Ale noastre

Fumurile sunt mai limitate

O noua varianta a legii fumatului in spatiile publice precum cluburi, baruri, puburi sau restaurante isi intra in drepturi. Mai nou, fiecare dintre acest localuri trebuie sa se subordoneze noii legi care spune care spatiul pentru fumatori trebuie sa fie la fel ca pentru cel pentru nefumatori si trebuie ventilat si izolat. Aceasta lege a intrat in vigoare incepand cu prima zi a noului an iar amenzile se anunta destul de usturatoare.

Pentru localurile ce au un spatiu mai mic de 100 de metri patrati ofera posibilitatea alegerii exclusivitatii pentru fumatori sau pentru nefumatori. Daca ar fi sa discutam aceasta parte din lege tare ma tem ca multi vor da faliment imediat ce fac alegerea targetului de nefumatori.

Aceasta lege totusi nu este veche insa acum s-a adaugat o ordonanta de urgenta. Totusi legea, in prezent, nu va avea prea mare impact asupra fumatorilor. Fumatul tine de socializare iar tinerii, in special, obisnuiesc sa iasa in oras avand acest singur scop. Problema este ca in viitorul apropiat vom observa tot mai mult fum in spatiile destinate fumatului si stim cat de bine o duc sistemele de ventilatie din majoritatea localurilor unde obisnuim sa ne petrecem timpul liber.

In majoritatea tarilor fumatul este interzis in astfel de localuri si se observa clar ca mai mult de 2-3 tigari pe durata timpului petrecut nu reusesti sa fumezi pentru ca trebuie sa iesi pana afara pentru a-ti satisface acest viciu. Pana nu se va implementa aceasta lege si la noi nu se va simti o scadere in numarul fumatorilor.

Voi ce spuneti ? Sunteti fumatori ? Ce localuri preferati ? Criteriul acesta este important in alegerea unui local ?

ClujLife - Te scoate din casă

4 comments

cand ies in intr-un local, ies cu intentia de a ma relaxa si a ma simti bine..momentan sunt putine localuri in care nu se fumeaza..eu nu le frecventez…iar daca unul din barurile/cluburile in care ies va fii doar pentru nefumatori clar ca acolo nu mai calc :)))

Discriminare ar fi oricum o luam. Fumatorii se simt discriminati in barurile de nefumatori si nefumatorii in barurile de fumatori.
Ar trebui luate alte masuri, iar daca e nevoie pot da si cateva exemple. Desigur, insa, legile se aplica la noi de ochii lumii: in primul rand pentru ca occidentalii o fac, hai sa o facem si noi si in al doilea rand, nu se vor respecta in totalitate niciodata.
Mai mult decat atat, din cauza acestei legi vor pierde patronii si nu fumatorii.

Oricum ar fi, legea o sa provoace nemultumiri. Eu, ca nefumator, prefer sa am duc in localuri unde se fumeaza decat sa stau acasa. Nu cred ca fumatul pasiv are cea mai mica sansa sa fie periculos, 2-3 seri pe saptamana.

Nu vad legea ca fiind o discriminare, pentru ca mi se pare dreptul patronului sa isi selecteze clientela in functie de ce vrea el, dar statul intinde coarda brutal, si mi-e destul de clar ca vom vedea localuri falimentate din cauza legii asteia.

Oricum, sunt curios sa vad ce se va intampla.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Mon 17

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Mon 17

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Mon 17

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Mon 17

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Mon 17

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC