7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Recomandări $ 7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 23, 2017 | Recomandări

A început o nouă săptămână. O atacăm din plin cu planuri diverse. Mai jos îl găsiți pe al meu, bine organizat și gata de pus în practică. Spor să avem!

Personal, nici nu-mi amintesc de când nu am mai avut o zi de luni atât de urâtă, tristă și respingătoare. Mă tot gândesc cum aș putea să-mi schimb starea asta dezolantă în care m-am trezit. Cred că dacă nu se întâmplă nimic bun până la sfârșitul zilei, merg să-mi înec amarul. Nu vă gândiți acum că n-aș fi o lady, beau doar lucruri de calitate, iar azi am chef de bere artizanală. Și cum situația nu e așa roz, o să aleg un local unde o găsesc la halbă, să fiu doamnă până la capăt, haha. Aici găsiți și voi locațiile unde e posibil să mă întâlniți diseară.

În speranța că zilele următoare va fi mai bine, nu am renunțat la planul meu și am o idee pentru fiecare zi a săptămânii. Mâine, de exemplu, începe Târgul de Cariere, care va avea loc la Sala Polivalentă până miercuri, inclusiv. Toamna mi se pare sezonul perfect să începi ceva nou, fie că vorbim de job, un hobby, pentru că altfel e nivelul de angajament știind că nu vine căldura, toate festivalurile și plecări prin țară și în străinătate. La târg vă așteaptă în jur de 60 de companii dornice să le treceți pragul și altfel e interacțiunea când vorbești cu un reprezentant al firmei, decât atunci când trimiți un CV și te rogi în fiecare seară să te sune, nu? E de mers, eu zic că mâine ne vedem pe acolo, mai ales că au pregătit o zonă de VR, una de gaming, Photo Booth și… restul le descoperiți voi la fața locului.

Între interviuri, te poți destinde în zona de VR și Gaming. #targuldecariere #targuldecariereiasi #iasi#tdc #ilovemyjob

O postare distribuită de Târgul de Cariere (@targuldecariere) pe

Poate că lucrurile nu sunt atât de rele precum par, căci săptămâna asta are loc mult așteptatul Recital de Pian al lui Rémi Geniet, în cadrul Toamnei Muzicale Clujene. Miercuri, începând cu ora 19.00, în Sala Studio de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, sonate celebre vor umple sala și inimile spectatorilor cu o vibrație caldă, pozitivă. Laureat al numeroaselor concursuri internaționale, cel de-al doilea câștigător al Concursului Internațional de pian Queen Elisabeth 2013 la vârsta de douăzeci de ani, și cel mai tânăr câștigător al Bonn International Beethoven Competiton, francezul este unul dintre cei mai proeminenți pianiștii ai generației sale. Biletele au fost epuizate, dar sper că aveți un loc rezervat sau găsiți pe cineva care nu mai poate ajunge.

A devenit cumva un trend în planurile mele ca ziua de joi să fie rezervată pentru ceva mai chill, consumator de puțină de energie. Așa că vă propun să facem o vizită la bibliotecă. Cu ocazia aceasta, bobocii își pot face cardul de acces, iar seniori pot privi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Citiți aici ce puteți face la Biblioteca Centrală Universitară în afara sesiunii / când nu trebuie să mergeți la ora 7 ca să prindeți un loc.

#nerdmodeon #library ?

A post shared by Márton Brigitta (@martonbrigi) on

Vineri începe TechFest, care va avea loc pe parcursul unei săptămâni, asta însemnând până în data de 5 noiembrie. Este primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, iar pentru pasionați e asemenea unei mine de aur. Anul acesta s-a extins și în Iași și Timișoara, dar acum se întoarce acasă pentru cea de-a doua ediție. Veți avea parte de evenimente ale comunității tech, workshop-uri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de start-up pitching, evenimente de gaming, competiții de tip hackathon, conferințe pe teme dedicate tehnologiei, gale ale premiilor industriei și expoziții tehnologice. Aveți de unde alege, vedeți aici locațiile și datele exacte ale evenimetelor.

You have failed this city! #vive #htc #volunteer

O postare distribuită de Alin Solomon (@alinsolomon96) pe

Pentru ziua de sămâbătă am pregătit ceva mai lady-like, mai exact o sesiune de shopping. Half is free este deja un eveniment recunoscut și așteptat în Cluj, pentru că găsiți acolo creații ale unor branduri renumite la jumătate de preț. Ușile Muzeului de Artă se deschid la ora 10 dimineața, dar eu zic să nu ne îngrămădim, că este câte ceva pentru toată lumea. Atenție însă să ajungeți înainte de ora 19.00, pentru că atunci se va termina toată distracția. Însă cum nu mulți se înțeleg bine cu finalurile, eu propun să continuați petrecerea și starea de bine în Revolution, unde au pregătit o petrecere de Halloween cu tot ce-i trebuie: vrăjitoare, fantome, vampiri, drink-uri, premii pentru costumele cele mai reușite și reducere la intrare, în funcție de cât ți-ai dat silința pentru noaptea cea mai înfricoșătoare din an.

Iar duminica, ei bine, trebuie să ne revenim cumva după o săptămână deloc ușoară. Și doar nu credeați că scăpați fără o zi dedicată sportului, mai ales că noi suntem plini de idei și v-am propus în nenumărate feluri să vă apucați și voi de ceva. Am scris despre câteva săli de sport din apropierea campusurilor studențești, am scris despre locuri în care puteți să faceți sport gratis, am scris și despre ce puteți face indoor, că vedem și noi că s-a lăsat friguț afară și nu mai are nimeni chef. Voi doar trebuie să vă alegeți ceva și să începeți, că nu-i de stat.

Pe unde ne întâlnim săptămâna asta în Cluj?

featured image via anita_fenyes

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!