Toamna Muzicală Clujeană 2017

Home $ Articole $ Toamna Muzicală Clujeană 2017

by | Sep 13, 2017 | Articole

Festivalul Internaţional “Toamna Muzicală Clujeană” ajunge în acest an la cea de-a 51-a ediţie. De mai bine de jumătate de secol, Filarmonica de Stat “Transilvania” pregăteşte în fiecare toamnă o serie de evenimente menite să sărbătorească muzica cultă, să aducă clujenilor şi nu numai, o ofertă variată de concerte şi recitaluri. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în perioada 13-28 octombrie şi este sprijinit de Societatea Filarmonica Transilvania şi de Asociaţia Nişte Oameni.

De 51 de ani, Toamna Muzicală Clujeană plasează Clujul pe un traseu cultural de excepţie, prin promovarea muzicii culte naționale și universale.

De 51 de ani, Toamna Muzicală Clujeană are grijă ca publicului să-i fie îndeplinite cele mai pretențioase așteptări în ceea ce privește muzica, prin concerte și recitaluri ale unor invitați cu nume de prim rang în lumea muzicală.

În 51 de ani, Toamna Muzicală Clujeană a devenit cel mai important festival de muzică cultă din Transilvania şi, totodată, cea mai veche manifestare de gen din România, dar care continuă să promoveze tineri artiști cu reputație bine conturată pe scenele internaționale.

Toamna Muzicală Clujeană a (în)cântat o jumătate de secol de istorie muzicală.

Festivalul, după 50 de ediţii, se reinventează în acest an, venind cu un program mult mai divers, care îşi propune să atragă o categorie de public cât mai vastă, care să se bucure de muzică timp de două săptămâni. Amploarea internaţională a festivalului a crescut, fiind invitaţi la Cluj artişti de prestigiu mondial, artişti tineri recunoscuţi la nivel international, precum: dirijorul Mykola Diadiura, mezzosoprana Ruxandra Donose, bas-baritonul Carsten Wittmoser, pianistul Antonii Baryshevskyi, dirijoarea Erina Yashima, violonistul Marc Bouchkov, dirijorul Gabriel Bebeşelea, violonistul Emmanuel Tjeknavorian, pianistul Rémi Geniet, Cvartetul Arcadia, pianista Cătălina Butcaru, violoncelista Diana Ligeti şi mulţi alţii.

Programul ediţiei din acest an include, pentru prima dată în festival, un concert educativ, care va întregi diversitatea evenimentelor muzicale oferite publicului: concerte simfonice, concerte vocal-simfonice, recitaluri camerale, muzică cultă din toate epocile stilistice, o ieşire într-un spaţiu neconvenţional sub numele de Classical Jam Session, un CineConcert (cu proiecţia filmului mut Nosferatu şi coloana sonoră semnată de Violeta Dinescu, interpretată live de ansamblul Trio Contraste).

Punctul de maxim interes al ediţiei din acest an îl reprezintă concertul de închidere, opera Aurul Rinului de Richard Wagner, sub conducerea dirijorului principal al Filarmonicii, Gabriel Bebeşelea.

Programul evenimentelor este disponibil aici, iar bilete pot fi cumpărate de aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!