Noutati anuntate pentru TIFF 2010 – editia #9

Home $ Festivaluri $ Noutati anuntate pentru TIFF 2010 – editia #9

by | Mar 17, 2010 | Festivaluri

Noutati anuntate pentru TIFF 2010

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), in acest an, va avea loc in perioada 28 mai -6 iunie.
Publicul festivalier va fi răsfăţat cu producţii senzaţionale, evenimente interesante, un număr impresionant de invitaţi de marcă, petreceri incendiare şi multe alte surprize inedite.

Directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, a dezvăluit câteva titluri pentru care ediţia din acest an a TIFF-ului va fi de neratat.

În deschiderea festivalului, care va avea loc, în premieră, în Piaţa Unirii din Cluj Napoca, va fi proiectat cel mai recent film al lui Fatih Akin, Soul Kitchen, o comedie savuroasă premiată la Festivalul de la Veneţia din 2009 cu Premiul special al juriului. Filmul spune povestea unui proprietar de restaurant pe nume Zinos, ale cărui aventuri şi probleme vor încânta spectatorii timp de aproape 100 de minute.

Câştigător a două premii Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat, respectiv pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, şi distins cu alte 65 de trofee, printre care şi Marele Premiu la Festivalul de la Sundance, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, în regia lui Lee Daniels, este în mod clar, unul dintre cele mai aşteptate filme de la TIFF. O dramă emoţionantă şi tulburătoare despre viaţa lui Claireece Precious Jones, o adolescentă analfabetă, cu numeroase probleme, care încearcă să-şi schimbe radical viaţa după ce toate uşile i-au fost închise.

Lista de filme prezente la TIFF 2010 continuă cu titluri hit precum: Submarino, în regia lui Thomas Vinterberg, drama Hadewijch, a controversatului regizor francez Bruno Dumont, Io sono l’amore, o tragică şi copleşitoare poveste de dragoste regizată de Luca Guadagnino, How I Ended this Summer, în regia lui Aleksei Popogrebsky, Mother, al coreeanului Joon-ho Bong, şi Revolucion, o colecţie de scurtmetraje despre revoluţia mexicană de acum 100 de ani, aşa cum este ea vazută în ziua de azi de zece cineaşti tineri.

Cinefilii clujeni se vor putea bucura de toate aceste producţii, şi nu numai, în deja tradiţionalele cinematografe ale festivalului, Republica, Arta şi Victoria. De asemenea, vor mai găzdui proiecţii pentru publicul dornic de filme şi Cinema City, Piaţa Unirii, Echinox, Taverna, Teatrul Naţional, precum şi cel mai recent spaţiu expoziţional din Cluj, Fabrica de Pensule. Proiecţiile în regim Drive-In din parcarea Iulius Mall, populare în ediţiele precedente ale TIFF-ului, vor fi reluate şi în acest an, în perioada 28-30 mai.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!