TIFF 2010: Felicia inainte de toate

Home $ Cinema $ TIFF 2010: Felicia inainte de toate

by | Jun 2, 2010 | Cinema

TIFF 2010: Felicia inainte de toate

Felicia inainte de toate, un film in regia lui Razvan Radulescu (Romania, 2009), ar fi trebuit sa participe anul trecut in cadrul TIFF-ului, dar, din pacate, abia anul acesta s-a facut posibila aceasta idee. Filmul se afla in competitia TIFF si, deocamdata, cu siguranta are votul meu maxim 😀

Filmul va rula si in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, astfel ca vineri 4 iunie, de la h13.15 @ Cinema Republica, puteti merge sa vedeti filmul. MERITA ! Sau, daca sunteti lenesi si nu aveti chef sa iesiti din casa, il veti putea vedea aici. Video-ul va fi disponibil online pana pe 7 iunie 😉

Exceptand evenimentele speciale, am hotarat ca in acest an sa vad doar filme romanesti. Deocamdata, nu am fost deloc dezamagit, mai mult profund impresionat. Dupa “Caravana Cinematografica“, aseara am vazut un film cu actiunea desfasurata in prezent. Dupa cum spera si Ozana Oancea, actrita principala, multi s-au regasit in acest film. Cu totii avem o mama care are impresia ca stie ea mai bine sau un membru al familiei mai batran care plange la fiecare despartire si are impresia ca nu vom apuca sa ne mai vedem. Fiecare si-a sau isi va face o familie iar ulterior va avea de infruntat momente paralele in care va trebui sa impaci si capra si varza.

Filmul este despre o femeie la 40 de ani, mutata in Olanda din ’89, divortata si cu un copil insa fericita cu viata ei. Venita in vizita acasa, are parte de aceleasi faze de care oricare dintre noi suntem satui. Toate cliseele romanesti, specifice noua si mentalitatii romanilor pot fi culese din acest film. Aceleasi tratamente din aeroport de care vrem sa scapam atunci cand plecam in alta tara sau grijile pe care le avem in trafic inainte de a nu pierde avionul.
Filmul are o secventa foarte importanta, o izbucnire a Feliciei in fata mamei ei, satula de aceleasi porcarii de care are parte atunci cand vine acasa si de faptul ca nu poate fi lasata sa-si vada de viata ei. O izbucnire ce vine dupa 19 ani grei prin care Felicia a trecut dar de care nu-i pare rau.

Desi este o drama, sunt momente atat de cunoscute incat le veti gasi amuzante. O mica secventa din film, mai jos:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!