TEDx Cluj @ City Plaza

Home $ Articole $ Recomandări $ TEDx Cluj @ City Plaza

by | May 7, 2010 | Recomandări

TEDx Cluj @ City Plaza – vineri, 21 mai 2010, h12.00 – h18.00

În cadrul primei ediții TEDxCluj, 10 personalități locale adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, artel, cultură, educaţie, medicină şi altele.

TED este un eveniment anual unde unii dintre cei mai mari gânditori şi lideri ai lumii contemporane sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile care îi pasionează. “TED” vine de la Tehnologie, Entertainment şi Design, trei domenii care ne influenţează împreună, decisiv, viitorul. Peste 400 TED talks sunt disponibile gratuit pentru vizionare pe ted.com. Din aprilie 2009 până în prezent aceste  discursuri au fost văzute de 100 de milioane de ori de către peste 18 milioane de oameni.

TEDx sunt evenimente cu amploare locală, după modelul conferinţelor globale TED. Scopul lor e să dea comunităţilor, organizaţiilor şi indivizilor şansa de a beneficia de spiritul şi de impactul TED la nivel local.
TEDxCluj va avea loc la hotelul City Plaza, în a doua jumătate a zilei de 21 mai. Cei interesaţi de participare se pot înscrie pe tedxcluj.com până în 11 mai, trebuind să treacă printr-o procedură de selecţie şi apoi să achite taxa de participare de 170 de lei.

„TED Global limitează numărul de participanţi la orice primă ediţie locală a TEDx la 99. Pentru TEDxCluj avem foarte multe solicitări de participare, aşa că ne revine nouă sarcina de a face o selecţie şi de a asigura o audienţă variată şi de mare calitate pentru evenimentul nostru”, declară Ştefan Teişanu, unul dintre organizatori.

Amfitrionul evenimentului este Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, iar primarul Sorin Apostu şi-a anunţat şi el participarea la TEDxCluj. Lista vorbitorilor îi include pe: Dan Cristea (campion mondial şi european la debate), Cor Geertsma (expat, antreprenor), Hedi Hoka (coach de leadership), Sorin Misirianţu (actor şi regizor la Teatrul Naţional Cluj), Kai Jacobsen (activist de pace), Kingsley Nwabia (pictor nigerian), Katie Rizvi (femeia anului 2009 în România), Teodora Enache (cântăreaţă de jazz).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!