Simon Baker (Infant/Playhouse, UK)

Home $ Cinema $ Simon Baker (Infant/Playhouse, UK)

by | May 26, 2008 | Cinema

Simon Baker a devenit in scurt timp un jucator important in comunitatea globala a muzicii electronice. Lucrand pentru 2020 Vision, dupa ce a produs primul sau single “The Lip Trick” in 2004, a lucrat mult dezvoltandu-si pas cu pas aptitudinile de producator castigand in present respect international.

Simon colectioneaza si mixeaza discuri de peste 15 ani fiind un dj versatil si pasionat nu e legat strict de un anumit stil. Pasiunea sa pentru muzica electronica underground de buna calitate, deep electronic house si muzica techno si-a exprimat-o excellent prin release-urile lansate la label-ul sau Infant Records. 2007 nu putea fi mai incarcat pentru Simon cand numele sau a devenit foarte cunoscut in intreaga lume, devenind un jucator important al circuitului dj-lor internationali, pastrandu-si totusi rezidenta la unele dintre cele mai renumite nopti house din UK – Asylum & Technique in Leeds, si DDD, in Londra.

Simon a realizat primul sau hit in 2004 chiar la debutul sau, discul “Liptrick” fiind de gasit in gentile cu discuri ale unor djs precum Tiefschwarz, Damian Lazarus sau Dan Ghenacia. Discul a fost scos pe piata la labelul foarte respectat al lui Ralph Lawson 2020 Vision.

In present, Simon este preocupat de un material solo pentru diverse label-uri printer care si al sau Infant Records, care functioneaza in colaborare cu 2020 Vision si a fost lansat odata cu ep-ul “Footprints” la renumitul festival Sonar, in iunie 2005. Reactiile au fost extraordinare, Radio 1 difuzand toate piesele ep-ului iar recenzii positive aparand atat in DJ magazine cat si in IDJ magazine. Labelul a devenit intre-timp din ce in ce mai puternic scotand mai multe release-uri cu Simon alaturi de Paul Woolford, Burnski, TG, Anthony Collins, Sian, Rekleiner, Jamie Jones si multi altii.

In 2007 Playhouse Records a incheiat un deal cu Simon privind productiile musicale urmand a scoate la ei 3 single-uri, primul fiind uriasul hit al verii, “Plastik”. Anul trecut a mai lansat piese la labeluri de foarte buna calitate precum 2020 Vision, Viva, KarateKlub, Infant sau Connaisseur, pentru a numi doar cateva dintre ele.

Ce urmeaza pentru 2008? In afara programului foarte incarcat ca dj, vor aparea remixuri pentru Simian Mobile Disco si Radio Slave, pe langa piese lansate la Cocoon, Leftroom, R&S Recordings si bineinteles la Infant.

Simon Baker va fi prezent anul acesta la DELAHOYA 2008 la main warm-up party @ club Midi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!