Poze: Persona @ Zorki Off the Record

Home $ Articole $ Poze: Persona @ Zorki Off the Record

by | Oct 17, 2010 | Articole

Poze: Persona @ Zorki Off the Record – 16 octombrie 2010

Nu conteazǎ cǎ e soare, nu conteazǎ cǎ e ploaie, clujenii se “britanizeazǎ” alǎturi de trupa timişoreanǎ Persona. Dupǎ ce alaltǎieri fanii nerǎbdatori au putut sǎ-i asculte în intimul Puzzle Cafe, cei care au întârziat au ales sǎ vinǎ a doua zi, de data asta în Zorki Off The Record, un loc de altfel foarte potrivit pentru concerte, având o acusticǎ excelentǎ. Aceasta însǎ nu ajuta foarte mult, dacǎ prezenţa artiştilor nu ar fi fost pe mǎsurǎ.

Timişoreanǎ de origine, trupa Persona s-a format în 2003, numele fiind puternic inspirat din filmul lui Ingmar Bergman. Artiştii abordeazǎ un mix interesant de brit pop/pop/indie/alternativ, reuşind astfel sǎ se detaşeze de nenumǎratele formaţii indie/brit pop fǎrǎ personalitate, care, poate mi se pare doar mie, parcǎ au piese trase la indigo.

Incǎ din toamna anului 2004, radiourile difuzau piesele de demo ale trupei “Home in the Arms” respectiv “Computer Breakdown”. Intre anii 2007-2009, formaţia începe sǎ participe la marile festivaluri din ţarǎ, notorietatea sa ajungând un prim apogeu în momentul în care este aleasǎ “cea mai bunǎ trupǎ indie” de 15000 de telespectatori Apropo Tv. Urmeazǎ alte participǎri la festivaluri naţionale (B’estfest). Albumul de debut “Suburbia Afterlife” (2010), a fost creat cu ajutorul tehnicianului de sunet al trupei Reamonn, piesele având un profil foarte mix, care poartǎ ascultǎtorul de la o stare melodramaticǎ, la euforie, optimism şi în final la dorinţa de manifestare a stǎrii. Mass Media a primit Persona cu braţele deschise, ea devenind cunoscutǎ drept “trupa brit din Timişoara”. Primul single “Head on the floor” ( probabil şi cel mai cunoscut de noi toţi) a ajuns pe poziţia 4 în Topshow-ul Guerilla.

In Cluj, artiştii au fost primiţi cu multǎ euforie. De fapt cu atât de multǎ euforie incât Joy a trebuit sǎ precizeze : “Voi ştiţi cǎ anul ǎsta am cântat mai mult in Cluj decât în Timişoara? Asta e la rubrica “facts”. “Pǎi atunci musai sǎ vǎ mutaţi aici” a sunat o voce convingǎtoare din public. Si Gaben a venit cu ideea: “Gata! Ne mutǎm! Vom fi vecini! Cu toţi!”.

Repertoriul de asearǎ, de altfel foarte bine conturat, a conţinut, printre altele şi piesele “Driverman”, “Telephone”, “Home in the arms” şi “Suburbia afterlife”. Nu am putut sǎ nu observ sincronizarea foarte bunǎ, vocea bine pusǎ în evidenţǎ şi scratch-urile atent integrate în piese. Performând extrem de natural, fiind foarte atentǎ cu publicul şi având parcǎ aceea inocenţǎ a începutului, pe care o sfǎtuiesc sǎ o menţinǎ, Persona a ajuns sǎ fie, pentru mine, cea mai “cute” trupǎ pe care am vǎzut-o pe scenǎ. Un fel de honey bunny al rock-ului perfect pentru înveselire dupǎ o zi ploioasǎ ca ieri.

Denisa Seician

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!