Ce festivaluri să nu ratezi toamna aceasta la Cluj

Home $ Articole $ Ce festivaluri să nu ratezi toamna aceasta la Cluj

by | Aug 28, 2017 | Articole

Credeai că se termină vara, implicit și perioada de festivaluri? Alungă rapid gândul acesta, pentru că noi am numărat aproape 20 de festivaluri ce au loc toamna aceasta la Cluj. E posibil chiar să mai apară și altele, deși între timp am observat că au dispărut unele… Probabil ați observat și voi că nu s-a mai auzit nimic de We Are Rocking The City, Transilvania Jazz Festival sau STEPS Dance Festival, Quartfest a dispărut de pe fața Internetului (pagina de facebook a fost ștearsă), Comedy Cluj trece prin schimbări și face pauză un an, nici de TIMAF n-am mai auzit nimic… Dar să fim optimiști, poate se întorc la noi. Până atunci, ne bucurăm de altele.

Despre cele mai așteptate concerte din această toamnă ați aflat deja, așa că hai să vedem cum ne facem planurile din timp în ceea ce privește festivalurile.

În perioada 07 – 10 septembrie 2017 sunteți invitați la Centrul Cultural Casino din Parcul Central pentru cea de-a șasea ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj–Napoca. Numai bine vă aprovizionați bibilioteca cu cele necesare pentru toamnă – iarnă. Nenumărate volume din cele mai variate domenii, la cele mai avantajoase prețuri, vă vor aștepta la standurile expozanților. Intrarea va fi liberă.

Despre Septemberfest-ul de anul acesta știm doar că va avea lor între 8 – 10 septembrie pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Nu au anunțat încă nimic concret, așa că nu avem încotro și trebuie să așteptăm. Cu siguranță vom găsi atmosfera specific fiecărei ediții, însă suntem nerăbdători să vedem cu ce ne vor surprinde anul acesta.

Festivalul Cluj ENSEMBLE! reprezintă un concept unic, imaginat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, ce constă în realizarea unor cursuri de măiestrie/workshop-uri sub forma de module practice, teoretice și mixte în intervalul 17 – 22 septembrie. Fenomenul artistic este abordat din două perspective diferite: cea practică și cea psihologică, însă ineditul acestei idei constă în faptul că nu vizează doar tinerii muzicieni, ci și pe oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare. Programul va cuprinde numeroase concerte și spectacole, de la concertul clasic, recitaluri camerale, la muzică tradițională, jazz și big band.

? #primaverba

A post shared by Bianca L. Nica (@biancalnica) on

Ediția #21 a Festivalului Delahoya are loc în 29-30 septembrie, iar Sigma, Wilkinson, Mollie Collins, Dub Pistols, Foreign Beggars, Joachim Pastor, Detour, Jon Kennedy, Worakls, N’TO, CTC, E.M.I.L., Robin and the Backstabbers, Urma, Moonlight Breakfast sau Grimus sunt doar câțiva dintre cei care vor urca pe scenă în cele două zile. Vor exista trei locații: la /FORM SPACE, în Sala Polivalentă și pe platoul dintre cele două locații, unde, pentru prima dată, va fi amenajată o scenă dedicată exclusiv muzicii live. Prețul de presale al biletelor este de 39 lei, excluzând taxa de procesare. Atenție, biletele se cumpără pentru fiecare locație, astfel că trebuie să vă alegeți bine ce artiști vreți să vedeți, pentru că nu există abonament care să vă permită accesul peste tot.

Clujotronic Electro Arts Festival are loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie și revine pentru cea de-a șasea ediție cu proiecte digitale care mai de care, ce vizează muzica, artele vizuale și gaming-ul. Arta și tehnologia sunt îmbinate într-o manieră impresionantă, iar vizitatorii cu siguranță vor avea cu ce să-și satisfacă curiozitățile și pofta de relaxare. Mai multe detalii vor urma în curând.

#Clujotronic #Cluj #Games #Arts #Festival

A post shared by Bacioiu Ciprian (@bacioiuciprian) on

Sau puteți să optați pentru Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest. Trei zile de distracție în stil nemțesc, 29 septembrie – 1 octombrie, care vor avea loc în Piața Unirii. Inevitabil veți ajunge aici, datorită locației. Ajuns la ediția numărul șase, nu putem avea decât așteptări mari de la ei. Și să facă anunțurile cu ce ne-au pregătit cât mai repede.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment care susţine cultura scrisă română şi universală, iar Clujul este, în fiecare an, gazda celor mai importante edituri din ţară şi de peste hotare. Vor avea loc numeroase lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice, întâlniri cu scriitori români şi străini, dezbateri, conferinţe, colocvii, concerte și spectacole. 3 – 8 octombrie, în Piața Unirii. Pentru că “de carte nu scapi”. Și nici nu ar trebui să-ți dorești să scapi…

Și pentru că deja simt cum unii devin ușor agitați pentru că nu am pomenit încă de niciun festival dedicat exclusiv muzicii electronice, e timpul să respirați adânc. Mioritmic e pe listă! Yes, let me hear a round of generous applause. În perioada 6 – 8 octombrie fugim și ne ascundem în Pădurea Baciu, lângă Parcul Etnografic “Romulus Vuia” și ne lăsăm purtați de beat-urile îndrăznețe. Întreg line-up-ul și biletele în avans vor fi anunțate curând, așa că fiți pe fază. Personally, I can`t wait!

Counting the days while making the days count ? #mioritmic

A post shared by Mioritmic (@mioritmic) on

In/Out Transylvania Photo Festival, festivalul international de fotografie documentară, primul de acest fel organizat în România, se desfășoară pe durata a 10 zile, între 5 și 15 octombrie. Tema de anul acesta pare a fi Povești de acasă, pot numai să-mi imaginez cum se va juca evenimentul cu emoțiile și amintirile noastre.

Festivalul Les Films de Cannes a Cluj-Napoca va proiecta, în premieră în România, filme premiate sau selecționate în acest an la cel mai important festival de film din lume, în zilele de 13-15 octombrie, la Cinema Victoria. Este o ocazie deosebită pentru Cluj, întrucât spectatorii vor vedea filme în proiecție unică și/sau în premieră, iar o parte dintre acestea nu au fost niciodată distribuite în sălile de cinema din România. În unele cazuri, vom putea chiar să-i cunoaștem pe realizatorii operelor cinematografice.

Despre Toamna Muzicală Clujeană încă nu au fost dezvăluite multe lucruri, dar noi cu siguranță o așteptăm cu nerăbdare. Programul celei de-a 51-a ediţie a acestui festivalul internaţional va avea loc între 13 şi 28 octombrie. Noi am tras cu urechea ca de obicei și am înțeles că festivalul va veni cu foarte multe surprize şi concerte diferite faţă de cele cu care publicul a fost obişnuit. Totul e secret momentan. Răbdare.

ZAIN – Design Expressions, cel dintâi festival de design din Cluj, e în toiul pregătirilor pentru cea de-a treia ediție, pe care o vor organiza cu sprijinul UniCredit Bank, și care vine în întâmpinarea designerilor și a publicului iubitor de design, pentru a-i provoca la dialog. Festivalul va avea loc între 18 și 22 octombrie 2017, iar în prezent este în desfășurarea call-ul pentru designeri, așa că aruncați o privire aici dacă sunteți interesați.

Cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est, Photo Romania Festival, revine la Cluj în 16 – 22 octombrie, cu cea de-a opta ediție. Scopul evenimentului este de a stârni și satisface curiozitatea publicului pentru fotografie. Mai mult, se promovează diverse manifestări artistice și culturale photography related. Sute de fotografi și pasionați de fotografie au acum șansa să se întâlnească. La Cluj.

TechFest, cel mai complex eveniment de tehnologie din regiune se pregătește de a doua ediție. Ediția de la Cluj va avea loc în perioada 27 Octombrie – 5 Noiembrie, iar dacă sunteți interesați de aplicații, soluții smart, VR, roboți, gaming, drone și gadget-uri, atunci nu trebuie să-l ratați.

O postare distribuită de ClujHUB (@cluj.hub) pe

Serile Filmului Gay, ediția a 12-a, are loc anul acesta în intervalul 3 – 11 noiembrie. Festivalul internațional de film cu tematică LGBTQI din România este organizat aproape în exclusivitate pe bază de voluntariat, de către membri ai comunității LGBT din Cluj și prieteni ai acestora. Este un eveniment complet necomercial, unde intrarea la vizionările de filme și la celelalte activități este liberă, scopul acestuia nefiind acela de a strânge bani, ci de a promova diversitatea și toleranța.

SFG2016 just started! #films #filmfest #filmfestival #sfg2016 #lgbtqia #gayfilmnights #cluj #clujlife

A post shared by SFG Film Festival (@serilefilmuluigay) on

Festivalul Mozart este organizat de către Societatea Română Mozart în parteneriat cu Filarmonica de Stat ”Transilvania” și Academia de Muzică din Cluj. Concerte simfonice şi camerale, concursuri de interpretare, concursuri de muzicologie, simpozioane, conferinţe, cursuri de măiestrie şi, posibil, spectacole de opera, toate acestea vă așteaptă între 17 și 23 noiembrie, la cea de-a 26-a ediție.

Despre Festivalul Internațional de Stand-up Comedy aka FISC știm doar că va avea loc în perioada 6-12 noiembrie, însă momentan nu a fost anunțat nimic. La fel și în cazul Cluj Blue Fest, știm doar că a 4-a ediție va avea loc în perioada 3-4 noiembrie. Nici despre Temps D’Images încă n-am aflat prea multe, dar cel mai probabil că festivalul va avea loc și anul acesta, tot în noiembrie.

Acestea fiind spuse, tu pe care le bifezi toamna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!