Tudor Gheorghe raspandeste “Taina Cuvintelor”

Home $ Articole $ Tudor Gheorghe raspandeste “Taina Cuvintelor”

by | Jan 14, 2009 | Articole

Tudor Gheorghe va incepe un nou turneu prin cateva orase din tara, printre care si Cluj Napoca.

Concertul va avea loc la Opera Nationala Romana, pe 9 februarie, cu incepere de la ora 19.00. Pretul biletelor porneste de la 40 Ron.

Anul 2008, a fost un an prolific pentru maestrul Tudor Gheorghe, fiind prezent pe toate scenele importante din intreaga tara, oferind publicului nu mai putin de patru spectacole cu teme diferite, in premiera absoluta : “La margine de imperii”, “Serenada din trecut”, “Omul din La Mancha” si “Taina Cuvintelor”.

Anul acesta Tudor Gheorghe si-a propus sa-si doboare propriul record, incercand sa aduca in fata publicului spectacole importante in premiera, astfel ca prima parte a anului 2009 il va purta din nou prin marile orase ale tarii, sustinand o adevarata lectie de poezie, iubitorilor de gen.

Turneul national cuprinde 20 de orase, si va oferi tuturor un regal muzical de exceptie prin “Taina cuvintelor”, spectacol ce a inregistrat un succes deosebit in cadrul Festivalului Artelor ce a avut loc in luna noiembrie a anului trecut si in cadrul caruia artistul a primit trofeul “Biletul de Aur”, pentru succesul inregistrat de-a lungul activitatii sale profesionale (peste 1.000.000 bilete vandute).
Evenimentul reprezinta de fapt un spectacol de antologie romaneasca, propunandu-si sa urmareasca intr-o maniera originala istoria evoluţiei limbii române de la inceputuri, pornind de la Dosoftei si Varlaam, Miron Costin, Costache Conachi, fraţii Văcăresti, Cezar Bolliac, Alecsandri si ajungând până la poezia modernă, la Blaga, Arghezi si Ion Barbu. In afara de lecturi si recitarile din creatiile poetilor romani, maestrul va presara momente ironice in stilul sau inconfundabil, cald şi plin de umor, spre deliciul celor ce nu-si vor permite sa rateze un astfel de moment artistic de mare valoare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!