TIFF 2010: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests

Home $ Cinema $ TIFF 2010: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests

by | Jun 1, 2010 | Cinema

TIFF 2010: 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests @ Auditorium Maximum (UBB)

Aseara am luat parte la un eveniment de senzatie din cadrul TIFF 2010. Un experiment audio-vizual inedit, sub titlul de  “13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests“, initiat si sustinut, inca de anul trecut, de cunoscutul pianist si compozitor de jazz Lucian Ban, originar din Cluj insa, in prezent, stabilit in USA. Acest proiect a fost realizat in colaborare cu Silent Strike (RO), Dan Băsu (RO) si Mat Maneri (US).

Evenimentul-proiect a propus un soundtrack inedit pentru celebrele “screen tests” ale lui Andy Warhol. Secventele au fost filmate in perioada 1967 – 1970 si prezinta portrete a diferitilor artisti, actori, dansatori sau simpli oameni.

Cei patru realizatori ai proiectului au mixat muzica electronica, acorduri de jazz si chitara si poezii rostite semnate de Allen Ginsberg sau William S. Burrough, tot acest show fiind imbracat intr-un element vizual oferit de Dan Băsu.

Evenimentul a fost un succes, la inceput sala fiind plina si multa lume aratandu-se interesata. Din pacate, pe parcurs, multi s-au ridicat si au plecat. Am avut rabdarea de a rezista pana la sfarsit, desi, am impresia ca s-a terminat mai repede decat ar fi trebuit, nefiind luate in considerare toate cele 13 soundtrack-uri.

Muzica a fost una deosebita si foarte relaxanta. Felul in care aceasta a fost combinata si legata de visuals merita un rand de aplauze, chiar si mai multe, dupa obiceiul de aseara de a se aplauda dupa fiecare moment. Echipa formata din cei 4 artisti a facut o treaba excelenta. Totusi, un astfel de eveniment nu si-a avut locul intr-o sala ca Auditorium Maximum si nu ar fi trebuit prezentat atat de lung. Consider ca nu este un eveniment la care sa asisti pe scaun.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!