Turneu al celui mai sănătos sport din lume la Cluj, organizat în cel mai nou club de squash din oraș

Home $ Articole $ Recomandări $ Turneu al celui mai sănătos sport din lume la Cluj, organizat în cel mai nou club de squash din oraș

by | Aug 15, 2017 | Recomandări

Sunt atât de multe de povestit despre acest turneu de squash că nici nu mai încape vorba de introduceri siropoase în care să laud sportul acesta. S-ar putea însă să o fac pe parcursul articolului. Ce să-i fac dacă m-a cucerit după ce am scris 5 motive pentru care să te apuci de squash…?

Squashing

O postare distribuită de Andrei Chindris (@andrei_chindris91) pe

Despre squash știm deja că este un sport relativ nou în România, ce crește în popularitate foarte rapid în special în orașele mai dezvoltate ale țării. Această creștere este însă înregistrată nu doar la noi, ci și la nivel mondial, astfel încât este de așteptat ca în anul 2024 să devină sport olimpic. Este un sport extrem de dinamic, ce instigă la un efort intens, cu toate acestea, ușor de practicat, iar caracterul cardio ajută mult la detensionarea psihică. De care avem atââââât de multă nevoie. Și partea cea mai bună e că nu depinde de vremea de afară, putând fi jucat în orice perioadă a anului.

SquashTech, cel mai nou club de squash din oraș
Clubul SquashTech este localizat în cartierul Zorilor, mai exact pe strada Meteor la nr. 48. Vă sunt puse la dispoziție două terenuri profesionale de squash, vestiare cu dușuri și dulăpioare pentru depozitarea hainelor, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Nici pentru parcare nu trebuie să vă faceți griji, căci există 10 locuri care vă așteaptă. Mai mult, rachetele, mingile și apa sunt incluse în prețul de intrare și aveți posibilitatea de a realiza rezervările în maniera voastră preferată: online – squashtech.ro.

Cum a apărut ideea unui nou club de squash în Cluj?

Acum 3 ani am început să joc squash alături de colegii de la job (PitechPlus) și așa mi-am descoperit pasiunea pentru acest sport. Am început să particip la concursuri și am devenit un membru activ în comunitatea jucătorilor de squash și așa am aflat că majoritatea provin din același mediu ca și mine: IT. Pe atunci erau doar 2 terenuri în Cluj, și acelea supraaglomerate, așa că am văzut o oportunitate: de a crea un business din pasiune – Andrei Chindriș

Și dacă tot e sport iubit și practicat, în perioada 25-27 august are și turneu. De așteptat, nu? Dorința de a organiza un turneu cu puncte la clasamentul național a apărut odată cu entuziasmul comunității din Cluj de a se evidenția la acest nivel. Asociația Club Sportiv Pro Squash și clubul SquashTech, sub egida Federației Române de Squash au pus la cale prima ediție a Cupei PitechPlus, pentru categoriile următoare: Masculin Divizia A+B și C (pentru începători) și Feminin Divizia A. Au fost anunțate premii în valoare de 4500 lei, sponsorul principal fiind firma de IT PitechPlus.

În general, raportul fete/băieți este de ¼ și majoritatea jucătorilor provin din marile orașe ale țării. De menționat ar fi că cei mai buni jucători sunt și antrenori de squash. În momentul acesta, squash-ul din România încă nu a ajuns la maturitate, la randul de performanță, astfel că cei mai mulți dintre jucători practică squash-ul ca hobby. – Andrei Chindriș

PitechPlus este o companie gata să răspundă la orice provocare digitală, mai exact, oferă soluții IT complete. Cu o experiență de 10 ani în linii de cod, dar mai ales povești demne de dus mai departe, aceștia cred cu tărie în puterea evoluției, căci știu că dacă tehnologia, dezvoltarea software-ului și planurile de business progresează de la zi la zi, întocmai trebuie să facă și ei. E de mirare că susțin un sport în plină dezvoltare? Chiar deloc, iar angajații lor sunt încurajați să facă sport. În primul rând, pentru fiecare persoană li se decontează 100 lei pe lună pentru activități sportive, precum și înscrierea la diferite concursuri, maratoane, cross-uri sau alte evenimente de acest gen. Mai apoi, se oferă tricouri sportive. Nu în ultimul rând, se sponsorizează o gamă largă de evenimente sportive, printre care și acest turneu.

Pentru cei curioși să participe ca spectator la acest turneu, în încinta clubului veți găsi băncuțe, accesul fiind liber. Ce spuneți? Priviți din sală sau vă avântați pe teren?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!