Loco Dice @ Midi Club

by | Apr 14, 2008 | Articole

Dupa ce saptamana trecuta s-a tinut “cel mai tare party” din Club Midi, dupa cum au spus multi din cei ce au fost prezenti acolo, luna aprilie isi continua seria de evenimente in clubul mentionat. De aceasta data va fi prezent mult asteptatul Loco Dice.

Loco Dice
Tara: Germany
Cei care asculta muzica electronica, cei care sunt pasionati de minimal, techno si tech-house il stiu cu siguranta. Poate nu cu totii stiu insa ca el a inceput cu hip hop-ul prin 1992. Si ca tocmai a lansat un nou material audio la casa de discuri a lui Josh Wink, si anume Ovum Recordings. El este Loco Dice.

Loco Dice nu doar face muzica, ci o si mixeaza; si nu doar in club, ci si in compilatii masterizate in studiouri profesionale si lansate la case de discuri prestigioase. Cateva exemple? Poate fi mentionata compilatia de la Cocoon Recordings intitulata Green & Blue, Circoloco DC10 Morning Session la Four Twenty Records, Minimal Explosion si altele. Dar sa revenim la gig-ul (cantarea adica) sau din Studio Martin.

Loco Dice este unul dintre exemplele de artisti care intr-un timp relativ scurt au reusit sa iasa in evidenta prin abordarea lor muzicala, ceea ce acum cativa ani ar fi fost mult mai greu, tinand cont de valul progressive house care ii stapanea pe mai toti cei care ieseau in weekend la club. Odata cu explozia de pe scena minimal techno internationala, labeluri ca Minus sau Ovum au ajuns sa aiba mult mai multe vanzari, iar in prima faza relatia economica dintre cerere si oferta s-a echilibrat. Nu pentru mult timp, caci oferta a ajuns sa fie mai mare decat cererea, astfel incat si cei mai non-minimalisti ascultatori de muzica electronica au fost “vanati”. Alaturi de multi alti artisti de muzica techno, Loco Dice a fost si inca este un reprezentant al scenei techno iar productiile lui sunt sustinute de ceilalti colegi de bransa. Trebuie sa numim aici vinyl-ul Seeing Through Shadows lansat la Minus Records, Carthago la Cocoon si El Gayo Negro / Flight LB7475 la Ovum. Chiar daca deocamdata nu a fost invitat in emisiunea lui Pete Tong, The Essential Mix, Loco Dice poate fi gasit la cateva evenimente majore de muzica electronica: clubul Loft din Barcelona, editia 2006 a festivalului Sonar, Londra, New York, Detroit, Montreal si altele. Sa nu uitam de DC 10, celebrul cort Circoloco din Ibiza. Muzica lui Loco Dice ar putea fi descrisa ca o infuzie discreta de techno pe ritmuri deep house si tech-house; sau poate nu e bine sa il categorisim atat de strict. Ramane atunci sa ascultati voi (un pont ar fi sa verificati profilul sau de pe Beatport) pentru formarea propriei opinii.

Ce se asteapta de la Loco Dice pe viitor? Poate un album, o compilatie, un nou EP sau macar un mix la Radio 1 UK. Pana atunci insa, el va ramane infiltrat in case-urile multor DJ mai mult sau mai putin faimosi, va mixa in continuare si nu isi va dezamagi fanii adevarati. Nu uitati sa aruncati un ochi pe site-ul lui (locodice.com – e chiar foarte ok realizat!) si sa il prindeti live data viitoare cand exista ocazia.

DISCOGRAFIE:

City Lights / Dynamite Love / Four:twenty
Phat Dope Shit (original / dub) / Four:twenty
City Lights (Martin Buttrich remix) Phat Dope Shit (Saeeds Shit Base remix) / Four:twenty
Cellar Door / Four:twenty
M.O.R.D (original / loco dice remix) / Four:twenty

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This