Poze: Silent Strike @ Club Boiler

Home $ Articole $ Poze: Silent Strike @ Club Boiler

by | Oct 23, 2010 | Articole

Poze: Silent Strike @ Club Boiler – 22 octombrie 2010

Atât! Urla publicul în cor dupǎ fiecare piesǎ “grea” a bacǎuanului Ioan Titu, tot mai cunoscut sub numele sǎu de scenǎ, Silent Strike. Asearǎ noul Boiler Club a fost gazda concertului artistului, care se aflǎ momentan într-un turneu de proporţii, acesta incluzând apariţii atât în ţarǎ cât şi în strǎinǎtate. Publicul strâns în numǎr mare a avut parte de o searǎ ieşitǎ din comun, pe sound-uri în care într-un mod paradoxal, s-au regǎsit în liniştea muzicii. Asta în primul rând alǎturi de cei de la The Seventh Sphere, o trupǎ care, în mod surpinzǎtor au adus psychadellic chill-ul, din pǎcate încǎ atât de neglijat şi slab reprezentat, la Cluj. Linia melodicǎ liniştitoare, cǎlǎuzǎ a mecanismului gândirii cǎtre noi culmi, a încurajat publicul sǎ se manifeste exact aşa cum simţea: în timp ce unii se exprimau în dansuri dezordonate, lǎsându-şi corpul sǎ se unduie dupǎ sunetele care umpleau sala, alţii se “psihedelizau” stând pe jos, cu o bere în mânǎ, cu ochii închişi, jucându-se cu sunetul.

Apoi… a apǎrut Silent Strike, care prin stilul său inconfundabil a gǎsit o uniune între linia melodicǎ plutitoare şi beat-urile agresive de pe fundal, ajutate de data asta şi de Ursu la bass şi Norbi la drums. Totul a fost susţinut de nişte visual-uri pe mǎsurǎ ale lui Dan Basu. Dupǎ cum s-a putut observa nu numai pentru public a fost concertul o experienţǎ, o expediţie în adâncurile gândirii, ci şi pentru artist, care recunoaşte: “Când urc pe scenǎ nu mai ştiu nimic din ce se întâmplǎ în jurul meu, uit de tot. E ca şi cum aş intra în poveste şi nu poate sǎ mǎ mai distragǎ nimeni. Mǎ simt incredibil, imi place foarte mult”. Muzica lui reclamǎ libertatea de gândire, plutirea lǎuntricǎ, meditaţia profundǎ. Foarte interesantǎ este tratarea sunetelor: el îi dǎ omului în primire sunetele, acesta trebuind sǎ le hrǎneascǎ: sǎ le simtǎ, sǎ le dea sensuri şi sǎ le interiorizeze

Diferenţa specificǎ dintre modul de prelucrare a muzicii a fiecǎruia se putea observa la concertul acesta mai mult decât oriunde: în timp ce unii se lǎsau “bǎtuţi” de beat-urile grele, alţii ascendeau parcǎ “plutind”. Si ce? Credea Ionuţ cǎ pleacǎ atunci când a planificat? Odatǎ ieşit de pe scenǎ publicul l-a luat în primire trimiţândul înapoi. Si el, bǎiat ascultǎtor, s-a întors de 2 ori, punând, spre deliciul tuturor, şi piese mai vechi, din timpurile colaborǎrii cu Ada Milea, Alexandrina şi C.T.C.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!