7 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 7 lucruri pe care să le faci săptămâna aceasta în Cluj

by | Aug 14, 2017 | Recomandări

E luni, ceea ce înseamnă că e timpul să-ți faci planuri noi. Sau să arunci rapid o privire pe articolul acesta și să afli imediat care ar fi cele mai #cool opțiuni. Hai să vedem câteva idei care să-ți completeze planurile pentru următoarele zile.

Luni: Admiră Clujul din turnul Bisericii Sfântul Mihail

Există multe locuri la înălțime de unde puteți admira Clujul în toată splendoarea lui, fie că vorbim de terase sau diverse locații știute doar de cei mai curioși. Tururile organizate în turnul Bisericii Sfântul Mihail în cadrul Zilelor Maghiare au devenit deja o tradiție și sunt așteptate de mulți în fiecare an. Nici nu-i de mirare, cei care am fost deja știm că priveliștea te lasă mut de uimire, în timp ce te îmbată ușor cu frumusețea orașului. Astăzi (luni) de la ora 10.00 a avut loc cea dintâia vizită în turn. Nu vă faceți griji, mai aveți câteva șanse pe parcursul întregii săptămâni (zilnic până la ora 4pm). Găsiți programul complet al Zilelor Maghiare aici.

Marți: Participă la o bătaie cu apă în Parcul Rozelor

Mai văd din când în când, pe newsfeed-ul meu de Facebook, lume care se miră cum de nu au ajuns niciodată în Parcul Rozelor. Și eu mă mir când văd asemenea confesiuni, sincer. Și m-am gândit că poate acei oameni au nevoie de niște motive întemeiate să facă un drum până acolo, așa că… le propun această bătaie cu apă, să nu uite niciodată prima lor vizită în parc. Desigur, nu sunt excluși cei care sunt deja de-ai casei / de-ai parcului, ei fiind cei care vor iniția bătaia, probabil, când vor vedea valul de străini. This is gonna be fun.

Miercuri: Ia-ți 5 minute doar pentru tine

Și mănâncă o înghețată pe o bancă în Piața Unirii. Tu singur / singură. Poți să împarți banca cu un necunoscut, poate chiar și gândurile. Dar pentru doar o secundă, permite-ți un moment în care să poți transforma agitația din oraș și din mintea ta într-o liniște mult-așteptată și din care să ieși mai energic, mai viu, mai bine.

Joi: Uită-te la un film german într-o grădină

Am știut eu că-i lipsește ceva verii acesteia – filme în aer liber, cu toată gașca, popcorn și îmbrățișări călduroase odată cu lăsarea serii. În faimoasa grădină de la ClujHUB, începând cu ora 19.30, ne așteaptă un mix neobișnuit de comedie, satiră și elemene socio-politice, toate într-o notă îndrăzneață și cu accente intense de umor. Negru. Filmul este o adaptare după un best seller, un must see al națiunii germane. Iar contribuția de 15 lei ne asigură porția de popcorn și răcoritoare. Locurile sunt limitate, așa că mai bine vă anunțați venirea aici.

A post shared by Cirjan Andrei (@andrei.cirjan) on

Vineri: Bea o bere pe Malul Someșului, pe ritmuri de folk

Pe 18 și 19 august de la ora 20.00 pe Plaja Grigorescu there is folk happening on the beach în cadrul Serilor de vară clujene. Boemis, Magda Puskas și Rareș Suciu ne întâmpină vineri pentru a recrea atmosfera din Vamă chiar la Cluj, pe malul mării noastre, care e de fapt un râu, dar nici nu mai contează când ești cu toți prietenii și împărtășiți poveștile adunate peste vară acompaniați de jazz și o bere rece. Sâmbătă se face și foc de tabără. Mai multe detalii găsiți aici.

Sâmbătă: (Re)descoperă Cetățuia

Pentru toți turiștii care trec pragul orașului avem un singur sfat: să nu plece până nu urcă pe Cetățuie și se lasă cuceriți de frumusețea Clujului. Dar noi când ne mai facem timp să vizităm dealul ce ne veghează de atâta amar de vreme? Noi când mai urcăm cele câteva trepte doar de dragul de-a ne trage sufletul deasupra orașului? Haideți sâmbătă, începând cu ora 11.00 AM, într-un tur condus de domnul profesor Vladimir-Alexandru Bogosavlievici. Ne întâlnim la Cruce (Monumentul Eroilor Neamului, ca să fim mai preciși.)

Duminică: Lasă-te surprins de o experiență live

La unul din evenimentele Sofar Sounds, sau altfel spus, locul unde live-ul devine magie pură. N-am crezut până n-am văzut cu ochii mei și auzit cu urechile mele, dar m-am strecurat la o seară organizată de ei și m-au cucerit pentru totdeauna. Se reîntorc duminica aceasta cu abia-aștept-să-văd-ce-locație, voci pe măsură și invitați de seamă, atent aleși. Nu, pe bune, e cu selecție. Aplicați aici pentru un loc și fingers crossed, că merită. Eu n-am avut cuvinte să povestesc după ce am fost la ei, dar colega mea Ioana a făcut-o aici, aruncați o privire.

Pe unde ne vedem săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!