Bugetul necesar pentru o noapte de club în Cluj

by | Sep 25, 2017 | Recomandări, Student

A mai rămas o singură săptămână pănă când străzile orașului vor fi luate cu asalt de către studenți veniți din toate colțurile țării. Mai puțin din București. Vor avea sute de mii de întrebări în cap, dar ați fi surprinși de cât de interesați sunt tinerii din ziua de azi de cluburi. Da, it may come as a shock for some of you, dar odată ajunși în alt oraș, sunt prea puțini îngrijorați de unde vor mânca, și mai mult de unde vor… bea. Sorry, parents. Așa că ne-am gândit să-i punem în temă cu prețul distracției, mai exact, cât te costă să ieși în club într-o noapte în Cluj, în funcție de locul pe care îl alegi. Atenție! S-ar putea să ajungeți și în 2-3 cluburi pe noapte, chiar dacă nu ați plănuit și ați promis că nu veți face asta. Cel mai bine ar fi să aveți ceva în plus. Sau nu, că dacă nu ai bani, mergi acasă și te culci, e simplu.

Mai jos puteți vedea cum se prezintă 10 dintre cele mai cunoscute cluburi din Cluj. Estimând o medie, ne-am gândit în felul următor: ajungeți în club, dați imediat un shot cu prietenii, mai apoi povestiți la o bere, după care vă hidratați cu o apă, iar imediat constatați că ați mai bea ceva și comandați un drink. Bineînțeles, fiecare are ritmul lui, unii poate vor bea mai multă bere, alții poate preferă un anumit tip de bază alcoolică. Nu uitați că motivul principal pentru care vă îmbătați mai repede decât alții ține de cantitatea apei pe care o aveți în organism, iar alcoolul vă dezhidratează!

Am luat în cosiderare prețurile cele mai mici pentru o apă, o bere, un shot și un drink. La fel și în ceea ce privește intrarea, pentru avea o idee asupra unui buget minim necesar. Puteți economisi din când în când, profitând de concursurile cu invitații.

Euphoria Music Hall
Un loc imposibil de ratat în perioada studenției este Euphoria Music Hall, iar dacă sunteți cazați în campusul Hașdeu va fi ca o a doua casă pentru voi. Nici nu știu cu ce să încep, veți avea atâtea ocazii să mergeți, încât ați putea să vă dați check-in aici 5 zile din 7. Sunt renumiți pentru College Party-ul care se ține în fiecare zi de miercuri și umple locația până la refuz, pentru serile cu muzică retro, dar și pentru concertele live ale celor mai cunoscute trupe din România. Vunk, Vama, Macanache, Subcarpați, sunt doar câțiva la care am participat personal. Intrarea are un preț mediu de 15 lei, dar gândiți-vă că la College Party, unde vă veți trezi cel mai des, e 5 lei cu OmniPass pana la 23:59, 10 lei fără. O apă costă 7 lei, o bere 8 lei, un shot 6, iar un drink 16 lei. Întrebarea care rămâne e: cam cât beți într-o seară? Aici aveți prima petrecere de la care nu trebuie să lipsiți, cică aduce ghinion tot anul dacă nu mergi la primul College. Eu n-am vrut să risc niciodată, așa că sunt prezentă de 3 ani încoace.

Revolution
Când te muți într-un oraș nou, în prima lună vei avea un sentiment încântător. Ca și cum totul ți se cuvine, lumea e la picioarele tale, ai atâtea aventuri în fața, parcă îți vine să începi o revoluție! Cred că pornind de la sentimentul acesta a apărut Revolution Club, faimos pentru felul în care mixează orice ați vrea să auziți într-o noapte în club. Intrarea la party-ui de obicei este 10 lei, atât la serile cu petrecerile pe care le organizeză regulat, cât și la Zu Party. Doar la Virgin Sessions e 15 lei pentru băieți. Drink-urile, shot-urile și berea sunt 5 lei între orele 22-23, știți voi, pentru încălzire. După ora 23, drink-urile devin 12 lei, majoritatea shot-urilor 5 lei, berea 6 lei. Ah, și ce mai e fain la ei e că în fiecare seară de weekend (atunci când putem petrece fără mustrări de conștiință), oferă două Lamborghini flambate aleator clienților din fața barului după un mic show făcut de barmani, iar MC-ul nu se zgârcește cu vouchere cu shot-uri pentru fete. Aici aveți următoarea lor petrecere.

Club Midi
Cred că de clubul Midi s-a auzit până și în locuri din țara asta de care nu știe nimeni. Evident, am exagerat puțin cu asta, dar ce vreau să scot în evidență e faptul că muzica se aude aici cum nu se aude nicăieri. Și nu-i așa că o zic eu, vin oameni din toată lumea și se minunează de ce face un sistem Funktion One, de cum te prind vizualurile într-un joc care te amețește până în stadiul în care ajungi să te întrebi dacă e permis să te simți așa fericit doar cu muzică și lumini. Dacă sunteți iubitori al genului techno / tech house / minimal, this is the place to be, și asta vă spune cineva care a pierdut numărătoarea serilor de vineri petrecute acolo. Da, în principiu au petreceri doar vinerea, iar prețul pornește de la 20 lei, asta înainte de ora 00:00, și poate ajunge la 40, rareori 50 lei după miezul nopții. Totally worth it, I regret nothing. Prețul pentru o apă este de 8 lei, o bere este între 8 și 14 lei, un shot între 7 și 9 lei, majoritatea drink-urilor la 17 lei.

NOA – Nest of Angels
Nici cu sistemul de sonorizare din NOA – Cuibul Îngerilor – nu e de glumit, însă aici veți găsi un gen de muzică complet diferit, căci concertează și mixează artiști focusați pe ceea ce am putea numi un ”dance club mix”. Spațiul este probabil printre cele mai generoase din Cluj, și mai mult ca sigur veți ajunge aici cu ocazia vreunui Bal al Bobocilor. Acum, ca să vă pun în temă, locul este unul fancy, așa că nu încercați să vă opuneți ideii de a vă lua o pereche de tocuri în picioare. Până și eu am acceptat-o într-un final și only God knows how much I hate high heels. Prețul intrării diferă de la petrecere la petrecere, urmăriți-le pe cele care vă interesează. Ca idee, sunt destul de multe ocazii să intrați cu 10 lei, maxim 20. O apă este 7 lei, o bere este între 8 și 12 lei, un set de 4 shot-uri este 28, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți 3 prieteni cu voi și să plătiți fiecare 7 lei, un drink e 18 lei. Petrecerea lor de deschidere, aici.

Caro Vintage Club
Printre cele mai frecventate locuri de către studenții de orice vârstă din Cluj este Caro Vintage Club. Toată distracția are loc la subsol și de multe ori spațiul s-a dovedit a fi neîncăpător pentru numărul prea mare de oameni puși pe dans. Daar, oamenii cu chef de petrecere încap oriunde, nu? Singles Night Out, Ladies Night, Beer and Tequila Party, Kamikaze Party sau Retro Dance Party sunt doar alte denumiri pentru zilele săptămânii, dar le învățați voi. Muzica oldie care nu te lasă să stai jos, intrarea liberă până la anumite ora sau pentru deținătorii de card ESN sau StudCard și ofertele ademenitoare la licori, cam acestea ar fi câteva dintre motivele pentru care clubul e mereu plin ochi de lume. Shot-uri gratis pentru fete, bere draught 5 lei, Vodka Juice 5 lei, Vodka Energy 5 lei, shot Jager 3,8 lei, doar trebuie să ajungeți în seara potrivită. Dacă totuși nu prindeți intrarea liberă, aceasta este 10 lei pentru fete, 15 lei pentru băieți, o apă este 7 lei, un shot este între 6 și 8 lei, o bere între 7 și 13 lei, un drink 16 lei.

After Eight
After Eight Cocktail Club este un alt loc care nu poate lipsi de pe lista opțiunilor atunci când vine vorba de clubbing în studenție. Le-am trecut pragul de câteva ori, dar parcă niciodată n-am ajuns destul de devreme încât să mă plimb prin mulțime, să dau de cunoscuți, să-mi aleg un locșor preferat. A trebuit mereu să lupt pentru un loc, să mă strecor într-un grup și să mă prefac că sunt de-a lor pentru a putea să mă bucur de petrecere. Dar dacă găseam locul acela, apoi acolo stăteam. Poate nu am avut eu noroc și am prins doar serile de genul, căci mergeam doar la Partidul Kiss Fm, dar hei!, partea bună e că toți care am fost acolo putem confirma că distracția, cocktail-urile și muzica bună sunt ca la ele acasă și numai voi lipsiți, ca să vedeți cu ochii voștri! Intrarea variază între 10-20 de lei, în funcție de zi, iar pentru studenți există o reducere de 50%. O apă costă 6 lei, o bere 7 lei, un shot 6 lei, iar un drink 17 lei.

PHI 18
Cum prima locație menționată va deveni cea de-a doua casă a celor din campusul Hașdeu, așa va fi clubul Phi 18 pentru cei din Observator. Și nu, nu, nu… nu e vreun club de matematică sau limbă greacă și nici nu vi se va pune o întrebare de cultură generală la întrebare. Ei sunt interesați doar să vă vadă distrându-vă, mai ales că au o regulă de bază extrem de strictă: ”Ce se întâmplă în Phi, rămâne în Phi”. Get as crazy as you can, they serve coffee in the morning. Da, da, club pe timp de noapte, cafenea pe timp de zi. V-am zis că o să vă faceți drum destul de des pe acolo, mai ales voi fetelor, care aveți o seară plină de shot-uri gratis în fiecare zi de marți. În general, domnișoarele au intrare liberă toată seara sau până la ora 00.00, 10 lei după, iar băieții plătesc 10 lei, 5 lei dacă au card ESN. Prețul unei ape este de 6 lei, la fel și pentru o bere sau un shot, iar pentru un drink 14 lei.

Flying Circus
Dacă ești mare ”iubăreț” de muzică indie, rock, punk sau electronică, avem și de asta. Flying Circus a devenit un loc extrem de frecventat, și nu doar mulțumită genului de muzică pentru care pledează, ci și datorită felului în care o face, prin Dj-ii invitați, concertele și serile tematice. Este un loc de întâlnire a reprezentațiilor live cu spațiul de dans și cinema-ul, reunindu-le pe toate sub același acoperiș. Dar, mai ales, este un loc de întâlnire a oamenilor. Pentru că într-acest oarecare subsol din Cluj se adună povești și e de ajuns să privești o dată în jur ca să vezi că ai destul de multe lucruri de ascultat și împărtășit. E deschis în fiecare zi, însă doar vineri și sâmbătă este intrare (uneori și joia) – care nu depășește suma de 10 lei, în condițiile în care vorbim strict de petreceri. Prețurile sunt studențești, cocktail-urile fiind cuprinse între 13 – maxim 16 lei, shot-urile nu trec de 10 lei, iar apa e 6 lei. Berea începe de la 7 lei, dar au ofertă cu 2 beri la 7 lei. Trebuie doar să stai cu ochii pe pagina de Facebook să vezi în ce zi apare. Here is a party you can make some friends.

Spațiu Music Pub
La un moment dat e posibil să vă săturați de atâta dansat și să vă orientați spre alte activitați. Nu mă refer la învățatul pentru examene, ci chiar la cântat. Da, știu, voi niciodată nu veți cânta, voi nu aveți voce, voi aveți tract de karaoke, nu înțelegeți de ce s-a inventat. Problema o să fie că probabil veți avea un prieten care va avea un alt prieten care e înnebunit după karaoke și va veni o seară în care toată gașca ta va fi în Spațiu. La propriu și la figurat. Tu doar nu o să stai ca fraierul acasă, o să mergi convins că bei un suc și vii acasă. 3 beri mai târziu vei cânta ”My heart will go on” de la Celine Dion și vei plânge moartea lui Jack. Asta-i viața, o dată ești student! Intrarea este liberă, berea 6 lei, apa 5 lei, un shot tot atât și un drink 11 lei. Attend their next one.

La Gazette
La Gazette, sau simplu spus Gazeta, este un must dacă sunteți în căutarea celor mai proaspete sunete apărute pe scena muzicii electronice urbane. A apărut ca un spaţiu de liberă exprimare şi de întâlnire pentru artişti, oferind totodată publicului o nouă alternativă de a experimenta mişcarea scenei de entertainment şi cultură urbană. Promovează producţiile din arta electronică, muzicale dar şi vizuale, precum şi performance-ul multimedia. Fie că optați pentru o seară în care puteți asculta un set al unui Dj sau un live act, locul ferit de privirile necunoscătorilor oferă cu siguranță o altfel de experiență. Intrarea este 10 / 20 de lei de obicei, apa, berea și shot-urile sunt 6 lei, drink-urile 14.

În ultimă instanță, mă simt datoare să vă mai atrag atenția asupra a două aspecte vitale:
1. E posibil să vi se facă foame după atâta zbânțuială, așa că luați în calcul și partea asta…
2. Veți da bani pe transport. Încercați să nu ieșiți niciodată din club cu 0 lei în buzunar. Poate că la dus nu aveți nevoie de bani pentru transport, că mai luați un bus dacă ieșiți înainte de miezul nopții, vă mai lasă un prieten cu mașina sau altele de genul. Problema e la întors, când ar trebui să aveți minim 10 lei puși deoparte, ca măcar să vadă taximetristul sau cu cine mergeți că sunteți bine intenționat. Altfel, porniți la pas. Aici găsiți o listă cu câteva aplicații utile pentru transport în Cluj. Iar despre mâncatul după distracție povestim într-un articol cât de curând, că ne-am întins la vorbă cât o zi de post.

Voi de obicei cât cheltuiți când ieșiti în club?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This