Samuel L. Session @ Transilvanian Summit 2008

Home $ Articole $ Samuel L. Session @ Transilvanian Summit 2008

by | Apr 2, 2008 | Articole

De ceva timp se anunta un eveniment important in Cluj Napoca. Este vorba despre Transilvanian Summit 2008 – One Spring Edition ce va avea loc in clubul Midi. Dupa cum puteti vedea si mai jos, pe afis, in cea de-a doua zi a evenimentului, invitat special va fi Samuel L. Session.

SAMUEL L. SESSION (Kanzleramt, SLS, Götteborg):

In 1988 Samuel si-a cumparat primul mixer si doua turn-tables, acesta fiind primul pas in show-bizz-ul muzicii electronice abordand la inceput muzica hiphop, house si techno. In 1991 a fondat impreuna cu Max Reich o organizatie prin care a organizat multe party-uri in Götteborg (Gothenburg). Cand Max si-a intemeiat un studio profesional in 1995, a simtit ca e momentul sa faca urmatorii pasi in muzica, invatand de la Max bazele productiei muzicale. Cativa ani mai tarziu cei doi au format Solid Beat, un label techno distribuit de Neuton.
Odata cu trecerea timpului aptitudinile lui Samuels au devenit din ce in ce mai performante si sofisticate ceea ce i-a dat incredere sa faca ceva si pe cont propriu. Astfel 1997 a fost anul in care a aparut primul ep “Cycle” in magazinele de specialitate intitulat “Techno Soul Pt 1”. In primii 2 ani a lansat doar 3 release-uri, dar la sfarsitul primaverii 1999 a decis ca trebuie sa mearga si mai departe. Atunci a fost momentul cand lucrurile au inceput sa se miste cu adevarat pt. Samuel.
Ep-ul “In Your Box” a devenit ep-ul sau cu cel mai mare succes, fiind promovat in lumea intreaga de legende precum Derrick May si Jeff Mills plus mai tanarul star Umek. Urmatorul release, “Check Out This I Bring” i-a sporit notorietatea, discul fiind mixat de extrem de multi djs din toate continentele. In acel moment telefonul a inceput sa sune tot mai des solicitandu-l sa mixeze, sa remixeze sau sa produca noi release-uri. Astfel, in scurt timp a devenit un nume cunoscut in scena internationala a muzicii electronice. Inainte de a face o pauza cu labelul “Cycle”, in 2001 a infintat un nou label, “SLS”, la care a lansat 11 release-uri. Acum, cu “SLS” incearca sa exploreze si alte parti ale muzicii electronice. “New Soil” a devenit primul double pack ”umplut” cu caldura multor piese melodice. Prima piesa, “Velvet”, a devenit un hit pe ringurile de dans situandu-se in prezent in categoria clasicelor. In acceasi perioada Samuel a fost invitat sa realizeze un remix la piesa “Visions Of You” semnata de Blake Baxter & Trevor Rockcliffe, un disc deja clsaic. Alt disc cu renume pe care l-a remixat a fost ”Diabla” al artistului FunkDvoid de la Soma Rec, iar cand a aparut si discul “Merengue” a devenit discul cu cele mai bune vanzari. Pe acest disc s-au regasit si remixurile lui Slam si Oliver Ho, remixuri de mare impact la public. Alt mare succes al SLS a fost ep-ul semnat de Andreas Saag “Jazz Lesson”, acesta avand un sound unic in acea perioada cucerind multi fani sintre care Laurent Garnier si Rolando au fost de departe cei mai renumiti. De atunci si pana in prezent Samuel a lansat multe discuri de succes fiind suficient sa amintim ca a avut un impact asupra muzicii techno si indiferent de stilul pe care-l abordeaza, isi aduce propria sa viziune asupra muzicii. Ceva mai tarziu a inceput sa experimenteze si un sound deep minimal. Astfel, “Klap Klap” a devenit noul nume pe care experimenteaza aceasta directie muzicala. Astfel ep-urile ”Can You Relate” si “Easy Walker”, au devenit in scurt timp preferatele multor artisti si fani de pe glob.

Sambata 5 aprilie, il putem asculta live (pentru prima data in Transilvania) in cadrul Transilvanian Summit 2008 – One Spring Edition!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!