TIFF 2010: Dracula @ Bonțida

Home $ Cinema $ TIFF 2010: Dracula @ Bonțida

by | May 31, 2010 | Cinema

TIFF 2010: Dracula @ Bonțida – 30 mai 2010

Aseara am luat parte la o proiectie cu totul speciala, intr-un cadru apropiat filmului si ideei de baza.

O premiera europeana, in Bonțida la Castelul Banffy.

A fost proiectat filmul Dracula (1931), clasicul film insa cu o versiune in limba spaniola, o versiune filmata chiar in acelasi timp cu varianta in engleza. Special la acest film a fost solo-ul de chitara al lui Gary Lucas, compus special pentru acest film.

“Gary Lucas, artist originar din statul New York, SUA, a fost descris de revista Rolling Stone drept “unul dintre cei mai buni şi originali chitarişti ai Americii” (David Fricke). Are peste 12 albume solo, a fost nominalizat la premiile Grammy şi a colaborat cu artişti precum Jeff Buckley, Joan Osborne, Nick Cave, Lou Reed, Chris Cornell, Future Sound of London, Iggy Pop, este compozitorul celebrei piese “Grace” de pe albumul omonim al lui Jeff Buckley şi nu în ultimul rând compozitorul unor soundtrack-uri de film.”

Cadrul din Castelul Banffy a fost chiar interesant.
Desi s-a creeat o coada la intrare iar mocirla de noroi baltea deja, dupa poarta de la intrare locul devenise mai interesant. Torte mici pe alei, lumini rosii in castel si multa iarba verde. Multa lume care a stat si in picioare pe tot parcursul filmului, 1h 44m chiar.
Despre film, prea multe nu ar fi de zis. Nu a fost deloc interesant, s-a ras destul de mult pe seama anumitor secvente si s-a simtit clar ca este vorba de inceputurile cinematografiei si faptul ca actorii nu prea aveau treaba 🙂 Un film destul de lung iar faptul ca deja era h23 iar afara era destul de racoare nu a facut decat sa ma bucure cand am vazut proiectat “FIN” 🙂
Filmul clar nu este cine stie ce insa locatia si solo-ul de chitara oferit de Gary Lucas a facut sa merite deplasarea. A fost ok de observat “vremurile” cinematografiei din anii ’30 si ce filme rezultau din perioada respectiva.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Aceasta varianta a filmului nu va mai rula in cadrul TIFF insa varianta in engleza va fi proiectata miercuri, 2 iunie, la Opera Nationala de la h18.30. Si aici se va oferi o experienta muzicala, un acompaniament live al cvartetului Arcadia.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!