Primii speakeri la ArchiTECHture Conference & Expo 2017

Home $ Știri Cluj $ Primii speakeri la ArchiTECHture Conference & Expo 2017

by | Sep 12, 2017 | Știri Cluj

De la orașele inteligente la geometria satului este tematica abordată în luna noiembrie la Cluj-Napoca în cadrul evenimentului ArchiTECHture Conference&Expo, unde se întâlnesc peste 300 de arhitecți și specialiști din domeniile conexe, alături de speakeri precum Caroline Fernolend (Director Executiv, Fundația Mihai Eminescu), Dr. Conf. Univ. Șerban Țigănaș (Președinte Dico&Țigănaș), Daniel Popa (Country Manager, Reynaers) sau Gheorghe Damian (primar al comunei Ciugud).

De la sat la oraș și înapoi
În 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca, evenimentul ArchiTECHture Conference&Expo aduce cei mai buni speakeri naționali și internaționali într-un format de eveniment diferit și adaptat tematicii și nevoii participaților, arhitecților, primarilor și specialiștilor din domeniu.

De la orașele inteligente la geometria satului aduce în prim plan paralela dintre arhitectura tradițională și cea modernă, iar tematica va fi dezbătută în 3 săli de conferință: Orașele inteligente, Geometria satului și Conversii/Restaurări.

Geometria satului și experții din domeniu
Caroline Fernolend este director executiv al Fundației Mihai Eminescu Trust. Aceasta a implementat peste 1200 de proiecte de revitalizare a patrimoniului cultural și dezvoltare comunitară în Transilvania și Maramureș, având, după 17 ani de activitate, o bogată experiență și înțelegere pentru valoarea arhitecturii și a peisajului cultural ca element de dezvoltare socio-economică a unei comunități.

În cadrul sălii Geometria satului, Caroline Fernolend va dezbate împreună cu Dorin Boilă, BIA și Gheorghe Damian, primar al comunei Ciugud, problemele pe care le au satele, ce înseamnă restaurarea corectă a caselor și cum pot aceștia, împreună, să colaboreze pentru buna conservare a clădirilor din patrimoniul cultural românesc.

Arhitectura modernă integrată
Dr. Conf. Univ. Serban Țigănas, arhitect, formator și activist pentru arhitectură este cunoscut în România prin proiectele biroului Dico și Țigănaș, echipă care se apropie de 20 de ani de activitate și care și-a consolidat portofoliul de lucrări realizate, publicate și premiate.

Șerban Țigănaș este fondator al firmei Planwerk, fiind prezent în ultimul deceniu în conducerea și orientarea organizațiilor profesionale ale arhitecților din România, Europa și din lume ca președinte al OAR – Ordinul Arhitecților din România și membru în consiliile de conducere ale ACE – Architects Council of Europe și UIA – Union Internationale des Architectes.

Împreună cu Daniel Popa, Country Manager Reynaers, vor dezbate în sala Orașele Inteligente, direcția spre care se construiește în prezent și integrarea arhitecturii moderne cu cea tradițională. Cu o experiență de peste 15 ani în business și vânzări, Daniel s-a dedicat în ultimii 10 ani în creșterea și dezvoltarea companiei Reynaers Aluminium în România prin antrenarea tuturor părților implicate în industria construcțiilor.

Împreună cu echipa sa, își propun să ducă Reynaers Aluminiun mai departe prin aliniera echipei la valorile companiei, cu mult entuziasm pentru un mediu mai bun.

Spațiul ideal pentru artiști și arhitecți

La fel ca în fiecare an, organizatorii Libero Events, pun accent pe inovație prin alegerea unui nou spațiu, Centrul de Interes din Cluj-Napoca, locul care îmbină utilitatea industrială cu spiritul artistic. Evenimentul ArchiTECHture Conference&Expo se află la cea de-a V-a ediție și contribuie alături de alte evenimente, an de an la educarea și dezvoltarea industriei de arhitectură din România. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca în 17 noiembrie, iar înregistrările au loc pe site-ul oficial.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!