Ce beneficii ai ca student în Cluj

Home $ Articole $ Ce beneficii ai ca student în Cluj

by | Sep 28, 2017 | Articole, Student

Nu vreau să vă faceți greșita impresie cum că în studenție e vorba numai despre cheltuit bani, pentru că dacă stăm puțin și ne gândim, ați fi cheltuit mai mult ca elevi independenți într-un oraș străin decât o să o faceți pe perioada facultății. Și asta pentru că aveți o mulțime de beneficii, fie că vorbim de reduceri sau chiar chestii gratis, preferatele tuturor. Sunt câteva aspecte comune pentru toate universitățile din Cluj, cum ar fi transportul gratuit pentru cei la buget și redus pentru cei la taxă, dar haideți să ne uităm totuși după ceva mai interesant, că n-om sta numai în autobuz. În liceu fluturam din gene pentru intrări gratis, acum fluturăm carnetul de student. Asta numesc eu evoluție.

Începem cu studenții facultății Babeș-Bolyai, căci sunt cei mai numeroși. Frumos, cu carnetul de student în mână, aveți acces gratuit în Grădina Botanică, care este o frumusețe pe timp de toamnă, dar mai ales la început de primăvară, așa că profitați de intrarea liberă cât de repede puteți, căci anii de studenție trec într-o clipă și apoi ajungeți să plătiți 10 Lei / intrare. Nu e nicio metaforă, din păcate. De asemenea, aveți posibilitatea de a vizita muzee mai puțin cunoscute: Muzeul de Istorie al Universității, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontolgie-Stratigrafie, Muzeul Zoologic și Vivarium, toate acestea gratuit și știm bine că o zi la muzeu e fix momentul de liniște de care avem nevoie câteodată. Iar dacă sunteți sportivi, sau încercați să fiți, aveți liber la mișcare în Parcul Iuliu Hațieganu la terenurile (mai puțin terenurile multifuncționale nou reabilitate POR) şi sălile de sport, în afara programului didactic și în afara competițiilor sportive organizate, pe perioada anului universitar, maxim 18 ore/săptămână/sală sau teren. Vă ajung 18h, nu? În ultimă instanță, vă puteți declara dragostea pentru stele la Observatorul Astronomic, unde aveți iar gratuitate.

#gradinabotanicacluj

A post shared by @cerdeopiu on

Acum, legat de cei care au ales Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, o alegere foarte bună de altfel, aflați că veți putea profita la maximum de intrarea gratuită la… bibliotecăăăă! Ați crede că nu-i mare lucru, dar probabil știți mai bine ca mine în ce v-ați băgat. Biblioteca „Valeriu Bologa” deține un patrimoniu de peste 300.000 volume, cărți și reviste, din care un important fond de carte rară se găsește în cadrul filialei de Istoria Medicinii. Este în întregime informatizată, respectiv întreg fondul documentar activ este căutabil online. Rețeaua de calculatoare pusă la dispoziția utilizatorilor pentru acces la Internet cuprinde 60 de stații de lucru și am înțeles că e destul de aglomerat chiar și așa. Pe lângă carnetul de student, să aveți și actul de identitate, pentru că vi se va elibera o legitimație. În rest, spor la treabă! Nu fiți triști, încă puteți beneficia de reduceri de 50% cam oriunde v-ați dori în Cluj doar cu carnetul.

Posibil cea mai faină chestie în a fi student la Universitatea Tehnică e Centrul de Natație. Chiar dacă nu aveți liber total la distracție, ci doar o reducere considerabilă, zic că-i de mers. De câte ori aveți ocazia. Complexul are două bazine mari și un bazin mic: bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice, cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri şi bazinul acoperit, cu 7 culoare cu block-start-uri. În plus, aveți aici vestiare şi săli de duş dispuse pe două niveluri, săli de curs pentru studenţi, un cabinet medical şi o sală multifuncţională unde se desfăşoara diferite activităţi sportive. Prețul unui bilet pentru studenții UTCN este de doar 9 lei. La apă cu voi!

Știu că sună foarte bine să fii student UBB, dar nu-i cazul să tragem concluzii pripite. Oriunde mergeți cu carnetul de student, 90% din cazuri veți primi o reducere: la teatru și operă, la sală, la salonul de înfrumusețare, la cinema, chestia e să știi să-ți arăți statutul, pentru că nimeni nu o să vină să te întrebe: ”Hey, ești student? Că noi vrem să-ți luăm mai puțini bani.” Nu, nu. Și pe lângă asta, trebuie să știți avantajele deținerii unui card de reducere pentru studenți. Ați fi uimiți câte pot fi.

Spor la economisit să aveți!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!