Poze: Tapinarii au fost Anti Valentine’s Day @ Irish & Music Pub

Home $ Articole $ Poze: Tapinarii au fost Anti Valentine’s Day @ Irish & Music Pub

by | Feb 12, 2010 | Articole

Țapinarii au concertat la Cluj Napoca în cadrul turneului Anti Valentine’s Day

Aseară Acu două seri, în Irish & Music Pub, a avut loc concertul unei trupe pe care eu personal o aștept de multă vreme să revină la Cluj. Tănase și Covei, într-un cuvânt, Țapinarii, se află în deja tradiționalul turneu Anti Valentine’s Day, prin care cei doi sfidează celebra sărbătoare americană, prin muzica lor… altfel , ocazie cu care lansează și un album de colecție intitulat “2010 ani de folk alternativ”.
Seara a fost deschisă de Mihai Călian și Ionuț Mangu, doi tineri cunoscuți pentru publicul clujean, iar apoi au urcat pe scenă Țapinarii, sau “intelectualii bucureșteni” după cum a glumit Cosmin Covei. Publicul a cântat alături de cei doi pe tot parcursul serii, “Cuvânt cucu vânt”, iar piesele deja cunoscute le-au adus zâmbete pe buze: “În șuturi”, “Doi bani”, “Idei preconcepute” sau “Sunt fericit”, piesă a cărei clip a stârnit atâtea controverse la apriția sa în urmă cu 9 ani.
Seara a luat sfărșit cândva aproape de miezul nopții, puțin cam devreme după părerea mea.
Aș avea două reproșuri însă, cu toate că, per ansamblu, a fost o seară reușită. Primul dintre ele e sonorizarea, care, din păcate, lasă cam multe de dorit la aproape toate concertele. Covei nu s-a prea auzit, iar chitara nici atât. Al doilea e adresat chiar țapinarilor, de care Clujul aude mult prea rar, căci sunt atâția iubitori ai muzicii folk care așteaptă cu nerăbdare fiecare concert.
Sper totuși că nu voi fi nevoită să mai aștept un an pentru următorul lor concert, căci piesele lor, deși cu tentă misogină, au un farmec aparte, spun lucrurile așa cum sunt ele în realitate, fără cosmetizare, iar vocile lor le știu cânta în așa fel încăt să te atingă, să rămâi cu o nouă lecție de viață.

Text: Mirona Pascu

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!