Cand te demachiezi, te recunosti?

Home $ Articole $ Cand te demachiezi, te recunosti?

by | Mar 28, 2010 | Articole

Degeaba am sperat ca odata cu venirea primaverii vom scapa nu doar de straturile de haine dificil de suprapus, ci si de prostul gust.
As putea scrie aproape zilnic cate un post dedicat la cate o singura fiinta absolut prost inspirata. Daca nu chiar mai multe, caci ele umbla libere.
Nu pot sa nu o mentionez personajul dubios de azi (evident, tot in mall), mai ales dupa ce am pledat impotriva colantilor purtati doar asa, pe post de pantaloni. Ea a vrut sa fie si mai extrema si mai cool si mai adaptata gradelor mai multe si si-a luat doar o pereche de ciorapi subtiri, (cu nu mai mult de 20 de deni) si o camasuta masculina subtire, cu o vesta peste. O fi uitat sa-si ia pantaloni sau fusta pe ea? Si-o fi lasat pantalonii prin vreo cabina de proba? O voi declara dilemma zilei.
Ah… si legat de titlu: degeaba am crezut ca o data cu incalzirea vremii si a razelor soarelui se vor mai da jos si din straturile de machiaj.
Nu cimentati o casa, sau zugraviti un perete cand va puneti fond de ten si blush pe fata.
Cei din jur vad diferenta, vad porii inchisi. Si a naibii, se vad si cosurile alea care vreti sa le acoperiti si doar le alimentati cu mai mult praf si mizerie pt ca sa nu se vindece nici cum.
Prietenilor le zicem ca au ceva in coltul gurii, dupa ce mananca…si noua ne-ar placea sa fim atentionati daca ne-am manjit sau o ajuns ceva pe fata noastra si noi nu vedem.
Atunci voi intre voi de ce nu va ziceti: da` tu fata tu, ai cam mult fond te ten pe fata si ti s-o cam adunat fardu pe pleoape?
Va place daca e mai urata ca voi, sa n-aveti concurenta? Asa o fi… da’ pe noi ne deranjeaza ca sunteti una mai clovn ca cealalta!

Asta doar daca e sa ne luam de baza machiajului de zi.
Mai exista o problema.

Se pare ca nu se face deloc diferenta intre machiaj de zi sau de noapte, cum de altfel nu se face diferenta nici intre tinuta de mers la scoala/serviciu si mers noaptea in cluburi. (more, in textul viitor)
Nu o sa inteleg niciodata cum ajung fetele alea la 7 jumatate dimineata (la FSEGA) pe bancile facultatii machiate absolut strident. Singura explicatie pe care o pot gasi este ca vin direct din club la examen sau la curs. Si totusi, nu pare un machiaj obosit, supus fumului si a catorva ore bune. Pare un machiaj proaspat, in cantitati enorme si sclipicioase. S-o fi trezit ele cu noaptea in cap ca sa-si aleaga tinuta si machiajul de club sa mearga la scoala?

Sa nu uit de bronzul ala artificial. Uneori ma simt pe plaja cand ma duc la faculate. In toiul iernii radiaza fetele unora a … prajeala. Nu arata natural sau sanatos galbuiul ala maroniu de pe fata voastra. E artificial si urat!! Si nesanatos!

In afara de titlul textului pe parcurs mi-au mai aparut intrebari la care tare as vrea sa gasesc raspunsuri:
Au doar atat de putina incredere in frumusetea lor incat nu pot iesi fara masca colorata afara din casa?
E atat de mare contrastul cand le vezi pe coridoarele caminelor – sleampate, prin pijamale desperecheate, parul incalcit si urme de machiaj nedemachiat inainte de culcare. De ce nu fac un efort mai mare pentru a se ingriji de tenul lor, in loc sa-l acopere? Sa aiba grija de corpul lor, in loc sa-si etaleze colaceii si alte defecte prin haine stramte?
De ce inca igiena e discutabila? – si nu ma refer la deodorant, din fericire cu utilizarea lui ne-am familiarizat majoritatea. Unde e cochetaria cand pe sub hainele fitoase ies bretele de sutien murdare? Sau ies la iveala maini cu unghii neingrijite? Si inca nu a venit vara sa vedem calcaiele si pedichiura jalnica…

Sfaturi? Alea cred ca sunt pierdute printre cei 7 ani de acasa si respectul fata de corpul propriu si imaginea pe care o proiectam in societate.
Ar fi indicat ca aceste domnisoare sa se machieze la lumina naturala si nu la neoanele din baile caminelor, sau la becurile ecologice. Sau daca nici asa nu vad ar putea considera prioritar un consult oftalmologic, sa vada daca au probleme cu vederea.

*credit foto: essence.com / weddingbee.com

Critical SocialButterfly

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!