Despre noile trenduri ale sezonului

Home $ Articole $ Despre noile trenduri ale sezonului

by | Sep 18, 2010 | Articole

Suna bine titlul, nu-i asa? Mai ales ca mai toti suntem in cautarea noilor trenduri, acum ca se schimba anotimpul, acum ca reincep scolile. Ei bine, am un raspuns tare interesant – there are no trends. S-a cam adeverit de cateva sezoane incoace, prognoza marilor fashion-rulerz cum ca vine vremea cand nu vor mai fi trenduri. Tindem spre unicitate totusi, nu?

Uite ce spune si Tavi despre ce inseamna mai nou moda si credeti-ma stie, chiar daca are doar 14 ani:


Sunt totusi cateva tendinte asupra carora s-au inteles marile case de moda si care vor fi preluate probabil cat mai personalizat de catre trendsetteri. Dar e un mare semn al exclamarii si aici, s-au cam schimbat regulile. Adica, ne mai prea fiind trenduri predominante, nu mai sunt nici presupuse reguli cu care ar fi trebuit sa ne obisnuim. E ok pt cei care n-au invatat din estetica sau din arta culorilor combinatiile tinutelor fericite, nu se mai tine cont de ele.

Da, merge animal printul cu orice alt print, fie el si cu bulinute. Da, merge albastrul cu maroul, chit ca inainte era un NO-NO. Si daca ai tupeu si te cheama Gwen Stefani merg pana si pantalonii aia de trening cu dungi a la adidas cu pantofi cu toc cui. Si nu, inca n-am spus nimic de Gaga, ea ramane totusi imaginea mea pt haute-couture propriu si personal al …ei.

Culoare, piele si blanuri.

Eu una, ador sa ma supra asortez si multi mi-au reprosat asta pana acum. Se pare ca acum am si mai multe motive sa-mi duc pasiunea pe noi culmi. Am gasit o gramada de exemple de asorteuri din cap pana in picioare, fie aceeasi culoare, fie aceleasi nuante- pastrarea unei palete care se intensifica sau paleste din cap pana in picioare – fall trends 2010 – si sunt in joc o gramada de creatori.

Unde mai pui ca e plin de blana si piele? Nu, n-am fost niciodata fana si nu cred ca o sa incerc blana, nu inca. Inca o raportez unei varste distinse. Dar pielea… ah, ce-am mai imbratisat trendul – pe langa geaca demult la moda, am inceput achizitii de rochite. Ma mandresc cu 2 superbitati in felul lor si de abia astept sa le scot in lume. Te sfatuiesc sa iti cauti si tu, macar una. Stii, little black dress poate deveni: little black-leather dress

NY Fashion week

E o saptamana magica aceasta, unde altundeva, ci unde se fabrica magia – e New York Fashion week. Cand ma gandesc ca acum doi ani am fost acolo, am fost chiar la vreo 2 prezentari de boutique si la mai multe after partyuri…ah, ce amintiri.

Acum pot doar sa multumesc onlineului ca exista si ca de anul trecut au fost de acord sa transmita din ce in ce mai multe informatii publicului larg. Pana atunci era totul destul de inchis si de elitist, au fost si scandaluri legate de fotografii in cadrul showurilor. Avem fashion-bloggeri fara numar, cum sa mai fie o problema aflarea modei? Anul acesta NYFW a imbratisat social media si tot media coverageul cum nu se poate mai bine.

Te las si pe tine sa cauti, pt a gasi exact informatiile de care ai nevoie, sunt prea multe resursele ca sa le enumar. Mi-a placut pana acum colectia DKNY.

Iti mai pot spune ca poti afla cam tot ce misca pe acolo:

• Ce prezinta marii si noii designeri pe scene- si da, highlightul e sezonul primvara-vara 2011 😉 Aceasta poate fi o sursa buna si pt acum si mai cauta si prin arhive pt colectii de toamna-iarna

• Ce se poarta pe acolo de catre cei ce asista la showuri. link

• Ce eventuri sunt si care sunt bloggerii oficiali care acopera ceea ce te intereseaza pe tine. link

Sunt curioasa ce ai descoperit interesant si te invit sa sharuiesti prin comentarii. Eu astept sa se incheie showurile, sa apuc sa rasfoiesc atata informatie, sa-mi fac niste opinii. Promit ca revin cu acele colectii care mi-au atras atentia si cu acele tendinte pe care vreau eu sa le vad si pe strazile Clujului si mai ales, pe mine 😀

Critical SocialButterfly

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!