În apropierea pensiunii Smida Park curge liniștit râul Someșul Cald, iar pasionații de pescuit deja au lăsat acest articol din mână și au fugit să pregătească echipamentul și cele necesare pentru a se bucura și mai mult, dacă este posibil, de minunățiile oferite de acest loc. Păstrăv, lipan, biban, coregon, ceva-ceva veți prinde voi. Noi așteptăm să ne chemați la masă, că doar na… noi v-am dat pontul. Și apropo, dacă vă uitați acasă cele necesare, le puteți închiria de la pensiune cu 20 de lei/ zi.

Dacă sunteți genul mai liniștit, care nu-și dorește să aibă prea mult bagaj cu el când pleacă de acasă, poate puteți strecura măcar un costum de baie, o pereche de șlapi și un prosop, pentru că piscina interioară încălzită cu siguranță vi se va părea îmbietoare. Iar mai apoi, nu știu cum o să spuneți “nu” unei saune fierbinte.

În ultimă instanță, nici măcar nu trebuie neapărat să aveți un scop bine definit când vă hotărâți să descoperiți împrejurimile, puteți să porniți la pas, într-o plimbare, cu bicicleta, cu caiacul sau poate convingeți vreo 3 prieteni să aveți o competiție de rafting. Cam totul este posibil la Smida.

Voi cum aveți de gând să petreceți cele trei zile în inima munților Apuseni? Sper că aveți bilete

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!