Oliver Huntemann @ Delahoya 2009

Home $ Festivaluri $ Oliver Huntemann @ Delahoya 2009

by | Apr 7, 2009 | Festivaluri

OLIVER HUNTEMANN (Ideal Audio, Hamburg) – noul partener de productie muzicala al lui Dubfire (Deep Dish) – va fi prezent la DELAHOYA 2009.

Muzica electronica domina cultura urbana a clubbingului de mai bine de un deceniu. Desi a cunoscut mai multe urcusuri si coborasuri, muzica techno a demonstrat unei lumi intregi ca nu va disparea niciodata.

Acelasi lucru nu se poate spune insa despre foarte multi artisti. Producatorul si DJ-ul cu domiciliul in Hamburg, Oliver Huntemann, este fara indoiala, unul din putinii artisti prezenti pe scena techno inca de la inceputurile acesteia pana in prezent… Nascut in nordul “funky” al Germaniei, acesta s-a trezit repede infectat cu virusul muzicii. Gratie unui val inovator de cultura si muzica nord-americana ce matura Europa inca din anii ’70, Oliver a inceput sa inregistreze emisiunile de radio pe caseta, sa-si cumpere vinyl-uri si sa experimenteze cu prima sa pereche de turntable-uri. Mai concret, aceste influente au fost rap-ul, breakdance-ul si arta graffiti-ului, cum au fost ele prezentate in filme ca “Beat Street” sau “Wildstyle” si transpuse in muzica de artisti ca Africa Bambata, Grandmaster Flash, Kurtis Blow sau Whodini. De aici nu a mai fost nevoie decat de-un pas pentru ca Huntemann sa se apuce de mixat pe la party-uri, realizand repede ca asta vrea faca in viata – “yeah, right Oliver .. heard that before, so you’re going to be a big ass DJ touring the world and so on… somebody bring me an espresso please… “ spuneau parintii sai…Pentru a le face pe plac acestora, Oliver a petrecut 6 ani in fortele navale germane, pentru a invata cum sa fie un bun tehnician electronist – “aye aye sir!”. Insa nici exercitiile militare si nici disciplina armatei nu l-au putut impiedica sa-si cheltuiasca toti bani pe vinyl-uri si pe party-uri.

Cand “furtuna” acid-house a lovit in plin Germania, la finele anilor ’80, Oliver a inteles imediat ce i se potriveste si ce trebuie sa faca. A inceput sa organizeze propriile party-uri de techno si astfel l-a cunoscut pe Gerret Freichs, proprietarul unui club si a unui mic studio in care, impreuna cu muzicianul jazz H.G. Schmidt, au dat nastere proiectului Humate – primul release sub acest nume aparand in 1992 la label-ul MFS…

Cu un numar impresionant de release-uri si de proiecte dintre care putem aminti infiintarea deja legendarelor case de discuri Confused si Dance Elecric, releaseurile Huntemann si H-man, sau prolificul concept Rekorder realizat impreuna cu Stephan Bodzin la label-uri ca Gigolo, Cocoon sau Giant Wheel, fara sa uitam desigur de cele de la propriile sale labeluri, construirea studioului Super 8 sau numeroasele gig-uri pe care le are ca DJ pe tot globul, Oliver Huntemann inca nu a oboist si nu s-a saturat sa impartaseasca viziunea proprie despre arta muzicii unei lumi intregi! Permanent constient ca, in cea ce priveste stilurile si influentele, muzica electronica, a fost si va fi intotdeauna o chestiune ce tine de inovatie, si-a creat un stil unic si inconfundabil, intotdeauna de actualitate si mereu inovator.

Ultima sa creatie este un nou label – Ideal. Ideal este un label dedicat in totalitate muzicii electronice “fresh”, in principal sub forma propriilor sale productii. Lansand piese sub numele Oliver Huntemann si-a adus contributia ca o reflexie a amprentei sale proprii in noul label.

De asemenea, prin realizarea unor remixuri pentru nume grele ale muzicii electronice ca Depeche Mode, Underworld sau Chemical Brothers si in urma unui proiect plin de success realizat impreuna cu Dubfire (Deep Dish), putem spune fara indoiala ca Oliver ramane in continuare unul din cei mai talentati si apreciati producatori din intreaga lume.

Oliver Huntemann este cu siguranta unul dintre artistii ce trebuie urmariti in permanenta, prezenti pe scena muzicii electronice de peste un deceniu, fara sa piarda insa legatura cu underground-ul.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!