Localuri în apropierea facultăților pentru când ai pauză între cursuri

Home $ Articole $ Localuri în apropierea facultăților pentru când ai pauză între cursuri

by | Oct 13, 2017 | Articole, Student

Să fii student în primul an în Cluj e o adevărată bătaie de cap, mai ales dacă ești venit din alte părți ale țării. Nu știi dacă autobuzul în care te-ai urcat te va duce în locul dorit, care-i faza cu atâtea piețe și de ce străzile sunt atât de înguste. Pe lângă toate acestea, programul facultății seamănă prea puțin cu cel din liceu. Realizezi că nu mai ai același orar fix, de la 8 dimineața până după-amiaza târziu, iar pauzele se întâmplă să fie mai lungi. Întrebarea e, ce faci în tot acest timp liber? Sfatul meu este să-ți strângi o gașcă de colegi la fel de înfometați ca tine și să mergeți într-un loc drăguț să mâncați. Sau poate vreți să vă cunoașteți mai bine la o cafea? Oricare ar fi varianta de răspuns, am pregătit mai jos o listă cu diverse localuri în apropierea facultăților, unde puteți să pierdeți vremea până la următorul curs.

 

Începem cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Bobocii înscriși aici trebuie să cunoască Calea Dorobanților (strada care duce spre teatru), căci aceasta oferă câteva localuri bune în care să vă relaxați. Noi avem două recomandări: Bistro Sorriso și Phil’s Coffee Shop. Primul este un bistro cochet, cu specific italian, care pune un mare accent pe calitatea mâncării preparate și își popune să aducă zâmbete pe chipurile oamenilor. Au meniuri 100% italienești, iar prețurile le puteți vedea aici. De asemenea, de curând au și un meniu special, “de toamnă“. A doua variantă propusă se adresează iubitorilor de cafea și povești. Despre Phil’s Coffee Shop s-a mai scris, iar dacă aveți nevoie de energie după un curs la care aproape ați adormit, cu siguranță trebuie să veniți aici. Un Espresso costă 4,7 lei, iar un Flat White 9,7. Dacă aveți nevoie de un reper, ambele localuri se află în apropierea magazinului eMAG.

 

Ciao Bella… _________________ #travel #Cluj #romania #europe

O postare distribuită de ? Robert Cadar | romanticu (@romanticu) pe

Cei care studiază la Facultatea de Drept se pot lăuda cu faptul că se află în centrul orașului, deci sunt înconjurați de restaurante și cafenele numai bune de chiulit… pardon, de petrecut pauzele. Dacă vi se face poftă de pizza, mergeți cu încredere la Acrobatica, se află chiar lângă facultate. Meniul lor, precum și prețurile, le găsiți aici. Iubitorii de supe și ciorbe pot vizita Bulgakov (Strada Inocențiu Micu Klein 17), un local cu specific maghiar, care pune accent pe tradiție, numindu-se un „bistro cultural.” Dacă nicio variantă din cele două nu vă surâde, pe aceeași stradă cu Bulgakov găsiți un alt loc drăguț, Kaja Tanya. În caz că nu sunteți înfometați, Strada Universității este destul de ofertantă în ceea ce privește cafenelele. Casa TIFF, N8 și Sisters (unde un Espresso este 5 lei, iar un Latte 8,5) sunt doar câteva dintre opțiuni.

 

Cei mai norocoși sunt bobocii de la Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Teatru și Televiziune, Facultatea de Fizică și cei de la Facultatea de Matematică și Informatică. Aceștia studiază în „buricul” orașului, ceea ce îi plasează foarte aproape de localurile principale din Cluj-Napoca. Piața Unirii vă pune la dispoziție în peste 10 localuri unde puteți să și mâncați. Atenție însă, e bine să aveți destui bani în buzunar căci prețurile sunt specifice unui centru de oraș mare. De asemenea, am vorbit puțin mai sus despre localurile de pe Strada Universității, unde puteți savura cafeaua. Dacă aveți poftă de ceva franțuzesc, vă invit la A la Tarte, un mic bistro pe I.C. Brătianu la numărul 35-37. Prețurile variază, o prăjiturică este în jur de 3 lei, iar o tartă până în 10 lei.

 

Bonjours, chers amis! ☺️??☕️

A post shared by A La Tarte (@alatartecluj) on

Facultatea de Psihologie se află în apropierea unor localuri frumoase, cu preparate delicioase și accesibile ca preț. Pe strada Emil Isac găsiți ceainăria Flowers, un loc numai bun pentru sezonul rece care urmează. Poți alege dintr-o grămadă de sortimente de ceai, cu nume interesante, ier prețurile variază între 5 și 8 lei. Lângă Flowers, găsiți și cafeneau Papillon. Pe strada Memorandumului, vă recomand Atelier Café. Se află la etaj de unde puteți spiona agitația din stații în timp ce voi savurați o băutură caldă. Prețurile sunt bune, la fel și cafeaua. Pentru cei înfometați, Maimuța Plângătoare se află pe Strada Sindicatelor 1. Servesc meniul zilei de luni până vineri, între orele 12-16, cu desert inclus la 20 lei.

 

dimineți în familie cu miros de cafea

A post shared by ANDREEA GANEA (@andreeaganeaa) on

Dacă studiezi la Facultatea de Chimie, e posibil să te fure frumusețea Parcului Central și să alegi să petreci acolo pauza dintre cursuri. Dar ce faci dacă îți e foame? Nimic mai simplu, îți strângi prietenii și mergeți la Euphoria Biergarden ( Strada Cardinal Iuliu Hossu 25), unde puteți comanda platouri pentru 4 persoane. Pentru o cafea, aveți în apropiere Piața Muzeului.

Să fim sinceri, cele mai recomandate localuri pentru studenți se află pe Piezișă. Deși ziua acestea par pustii, sunt o opțiune excelentă pentru bobocii Facultății de Geografie și pentru cei ai Facultății de Biologie și Geologie. Doar câteva minute de mers și sunteți acolo. În plus, dacă aveți StudCard beneficiați de câteva reduceri. O altă opțiune este Restaurantul Livada de pe Str Clinicilor nr.14, o opțiune foarte bună și pentru mic dejun.

 

#espressomachiato #livadacluj #afternooncoffee

O postare distribuită de Roberta Vaczi (@robertavaczi) pe

Nici Facultatea de Litere nu se lasă mai prejos când vine vorba de localuri în care îți poți petrece pauzele. În apropierea acesteia se află Samsara Teahouse (Emil Racovita, 27), pe care trebuie neapărat să îl vizitați datorită design-ului interior inedit. Ceaiurile sunt specialitatea acestui loc, iar prețurile variază între 11 și 15 lei. Aveți meniul complet pentru băuturi aici. Samsara Foodhouse se găsește în apropiere pe Strada Ștefan Ludwig Roth 5, iar specialitățile oferite se adresează vegetarienilor. Un alt restaurant iubit de clujeni este Marty, pe Strada Horea, 5. Aici, o pizza costă între 13 și 40 lei, depinde de sortiment și mărime, iar pastele între 26 și 35 lei. Peste drum de Marty găsiți cafeneau Urania, iar pe aceeasși stradă, la numărul 1, se află și Habitat Coffee unde un Espresso costă 5,9 lei, iar un Latte 7,9.

 

Norocoși sunt și studenții Facultății de Științe Economice și Gestiune Afacerilor. La doar 5 minute de facultate se află Iulius Mall. Interesante nu sunt doar magazinele de unde îți poți cumpăra haine noi pentru garderobă, ci și localurile sau zona cu mâncare. Când vremea vă permite, profitați de Iulius Park, indiferent că vă luați o cafea to go sau ceva pentru pauza de masă.

 

Facultății de Știința și Ingineria Mediului se află Plan bistro cafe, pe Strada Donath 146. Este localul perfect în care poți savura o cafea, acesta nu depășește suma de 8 lei. De asemenea, au oferte la mâncare unde oferă o băutură gratis. Meniul complet îl puteți vedea pe site-ul lor.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară se află în apropierea celui mai nou mall din Cluj, Platinia. Aici puteți găsi iarăși restaurantul Marty, despre care am vorbit la capitolul dedicat Facultății de Litere, dar și cafeneaua Meron, unde un Espresso este 6 lei, iar un Latte 12 lei. Nici Fabrica de Bere nu e o opțiune de uitat, să nu mai vorbim de multitudinea de localuri de pe Piezișă.

 

#beautiful #coffeeshop #meron

O postare distribuită de @lialexandras pe

Bobocii Universității de Medicină și Farmacie au puțin de mers până în campusul Hașdeu unde există o pizzerie minunată, La Tina. De ce îi spun minunată, pentru că sunt oferte dedicate studenților, iar pizza costă numai 10 lei. Un alt local, cu același tip de mâncare, dar cu o temă interesantă, este Casa Vikingilor. Victor. Fresh to go, situat pe Strada Victor Babeș, nr. 33, este soluția voastră pentru cafea. Un Espresso costă este 4,5 lei, iar un Latte și un Flat White sunt 8,5 lei.

 

Rush hours at @victor.freshtogo #europeancoffeetrip #cluj #romania #specialtycoffee

O postare distribuită de European Coffee Trip (@europeancoffeetrip) pe

Clădirilie Universității Tehnice, deși răspândite prin tot Clujul, au în apropiere localuri numai bune de pierdut timpul. Astfel, în Mărăști (B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130) există Lunch Box, unde meniul zilei variază între 13-17 lei. Tot în acest cartier, la parterul clădirii The Office, găsiți diverse restaurante și patiserii, precum și cafeneaua Narcoffee, unde un Espresso este 7 lei, iar un Latte 11 lei. Dacă aveți cursuri în clădirile situate lângă parcul central, puteți mânca bine la restaurantul cu specific american, Jaxx (strada Emil Isac). Vă recomand și Pasta la Vista (Strada George Barițiu 27), unde pastele sunt în jur de 17 lei. Pentru un plus de energie, treceți pe la Let’s Coffee, unde veți descoperi cafeaua de specialitate. Pentru cei ce au de urcat până în Zorilor, pe Str. Republicii 109 găsesc Sigma Shopping Center, un centru comercial ce beneficiază și de o zonă cu mâncare și cafenele.

 

Pentru bobocii care studiază la Universitatea de Artă și Design, nu e nevoie să vă mai scriu nicio recomandare. Voi sunteți foarte aproape de Piața Muzeului și Piața Unirii. Vă sfătuiesc, totuși, să încercați localuri precum Che Guevara (Piața Unirii), Olivo Cafe și Tucano Cafe, ambele pe Bulevardul Eroilor. Zona centrală este mai costisitoare, dar vă garantez că merită.

Pentru a descoperi localuri noi atunci când sunteți deja în fața facultății și nu știți încotro să o luați, folosiți cu încredere Tripadvisor sau Facebook Places. De asemenea, majoritatea facultăților au cantină proprie, special concepute pentru studenții înfometați care își doresc să economisească.

Voi unde vă petreceți pauzele dintre cursuri?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!