Maya – concert de lansare

Home $ Articole $ Maya – concert de lansare

by | May 10, 2010 | Articole

Maya @ Irish & Music Pub – joi, 20 mai 2010, h21.00

Pret intrare: 10 RON

MAYA nu e proiect nou. E nume nou pentru ceea ce multă lume cunoaștea drept Mishu Calian Band. Și membri trupei sunt aceiasi, nicio schimbare de componență. Rămân câștigatorii premiului “Best Progresive Band 2009” în cadrul GBOB 2009, semifinaliștii competiției Battle of Songs, și continuă tradiția deja încetățenită a trupelor din Cluj care fac valuri.

 Stilul muzical se înscrie în “trend”-ul acustic al timpului muzical actual (pop-rock).
Viteza sângelui meu” este piesa de referință a trupei, piesa care i-a facut cunoscuți unui public extrem de numeros. Toți cei 4 componenți ai trupei au la activ peste de 10 ani de experiență muzicală și de scenă.
De ce Maya? Maya, într-o veche filozofie indiană este vălul iluziei, mintea. Ce înseamnă asta? Înseamna că oamenii iau tot ceea ce ii înconjoară, trec prin filtrul minții și tind să categorisească tot ceea ce văd și simt în funcție de niște bareme și canoane pe care le-a impus societatea umană de-a lungul timpului. În primul rând ne este mai ușor să diferențiem lucrurile între ele dar așa avem tendința să vedem doar forma lor și să le scapăm substanța. Maya încearcă să dezvaluie prin muzica sa substratul lucrurilor.
Componență Maya
Mishu Călian – voce, chitara acustică
Mishu vine din zona acustic-folk, participând la numeroase festivaluri de gen, fiind premiat la fiecare festival la care a participat. Amintim aici Bistrita Folk 2008 – Marele Premiu, Prima Iubire, Reghin 2009 – Premiul 1 si festivalul Castanelor, Ploiesti 2009 Editia X In Memoriam Gabi Dobre – Marele premiu si premiul de creatie pentru melodia Mitel.
Tudor Bădescu – bass
Tudor a activat in mai multe trupe rock printre care amintim Dispersia și Respect.
Richie Bordea – chitară solo, armonie
Richie vine din zona progresiva a rockului, activând înainte de Maya în trupa Respect dar și în alte formule.
Sorin Zamfir – tobe, percutii
Sorin este probabil cel mai experimentat muzician al trupei el activând de peste 20 de ani in domeniu. Din colaborările anterioare amintim trupa Emeric Set.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!