5 vendori care nu te vor dezamăgi la UNTOLD

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 vendori care nu te vor dezamăgi la UNTOLD

by | Aug 5, 2017 | Recomandări

Pentru că acesta este un subiect nelipsit atunci când vine vorba de festivaluri, iar voi săriți pe articolele cu mâncare mai ceva ca pe o clătită cu Nutella și banane, noi n-am dat înapoi nici de această dată și vă prezentăm câțiva vendori care nu vă vor dezamăgi la Untold. #petestate

vendor – someone who is selling something

V-am văzut puțin dezorientați pe lângă zonele de mâncare, dar mai aveți 2 zile în care puteți schimba această confuzie cu o hotărâre de fier. Da, în caz că nu ați luat la pas tot perimetrul festivalului, aflați că nu doar pe aleea de lângă Hotel Sport găsiți mâncare, ci și în parc și pe lângă.

Adi Hădean a venit la festival cu o delicatesă căreia îi spune simplu și românesc: Pork`n pită. Mai exact, piept de porc copt încet (cam 8 ore), afumat și pus într-o chiflă cu maia alături de salsa de pătrunjel cu chili, zeamă de lămâie și usturoi. Say whaaaat? Din cauza preparatelor de genul nu prea mă vedeți pe mine în extaz la vreo scenă, cred că de o vreme mi-am descoperit țelul în viață: să mănânc și să mă bucur de moment. Îl găsiți împreună cu echipa sa pe Aleea Stadionului, aproape de intrare în hotel. Și apropo, ieri până la ora 18.00 trecuse prin mâna lor cam 400 kg de porc, deci imaginați-vă…

Nu e niciun secret că nu sunt fană a cafelei sau a băuturilor bazate pe cafea. Însă în prima seară de festival m-am trezit în fața standului celor de la Meron și cred că veți înțelege motivul. Stăteam afară și nu știam încotro să o apuc, întrucât mă săturasem de țopăit la Main Stage și mă sufocam la Galaxy. Iar între timp tremuram de frig. Așa am pornit în căutarea a ceva cu care să mă încălzesc, iar o cafea a părut ideea cea mai bună, mai ales că-mi creștea puțin și nivelul de energie. La fel de bine îi puteți vizita și când nu mai faceți față căldurii, pentru că vă așteaptă cu băuturi cu gheață pe aleea principală a parcului, aproape de zona BT. Îi reperați voi, sunt galbeni, frumoși și miros a cafea bună. Și limonadă rece.

Eu i-am ratat de câte ori pe cei de la Elemózsia și burgerii lor faimoși, însă n-au mai avut nicio scăpare la Untold. Nici ei, nici eu, care m-am pricopsit cu o altă grijă pe cap și trebuie de acum să stau stresată dacă vin sau nu vin la evenimentele de genul și când mai apuc să mănânc din ai lor minunați burgeri. Au și opțiune pentru vegetarieni, deci încă un motiv să-i iubim. Îi găsiți lângă roata care luminează festivalul, vă învârtiți voi pe acolo până numai bine vi se face foame și dați de ei tocmai la timp.

La un moment dat nu o să mai aveți chef de nimic, nici de dans, nici de povestit, nici de lenevit într-un hamac, iar creierul vostru va fi setat pe un singur lucru: ceva dulce. Care, neapărat, trebuie să fie și extrem de delicios, iar dacă se poate, și cât se poate de mare. Într-un borcan, de exemplu. Ambițioasă de fel, eu am răscolit tot festivalul până am găsit ceva denumit clătită în borcan, la standul celor de la Răzvănărie, unde chiar asta primești: ceva dulce și bun, într-un borcan. Sau poți alege doar clătita, pierderea ta. Îi găsiți pe Aleea Stadionului.

În plimbarea mea, care devenise mai mult o vânătoare de vendori despre care trebuie să vă povestesc, m-am trezit prinsă într-un decor… hm, interesant. O piață micuță, frumos aranjată, plină de lume, își găsise locul în festival. Mă uit curioasă după responsabili și dintr-o dată, toate își găsesc explicația. Eram la Night Market by Chef Foa, unde echipa Stradale făcea minuni în spatele tejghelei, iar vizitatorii mâncau cu așa poftă, încât la un moment dat, mi-a dat prin cap că se organiza o competiție acolo. Nici nu aveai cum să stai departe de Naan Dog sau Murger, o reinterpretare a micilor românești. E mereu coadă aici, dar și asta spune ceva, nu?

#NaanDog #teamfoa #nightmarketbyfoa #untold

A post shared by Chef Foa (@florin_scripca) on

Voi ce alți vendori ați încercat și ați recomanda festivalierilor?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!