Cei mai buni papanași din Cluj

by | Oct 18, 2017 | Ieși la masă, Recomandări

Ce poate fi mai bun decat un desert delicios la finalul unei mese copioase? Căci dacă mănânci #româneste, așa cum a fost cazul în perioada sărbătorilor de Paște, o faci până la capăt. Un astfel de desert specific românesc sunt papanașii. Făcuți din din brânză proaspătă de vacă, gem artizanal și smântână aleasă cu grijă, hai să vedem unde poți să găsești cei mai buni papanași în Cluj.

Noi vă prezentăm câteva variante #petestate, voi veniți cu completări și alte recomandări în secțiunea de comentarii.

Cei de la Livada sunt faimoși nu doar pentru că sunt preparați într-un restaurant care nu dezamăgește niciodată, dar și pentru că sunt absolut delicioși. Te-lingi-pe-degete-delicioși, cam așa ceva. Și nici n-au cum să fie altfel când sunt făcuți cu brânză de vaci, dulceață de casă și smântână și nu-ți amintesc de nimic altceva decât de casa bunicii și cât de bine miroasea a mâncare când mergeai la ea. Puteți să-i savurați pe Clinicilor 14, poate aveți norocul și vă sincronizați și cu o seară de muzică live, ceea ce ar fi o adevărată încântare.

Nu doar meniul zilei e vedeta la Lunchbox, iar dacă trăiați cu impresia asta, e clar că nu ați încercat până acum papanașii lor prăjiți, cu gem și smântână. Ce mi se pare mie foarte fain la acest local e că îți oferă posibilitatea de a alege câte bucăți vrei, deci să știi să te întinzi cât ți-e plapuma. Pentru că de câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți poftă de ceva dulce, dar să vă treziți puși în față cu o porție imensă, care ajunge în mare parte la gunoi? Poți comanda chiar aici. Choose wisely.

Și dacă credeți că aveți nevoie de mai multe opțiuni, atunci cei de la New Croco ar trebui să fie ținta voastră. La ei găsiți atât papanași cu ciocolată și frișcă, cât și papanași cu gem și smântână, la același gramaj de 160 gr și același preț de 23 lei. Având în vedere că nu prea aveți cum să faceți diferența de cost sau cantitate, pur și simplu va trebui să vă hotărâți dacă aveți sau nu chef de frișcă. Pentru mine cel puțin, acesta e aspectul diferențiator. Puteți comanda direct aici, sau le puteți face o vizită în restaurant, căci au amenajat foarte simpatic și vă așteaptă pe la ei.

Știți prea bine soluția mea pentru zilele în care nu mă pot ridica din pat, cum e și aceasta. Apelez la vechiul mei prieten, Pokka Bistro. Bine, nu apelez, căci comand de pe site sau prin aplicațiile de delivery disponibile, dar vorba vine. Papanașii lor poartă denumirea de Bonuelos și sunt serviţi în stil mexican cu sos rompope şi fructe de pădure. Cel mai frustrant lucru care mi s-a putut întâmpla cu o porție năzdrăvană de papanași (de fapt ei nu aveau nicio vină), a fost când am așteptat o oră comanda, dar o așteptare de aceea intensă, în care te plimbi prin cameră și ți se pare că o să cadă cerul pe tine din clipă în clipă, iar la sfârșit m-am ales cu o supă cremă de ciuperci, pentru că făcusem selecția greșită înainte să trimit comanda. Stați liniștiți că nu am renunțat, o oră mai târziu au venit și papanașii.

Ultima propunere pe lista noastră e Maimuța Plângătoare, perfectă pentru zilele în care rătăciți prin centrul Clujului în așteptarea unei întâlniri cu cineva important sau a următorului seminar / curs. Papanașii sunt apetisanți, îi veți devora, la propriu, în mai puțin de două minute și nici nu veți avea regrete. Prețul unei porții este de 22 lei. But regrets are for losers anyway.

Dacă recomandările acestea nu vă sunt de-ajuns, am mai adunat în continuare și alte câteva locuri din Cluj în care puteți găsi papanași delicioși. Pentru papanași fierți vă recomandăm să le treceți pragul pritenilor de la Zama Bistro, bucătăria tradițională transilvăneană este adusă în secolul XXI. Pentru papanași prăjiți, puteți apela, în plus la: (1) Garlic Bistro, unde costul unei porții de papanși este de 28 lei, (2) Shadow Bar Cluj, unde puteți savura o porție de papanși cu gem la prețul de 22,5 lei și (3) Bulgakov Cafe, unde o porție de papanși costă 25 lei. În schimb, dacă vreți să faceți o escapadă de weekend în afara Clujului și să vă bucurați, totuși, de niște papanași ca la bunica acasă, veți vrea să degustați un prânz delicios într-una dintre următoarele locații: (1) Tamaș Bistro, în Savadisla, (2) Roata Făget și (3) La Casa Dinainte, în Sălicea.

Voi ce alți papanași buclucași ați mai recomanda în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This