Underground is so mainstream

Home $ Articole $ Underground is so mainstream

by | May 9, 2010 | Articole

Underground is so mainstream

Ma uitam la pozele de la partyurile din anii trecuti. Erau, intr-adevar, mult mai underground. Au fost mult mai ferite pana si de blitzurile aparatelor foto, care sunt un trend mai nou…
Mai avem colectii personale de poze de la aceste partyuri unde da, eram imbracati aiurea, dar ne diferentiam de restul, ne recunosteam intre noi. Si din cand in cand mai apar pozele astea nostalgice uploadate pe facebook si aduna comentarii. Mai stiti vechiul Gazette?

Era cool sa asculti dnb si sa mergi doar la partyuri de dnb, asa rare cum erau. Acum sunt tot mai des, daca se poate, in mai multe locatii deodata si culmea, nu mai este public. Nici un nume mare nu mai este suficient de mare ca sa mai poata atrage si un numar mare de oameni cu chef de distractie. Si aici intervine nostalgia dupa acele partyuri marca Unusual Suspects din Sala Sporturilor. Veneau din alte orase pt Noisia, ne adunam peste 1000. S-a mai intamplat si in Midi sa creasca numarul si sa se apropie de acele succese, dar din ce in ce mai rar.

Acum se inghesuie fotografi de la diferite siteuri, ziare sa fie in primele randuri si sa faca poze multe. Doar ca, nu prea mai au cui.
Si mai nou, cu totii aratam oarecum la fel in incercarile noastre de a fi diferiti. Amestecam o varietate de lookuri apartinind diferitelor subculturi. Punem pe noi ceea ce ne ofera magazinele – si normal ca se nimeresc paiete, blugi frecati, ciorapi colorati, bascheti sau shoesi.

Death of the skate shoes
Da’ … nici skate shoesii nu mai sunt ce erau odinioara.

Se pare ca cererea lor e mai mare si mai altfel. Pentru ca nu mai sunt demult un semn al undergroundului. Au aflat si ceilalti ca sunt comozi skate shoesii si daca ar putea fi mai trendy, in culori mai traznite si poate si cu paiete s-ar vinde mai bine.

Si intr-adevar, s-au scos colectii noi si ciudate, care se pierd in multimea celorlalte branduri…

Mai stie cineva ca DC era pentru cele ce dansau pe dnb…?
Poate ca sunt nostalgica si egoista, poate ma cred si eu speciala. Dar era un timp cand era greu sa gasesti perechi de DCuri. Si ni le doream cu totii si de abia daca gaseam cateva skate shopuri sau prieteni care mergeau in America sau faceau comenzi de pe e-bay. Acum, sunt tot mai multe shopuri, tot mai multe modele, tot mai putine modele dragute si tot mai multi care le au in picioare, doar au vazut ca e trendy.

S-a pierdut esenta lor. Oricum, raman cei mai comozi shoesi si pentru unii ramane un stil definitoriu, orice ar imbraca. Asta daca nu-i tradeaza pentru o pereche de Converse.

The Converse Decade
Controverse peste controverse legate de aceasta incaltaminte a lumii moderne: Converse. Acestia s-au transformat din substantiv propiu intr-unul destul de comun – nu-s tenisi sau bascheti – is ‘converji’!
‘Converse means cool in more than 20 languages.’
Cum naiba sa nu-ti placa? Ai putea avea o pereche pentru fiecare tinuta. Ai putea avea o colectie mare si tot sa-ti mai doresti. Normal, au destula suprafata la dispozitie si suficienta imaginatie, daca nu prea multa, sa faca tot felul de modele.

Brandul in sine e foarte aproape de consumatroii lui. Reclama care a celebrat in 2008 centenarul companiei este ‘centrepiece of Converse Century’, sustinuta de piesa “My Drive Thru“. Intreaga campanie a avut un marketing destept in spate. Acesta a reusit sa condenseze zeci de ani ai subculturilor tinere de pe intreg mapamondul si sa ii rebranduiesca pentru mainstream.

Printul campaniei ilustreaza un sir de “scenesters” internationali, toti purtand perechile lor de Chuck Taylor All Star si fiind conectati prin acestia.

Am gasit si un articol mai recent despre Conversi. Se vorbeste cu aceeasi pasiune despre ei. E un blog al unei agentii de trendsetting taman din New York si acestia considera ca nimeni nu se poate satura de Converse: de ce sa nu-I poarte si la balurile de absolvire?

Btw: stiti ca Converse a fost cumparat in 2003 de Nike?

Critical SocialButterfly

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!