RIUF 2010 @ Casa de Cultura a Studentilor

Home $ Articole $ RIUF 2010 @ Casa de Cultura a Studentilor

by | Oct 25, 2010 | Articole

RIUF 2010 @ Casa de Cultura a Studentilor – marti, 2 noiembrie 2010, h10.00 – h18.00

Studiază în străinătate mai ieftin decât în România

La ediţia de toamnă Romanian International University Fair 2010, ce va avea loc pe 2 noiembrie la Casa de Cultură a Studenţilor, tinerii liceeni, studenţi şi tineri profesionişti au acces la informaţii detaliate despre modalităţile prin care studiile în străinătate devin la fel de accesibile financiar precum cele din România. În cadrul târgului, aceştia se pot familiariza cu sistemele educaţionale din alte ţări ale lumii, pot afla mijloace de finanţare a studiilor în străinătate, pot lua contact direct atât cu universităţile ce vor expune la Cluj-Napoca, cât şi cu studenţii români care studiază la acestea.

Studiază în străinătate… GRATUIT!

În Danemarca si Suedia, spre exemplu, şcolarizarea este gratuită, studiile fiind finanţate integral de guvern. Practic, un student care doreşte să studieze în Danemarca nu trebuie să suporte niciun cost suplimentar faţă de varianta studiilor la Bucureşti, Timişoara, Cluj ori Iaşi. Mai multe informaţii vor fi disponibile în cadrul evenimentului, la standul EDMUNDO, unde tinerii vor afla cum pot beneficia gratuit de servicii de consiliere şi asistenţă pentru studii în străinătate oferite de Grupul EDUCATIVA, organizatorul evenimentului.

Împrumuturi avantajoase pentru studii

În Marea Britanie, odată admis la o universitate de stat, tinerii studenţi au posibilitatea finanţării taxei de şcolarizare pentru un program de licenţă (Bachelor) printr-un împrumut pe care îl acordă guvernul acestei ţări tuturor cetăţenilor UE. Condiţiile pe care le impune acest “Tuition Fee Loan” sunt acelea de a păstra un standard academic înalt pe parcursul studiilor. Rambursarea împrumutului începe în mod eşalonat doar în momentul în care studentul a absolvit studiile şi a reuşit să se încadreze pe piaţa cu un salariu de cel puţin 15.000 GBP/an (aprox. 20.000 EUR/an, echivalent cu un salariu de peste 1.600 EUR/lună). În plus, oricărui student i se oferă posibilitatea de a lucra part-time (maxim 20 ore/săptămână) cu un salariu minim de 5 GBP/oră.

Condiţii de finanţare extrem de avantajoase sunt oferite şi de Franţa şi Germania. Tinerii care aplică pentru un program de studiu în aceste ţări au acces la nenumărate posibilităţi de bursă, fie prin intermediul agenţiilor guvernamentale (CampusFrance şi DAAD), fie prin intermediul programelor comunitare sau prin programele de burse derulate direct de instituţiile de învăţământ.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!