REDRUM @ Irish and Music Pub

Home $ Articole $ REDRUM @ Irish and Music Pub

by | Jun 20, 2008 | Articole

Sambata, 21 iunie, de la ora 19, trupa RedRum va aduce un tribut legendelor grunge-ului mondial. Biletul va costa 15 lei, din care 5 lei sub forma unui bon de consumatie!

REDRUM este un proiect înfiinţat “din dragoste” pentru “suflul” numit grunge, o formaţie care cîntă doar cover-uri Alice In Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Temple of the Dog, Mad Season, Stone Temple Pilots ş.a.m.d..

Alex Purje (vocal – ex. trupa nOciv) plănuia de ceva timp să facă un astfel de proiect, iar cei care-i puteau fi aproape nu puteau fi nimeni alţii decît cei de la Luna Amară. Aşa că pe 20 februarie 2007 Alex urca pe scenă ca invitat alături de cei din Luna Amară şi cînta două piese din Seattle, locul de naştere al trupelor ce urmau să schimbe muzica rock a anilor ‘90. Momentul a fost foarte bine primit de cei veniţi să-i vadă pe Luna Amară şi la fel de bine s-a simţit şi Alex văzînd reacţia lor, încît (spontan) a făcut public un anunţ care urma să devină realitate: “Sper să ne vedem cît de curînd la «Seattle Nights», este un proiect pe care aş vrea să-l facem pentru voi, iubitori de muzică bună şi «grunge» şi pentru noi, că ne e tare drag…”. Nu trece nici o lună şi ReDRum cînta iar. Aşadar, ceea ce visase Alex cu aproape o lună în urmă s-a adeverit într-o seară de luni în Utopia sub “egida”…. “Lunea amară – Seattle Nights”. La numai două săptămîni, evenimentul s-a repetat, urmat de o altă cîntare la Cluj. După o pauză de vară, mare, etc., etc. băieţii vin iar cu chef de grunge şi pun de alte cîntări.

Avîndu-l la tobe pe Răzvan Ristea de la Luna Amară (uneori mai cîntă în formaţie şi Sorin, şi Nick), pe Andrei Filip (fost membru Timpuri Noi) la bas, pe vocalul trupei Nociv, Alex Purje şi cu Andrei Bălan (Fluid) la chitară, trupa RedRum a pornit prin ţară într-un mini-turneu, intitulat REDRUM Grunge Tour 2008. Turneul a debutat in 10 iunie la Bucureşti, în Fire Club, fiind urmat de alte concerte în Câmpina, Braşov şi Iaşi. În 21 iunie, REDRUM ajunge şi la Cluj, în Irish & Music Pub. Vă aşteptam acolo, începând cu ora 20, pentru a ne readuce aminte de muzica unor trupe mari.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!