Poze: Zilele Humorului 2009 – vineri

Home $ Articole $ Poze: Zilele Humorului 2009 – vineri

by | Jul 11, 2009 | Articole

A doua zi din cadrul Zilelor Humorului – editia 2009 – a pornit cu deschiderea oficiala a Festivalului International de Grafica Satirica si Literatura Umoristica “Umor la … Gura Humorului” editia XIX-a unde, dupa cum era de asteptat, invitat special a fost Stefan Popa Popa’s. S-a continuat cu un targ de carte, acesta fiind o premiera pentru sarbatoarea oficiala a orasului, s-a deschis si Aleea Mestesugarilor unde fel si fel de artisti si-au exponat traditiile din diferite zone ale tarii, unele avand si pret pentru cumparare iar altele doar pentru a oferi publicului larg detalii despre traditii si obiceiuri care, din pacate, s-au cam pierdut.

La Muzeul Obiceiurilor Populare doritorii au putut vedea cateva expozitii de caricaturi si fotografii in timp ce afara, unii dintre cei mai cunoscuti caricaturisti ai Romaniei, erau pusi la dispozitia copiilor, si nu numai, pentru cateva caricaturi personale.

Scena mare a gazduit, pe timpul zilei, gala laureatilor a Festivalului National da Interpretare Vocala si Instrumentala “Doina, doina, cantec dulce” si un spectacol sustinut de cativa interpreti de muzica populara, printre care si cunoscutii Traian si Valeria Ilea, interpretii “hitului national” “Pusca si cureaua lata“.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Pe seara, au inceput concertele iar scena mare a fost pusa la dispozitia unor nume ca: Blackpearl, Semnal M, Mircea Baniciu si Axiome.
Desi seara dedicata humorenilor a fost una mai rece si cu sesiuni de ploaie din cand in cand, publicul prezent in fata scenei s-a aratat pregatit pentru orice situatie iar vremea nu a mai contat.

Deschiderea oficiala a fost facuta de trupa locala Axiome ce au cantat imnul acestor zile de sarbatoare. A urmat un recital sustinut de Blackpearl, artist local, care a inclus in programul lui si cateva alte tinere talente din Gura Humorului, cum ar fi si trupa The Edge.
Au urmat clujenii de la Semnal M care au reusit sa trezeasca amintiri celor putin mai in varsta iar spectacolul a fost unul reusit, chiar si tinerii si copii s-au aratat cunoscatori in materie de versuri.
Pentru ca anul trecut s-a promis o trupa iar respectiva trupa nu a reusit sa ajunga, organizatorii au anuntat, pe ultima suta de metri, o surpriza: Mircea Baniciu. Acesta a concertat alaturi de trupa Pacifica si de Josef Kappl (basist Phoenix). Melodii ca “Esarfa in dar”, “Pisica neagra”, “Sirena”, “Pasarea rock &..roll”, “Mugur de fluier”, “Mica tiganiada”, “Viata la tara” dar si multe altele din repertoriul trupelor Phoenix si Pasarea Colibri.
“Pe scena foarte fain, Baniciu in forma, insa in public, desi era unul numeros, nu se reactiona prea bine. Ultima oara cand l-am vazut intr-un concert pe Baniciu a fost mai plictisitor insa acum a fost in forma si si-a mai revenit” a declarat Bogdan din Suceava, un fan si un impatimit al muzicii de gen, care a venit special la Gura Humorului pentru acest concert.
Seara s-a terminat cu un concert de lansare a CD-ul “Impreuna mereu” al trupei Axiome insa petrecaretii au mai ramas pe la terase pentru a se bucura si de Festivalul Berii.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!