The Business @ Irish & Music Pub

Home $ Articole $ The Business @ Irish & Music Pub

by | May 10, 2010 | Articole

The Business @ Irish & Music Pub – miercuri, 2 iunie 2010, h19.00

Pret intrare: 30 RON

Un eveniment in premiera in Transilvania: legendara trupa The Business.

In deschidere: Bitov Terror (Bulgaria) / Turn Away (Belgia) / Scandal (Romania) / Cowboy Poetry (Germania)

Patru baieți stăteau la o bere în pub-Ship, undeva în Wardor Street (Londra), era în 1979. Ca orice trupa de punk/oi din aceea perioadă primul concert a fost susținut în fața prietenilor în 1980. Componența în aceea perioadă era: Steve Kent(chitara), Miky Fitz(chitara), Nick Cunningam(tobe), Martin Smith(bass). Prima înregistrare a trupei este piesa “Out in the Cold” ce apărea pe compilația A sudden Surge of Sound. Primul concert l-au avut undeva în 1981 ca deschidere pentru 4 Skins și de atunci au devenit niște prezente obișnuite pe la concertele oi. În timp ce mișcarea OI! era des comparată cu extrema dreapta și rasismul, The Business iau parte la turneul Oi! Against Racism and Political Extremism…But still Against the System.

În luna noiembrie a lui 1981 înregistrează primul single, Harry May, ce a petrecut mai mult de 3 luni în topul indie din UK, ajungând pe locul 13. Line up-ul inițial se sparge la finalul lui 1981, Fitz merge mai departe cu Pryor, cooptându-ul pe Graham Ball la chitară, Mark Brennan și Steve Whale și John Fischer la tobe. Sub noua componență au cântat în 1982 însa la scurt timp Ball și Fischer pleacă din trupa. Trupa rămâne în 4 membrii la care se va alătura la tobe Kev Boyce (The Blackout). În acest line-up înregistreaza Ep-ul Smash the Discos care atinge locul 3 în topul britanic. După un scurt turneu trupa înregistreaza albumul de debut Loud, Proud and Punk. Pe fondul unor neînțelegeri între casa de discuri și studio-ul de înregistrări , trupa se vede nevoită să reînregistreze albumul de debut, sub numele de Suburban Rebels în mai 1983. Dupa nenumărate neînțelegeri trupa se desparte la sfarșitul anului.

O reunire a trupei s-a încercat în 1986 când Brennan și Pryor pun bazele Link Records, dar nu dureaza mult. Trupa totuși înregistreaza înca doua albume Saturday’s Heroes în 1985 și Welcome to the Real World (1988). În 1992, Fitz decide să reformeze trupa pentru a cânta la un concert benefit pentru Bobby Moore. Trupa în formula Fits, Steve Whale (chitara) , Lol Proctor (bass) și Micky Fairbairn (tobe) lanseaza un nou single: Anywhere but Here. Și un nou album în 1994, Keep The Faith. Trupa face prima data cunoștiință cu publicul de peste ocean în 1994 , după un șir de concerte în Europa. În 1997 trupa lansează The Truth, The Whole Truth and Nothing But Truth (produs de Lars Frederiksen-Rancid). Trupa este cunoscută și pentru piesa ce ulterior a devenit un imn între suporterii englezi England 5- Germany 1 (Este vorba de meciul de calificare din Cupa Mondiala in 2001). După albumul din 1997 mai urmeaza câteva albume de studio No Mercy For You (2001), Under the Influence (2003) și Hardcore Hooligan (2003). După nenumărate schimbări de componență. Fitz anunță în 2007 ultima variantă (și cea mai buna de până acum după spusele lui), Tosh (chitara, voce), Trotz (bass,voce) și Bundie (tobe). Au apărut pe compilații cum ar fi Kings of The Street Punk, 100% British Oi , Lords of Oi, Give’em the boot, The world of Football,Punk Power și multe altele, au devenit niște icon-uri pentru noua generație și continuă să se țină bine și după atația ani.

YOU ARE JUST A HOOLIGAN , A HARDCORE HOOLIGAN!

#
Concurs: 2 invitatii puse la bataie pentru acest eveniment. Inscrierile se fac raspunzand, printr-un comentariu, mai jos, la intrebarea “Cu stema carui echipe de fotbal are tatuaj pe antebratul drept vocalistul trupei The Business, Micky Fitz?

Participati cu numele vostru intreg si un email valid, fara nickname-uri / pseudonime. Concursul se desfasoara pana duminica, 30 mai, h20.00

Castigatorii sunt: Yacoub Hani si Doru Vasile Puscas

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!