Noaptea cheltuielilor din Polus Center

Home $ Articole $ Noaptea cheltuielilor din Polus Center

by | Jan 26, 2008 | Articole

Inca o data am avut ocazia sa vad efectul de turma si cum sunt unii mai romani ca altii. Pe de o parte un nou val de cheltuieli, unii s-au si imprumutat pentru a putea achizitiona cate ceva, pe de alta parte o mica diferenta fata de perioada sarbatorilor de iarna. Diferenta e simpla: nu s-a cheltuit asa mult ca in perioada Craciunului pentru ca acum au fost reducere demne de luat in considerare.

In aceasta seara a avut loc un concert, un principal motiv pentru care clujenii s-au adunat, cu Pavel Stratan, iar al doilea, si cel mai important motiv, ar fi faptul ca timp de 3 ore au avut loc reduceri substantiale la principalele branduri intalnite in Polus Center, reduceri ce au ajuns la 70 sau chiar 90%. Aceste motive, promovate destul de bine, tinand cont ca astazi pe unde am umblat am auzit discutii purtate la telefon si toti vorbeau despre acelasi lucru: noaptea alba a reducerilor din polus center, iar apoi altii care au auzit despre acest eveniment doar de la prieteni, au dus la un val enorm de oameni ce au incercat sa se deplaseze la locul respectiv, spun “incercat” datorita traficului ce s-a creat pe Calea Manastur, trafic prin care veci nu am crezut ca voi trece, mai ales in Cluj Napoca. Aici si aici puteti vedea cum stateau lucrurile la ora 22, ora la care incercam si eu, ca omul curios sau doritor de achizitionarea unor articole mai ieftine, sa ajung la destinatie. O distanta de 2 kilometri, presupun, de la podul din Manastur pana la Polus, am parcurs-o in mai bine de o ora, distanta care de regula ar fi trebuit parcursa in 5 – 10 minute cu un trafic normal de zi cu zi. Am avut timp sa fac poze si sa filmez, sa joc fazan, sa ascult radio, sa vad nesimtire si multe altele. Partea buna a fost ca parcarea este destul de mare incat sa incapa mai toate masinile, mai putin cele de taxi care renuntau la curse si preferau sa stea pe tusa si sa nu faca nici un ban decat sa stea in trafic.

O data intrat in mall am avut surpriza sa vad mai multi oameni ce se plimbau pur si simplu, mancau sau se odihneau, ca intr-o zi normala de mall, decat cei care venisera special pentru a achizitiona ceva la pret redus. Desigur ca nu ar fi fost posibil ca toti acei oameni sa invadeze magazinele, ar fi fost prea mult. La magazinul Bershka oamenii stateau la rand sa intre deoarece era blocata intrarea si sa facea cu randul, intrau unii si ieseau altii. O chestie care m-a uimit a fost faptul ca in magazinul Zara am avut ocazia sa vad o tipa care era incaltata in papuci de casa. Probabil a iesit asa grabita din casa incat a uitat sa se incalte cum trebuie.

Mai jos puteti vedea cum “strazile” Polusului erau pline de cautatori de reduceri cat mai substantiale.



Iar apoi aglomeratia de la Pull and Bear.



Am ajuns la o concluzie simpla: cuvantul “reducere” promovat bine poate aduce castiguri substantiale. Nu conteaza ca vorbesti de 70% sau 10%, atata timp cat se creaza iluzia ca economisesti sau primesti ceva mai mult gratuit, atractia e mai mare si faci tot posibilul sa cumperi. Mai ales mania asta a shopingului e un adevarat mister. Nu va puteti imagina cate femei pe metru patrat am putut vedea in aceasta seara. Apoi inmultiti acest numar cu 2 si va rezulta numarul sanilor vazuti 🙂 A fost o prezentare de moda, ca sa zic asa, toata lumea s-a etalat mai rau ca o baba duminica la biserica.Pot spune ca s-a simtit un aer european totusi insa romanul tot roman ramane si in situatii de genul acesta tot la fel se va comporta si de acum inainte.

Sa ne auzim cu o comparatie pentru un viitor eveniment de acest gen, si sa speram ca va fi altfel.

autor: psaico

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!