TIFF: 13 Most Beautiful Songs @ sala Auditorium (UBB)

Home $ Festivaluri $ TIFF: 13 Most Beautiful Songs @ sala Auditorium (UBB)

by | May 19, 2010 | Festivaluri

13 Most Beautiful Songs… @ sala Auditorium (UBB) – luni, 31 mai 2010, h20.30

Pret bilet: 15 RON

Un eveniment de neratat la TIFF 2010: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests

Un experiment audio-vizual cu totul inedit: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, un proiect iniţiat şi susţinut de cunoscutul pianist şi compozitor de jazz Lucian Ban (SUA/România), în colaborare cu Mat Maneri (SUA), Silent Strike (România) şi Dan Băsu (România).

Proiectul propune un soundtrack inedit pentru legendarele screen tests ale artistului Andy Warhol. Filmate între 1967-1970, testele lui Warhol prezintă portretele a diferiţi artişti, dansatori, muzicieni, actori, sau simpli „vizitatori” ai „Fabricii” – locul în care Warhol s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor de oameni pe cât de diferiţi, pe atât de interesanţi. Filmările au fost realizate de Warhol pe 16 mm, în alb-negru, fiind proiectate apoi în slow-motion şi rezultând astfel nişte video-uri de 4 minute care surprind diversitatea chipului uman, oferind o largă paletă de protagonişti de la Dennis Hopper, Bob Dylan, David Bowie sau Lou Reed până la diverşi anonimi care au făcut parte din existenţa lui Warhol la „The Factory”.

Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmări care poartă semnătura lui Andy Warhol și a generat proiectul 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, imaginînd alături de alţi doi muzicieni coloana sonoră perfectă pentru 10 din filmările celebrului artist american. Mixând muzica electronică, acorduri de jazz şi poezii rostite semnate de Allen Ginsberg sau William S. Burrough, show-ul muzical îmbracă perfect proiecţia atent „controlată” de artistul vizual Dan Băsu, rezultatul final fiind unul pe cât de fascinant, pe atât de intens pentru public.

Biletele se gasesc la Cinematograful Republica, iar din 24 mai se vor găsi în toate punctele de vânzare bilete TIFF 2010. Costul unui bilet este de 15 RON.

#
Concurs: Avem de oferit 6 invitatii duble pentru acest eveniment. Dorim sa aflam de la voi ce va atrage cel mai mult la acest eveniment, partea de visuals, cea audio sau combinate ? 🙂

Concursul se va derula in perioada 24 – 28 mai iar castigatorii vor fi anuntati pe email.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!